Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3x09 Love in the Time of Dragons / Szerelem a Sárkányok korában

 

Érdekességek

-

 

Megfigyelések

 

•    Evoric-nak nem akarja, hogy bárki megtudja, varázslattal gyógyult meg, mégis a kocsma ajtaja felett egy varázsló harangjátéka függ, mely az Ősi Vallás jeleit viseli, és az orvosságot is magánál tartja.
•    Gaius megőrizte Alice egyik levelét és egy hajtincsét. A levélben ez áll: "Szeretett Gaius-om-nak! Annyira boldoggá teszel. Szavak nem írhatják le, hogy mennyire szeretlek. Az idő, melyet mostanság együtt töltöttünk, rengeteget jelentett nekem. Annyira örülök az eljegyzésünknek. Nagyon várom már, hogy hozzád menjek."
•    Ez a harmadik alkalom, hogy Gaius varázsol. Először az "1x04 The Poisoned Chalice" epizódban elkészítette a morteaus virág főzetét, hogy megmentse Merlin életét; másodszor az "1x06 A Remedy to Cure All Ills" epizódban, hogy megakadályozza Edward Muirden halálos tervét (ekkor nem sikerült neki a varázslat).
•    Az "1x01 The Dragon's Call" epizódból használtak fel egy jelenetet, amikor Merlin szobájának ablakát mutatták éjszaka, mielőtt Gaius először elhagyja a kastélyt, hogy találkozzon Alice-szel az alsó városrészben. Ugyanezt a jelenetet használták az "1x05 Lancelot" és a "3x04 Gwaine" epizódokban is.
•    A varázsló harangjátéka kristályokból áll, melyek magukon hordozzák az Ősi Vallás elemi jeleit. Igézet hatására a kristályok rezonálnak és ez a zene segít a gyengélkedőkön és a betegeken.
•    Gaius és Alice 20 évvel ezelőtt ismerkedtek meg, pontosan az után, hogy Gaius-t kinevezték udvari gyógyítónak. Hamarosan eljegyezték egymást és össze akartak házasodni. Alice a mágia mestere volt minden szempontból; elsősorban a gyógyításban jeleskedett, és ez által sokak életét megmentette és a hírneve hamar elterjedt. A Nagy Tisztogatás idején az ő neve is rajta volt azon a listán, akiket le akartak vadászni és kivégezni. Gaius-nak sikerült lehúznia a nevét a listáról és így Alice elszökhetett. Attól fogva külön éltek.
•    Ez a második alkalom, hogy megemlítik Uther csatában szerzett régi sérülését. Az "1x06 A Remedy to Cure All Ills" epizódban mondták először, hogy Uther-nek szenvedést okoz egy régi és fájó sebesülés, mely  a jobb vállán található.
•    Uther ételét és borát mindig letesztelik.
•    Alice egy könyvet ajándékozott Gaius-nak az 50. születésnapjára. Akkortájt ismerkedtek meg, mikor Gaius-t kinevezték udvari orvosnak – ez az "1x06 A Remedy to Cure All Ills" epizód alapján Arthur születését követően történt – és a Nagy Tisztogatás óta külön éltek, ezáltal Gaius a 70-es évei elején járhat.
•    A mantikór az Ősi Vallás teremtménye. Oroszlánteste és skorpiófarka van. Majd ezer évvel ezelőtt tettek róla először említést. A hajdaniak féltek tőle, reszketve ejtették ki a nevét. A mérgét átitatja a mágia és a méreg csak akkor veszít erejéből, ha a mantikór halott. A lénynek szüksége van egy dobozra, mely portálként illetve átjáróként szolgál, hogy materializálódjon, amikor megjelenik. Mivel éltető ereje az ősi gonosz, mely a szellemvilágban létezik, az egyetlen mód a mantikór megölésére, ha csapdába ejtik a való világban és elpusztítják az átjárót.


 
Bakik

 

•    Gaius asztalán paradicsomok láthatók, pedig a növényt csak Amerika spanyol gyarmatosítását követően ismerték meg Európában.
•    Uther orvosságos üvegének csavaros kupakja van, holott ezt a kupakot csak a 20. században fejlesztették ki.

 

Hivatkozások, utalások

-

 

Forgatási helyszínek

 

•    Château de Pierrefonds, Pierrefonds, Oise, Franciaország (Camelot).
•    Cardiff, Wales, Anglia (Stúdió felvételek).

 

Előzetesek

 

3x09

Merlin - Trailer 3x09 Love in the Time of Dragons

 

Képgalériák

 

A mappában található képek előnézete 309. Love in the Time of Dragons

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.