Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


4x00 Útmutató a Hajnal-ciklushoz a fordítótól

Ez a fanfiction-ciklus egy fordítási füzér, amit a Merlin TV-sorozat 4. évadjához állítottam össze. A fanficek mindegyike kóda, kiegészítő, vagy esetleg epizód ihlette oneshot, ami mindig az adott részek megjelenését követő egy hétben készült, tehát nincs előreutalás a történetek között.

Fontos tudnivalók, amiket szeretném, ha észben tartanátok:

1.    Mindegyik fanfic fordítás, tehát egyiknek sem én vagyok a szellemi szerzője. A fordítás elkészítéséhez minden esetben kértem engedélyt. A történetek eredeti szerzői, címei és fellelhetőségei a leírások elején megtalálhatóak.
2.    Értelemszerűen mindegyik történet spoilert tartalmaz azok számára, akik nem látták még a negyedik évadot, illetve annak adott epizódjait.
3.    A karaktereket/helyszíneket/stb. illető jogok minden esetben a BBC tulajdonát képezik. A történetek pusztán szórakozás céljából készültek, anyagi haszon semmilyen esetben nem származott belőlük.
4.    A korhatárok G-től PG-13-ig terjednek, tehát fiatalabbak is nyugodtan olvashatják.
5.    Nagyon fontos! Némely fanfiction slasht tartalmazhat. A slash férfi x férfi románcot jelöl, melyet jelen esetben Arthur és Merlin szerelmi kapcsolataként kell értelmezni. Egyik ilyen történet sem haladja meg ez a PG-13 kategóriát, úgyhogy szerintem nyugodtan olvashatják azok is, akiknek nem kenyere az ilyesmi, ám ettől függetlenül minden olyan történet figyelmeztetései között jeleztem a slash-veszélyt, ahol erre figyelni kell.
6.    Az előző pontból következik, hogy nem fogadok el semmilyen utólagos negatív véleményezést a slash miatt, mondván, hogy „fúúj/miért ilyen ez/ők nem b*z*k/stb”. Én szeretem a Merthurt (és bizton állíthatom, hogy nem vagyok ezzel egyedül), ezért ha megtetszett a fic, nem szortíroztam ki pusztán a slash-töltet miatt, de csakis olyanokat raktam be a ciklusba, amik távolról sem sértik meg a jó ízlés határait. Aki ennek ellenére úgy érzi, nem kíváncsi rájuk, semmi probléma: figyelje a figyelmeztetéseket, és aminél ki van írva, hogy slash, azt ugorja át.
Ha viszont valaki nem képes arra, hogy odafigyelve ELOLVASSA a figyelmeztetéseket, ellenben utólag hőzöngeni kezd, hogy miért olyan ez, amilyen… az vessen magára! Engem nem fog érdekelni.
7.    Ha tetszettek a történetek, a szerzők örömmel veszik, ha akár csekély angoltudással is, de kifejezitek nekik tetszéseteket az eredeti fellelési helyeken. ;-)

Kellemes olvasást kívánok!

- Aislin
 

KORHATÁR-SEGÉDLET
MPAA osztályozás FictionRating/FFNet osztályozás Tényleges korhatár
G – General Audiences K – Kids -
PG – Parental Guidance  Suggested K+ – Kids+ 9+
PG-13 – Parents Strongly Cautioned T – Teen 13+
R – Restricted   M – Mature 16+
NC-17 – No One 17 and Under Admitted MA – Mature Adult Only 18+
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.