Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Merlin a tévében:

12.28. csütörtök AXN Sci-Fi 22:00 - 1x11 "To Kill The King / Megölni a királyt"

             ismétlés: 12.29. péntek 09:00 és 15:00

12.30. csütörtök AXN Sci-Fi 22:00 - 1x11 "The Labyrinth of Gedref / Gedref labirintusa"

             ismétlés: 12.31. péntek 09:00 és 15:00

Merlin a neten:  AXN Player-en nézhető:

             1x10 The Monent of Truth / Az igazság pillanata  és  "1x11 Excalibur"

***

2010.12.31. Szilveszter

 Kép

Kedves Merlin rajongók, 

Nagyon Boldog Új Évet kívánok!

Alább 8 klipet gyűjtöttem egy csokorba,

melyeket a 3. évados remek finálé ihletett.

B.U.É.K. 2011!


1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

 

2010.12.28. Felhívás

Felhívás szavazásra

Az év vége közeledtével szeretnék összesítést készíteni, melyik epizód aratta a legnagyobb sikert az első és a harmadik évados részek közül, ezért arra szeretnék kérni mindenkit, aki még nem szavazott, értékelje a szavazás menüpontban a részeket.

 

 2010.12.24. Karácsony

 Kép

Az alábbi három karácsonyi témájú klippel

kívánok minden kedves Merlin rajongónak

Nagyon Boldog Karácsonyt!


 Have Yourself a Merry Little Merlin Christmas (s3 spoilers)

The Twelve Days of Christmas (s2 spoilers)

Bradley James Christmas Video

 

2010.12.24. Új hír

Hírek a 2. évados szinkronról

Már írtuk, hogy januárban kezdi vetíteni az AXN Sci-Fi a 2. évadot. A szinkron munkálatai jól haladnak, már 8 epizód szinkronja kész van.

A változások:

Gwen új hangja Roatis Andrea, Lancelot új hangja Magyar Bálint és Mordred-nek is új hangja lesz, még nem tudni, kinek a személyében.

Az új "gonosz" hangok: Cedric-Seder Gábor, Myror-Maday Gábor, Hengist-Borbiczki Ferenc, Lady Catrina- Incze Ildikó és Illyés Mari, Jonas-Galbenisz Tomasz, Aredian-Barbinek Péter, Morgause-Németh Kriszta

Köszönjük az infót Maximus-nak!

 

2010.12.21. Új interjú [Forrás: SciFiNow]

Interjú Bradley James-szel

Kép

Milyennek találod Arthur herceg szerepét a sorozatban? Most már jó ideje játszod. Még mindig élvezed?
Még mindig jó szórakozás.  Ha megkérdezik, mindig azt mondom,  kardforgatásból élek. Megjelenek, királyt játszom, igen, ez élvezetes. Még sok lehetőséget rejt magában a szerep, amit nagy gyerekként nagyon élvezek.

Örülsz a sorozat fogadtatásának?
Igen, úgy tűnik, hogy nagyon jól fogadták a sorozatot. 8 hónapig elzárva tartották egy stúdióban és a színészek nem sokat láttak belőle, de a producereknek mindig nagy mosoly volt az arcán, amikor megkérdeztük, hogy ment a sorozat. Azt tudom mondani, úgy tűnik, hogy szórakoztatja az embereket.

Artúr mitológiai karaktere informál titeket?
Az a helyzet, hogy kivégeztük a legendát. A mi feladatunk az, hogy szombat estére biztosítsuk a világtól való elmenekülést. Amit teszünk, azt nem a legenda értelmének kell felfogni, mert itt nem erről van szó. Sok vonatkozásában megváltoztattuk és ténylegesen átalakítottuk a történetet; elsősorban azáltal, hogy Uther még mindig jelen van, ez meglehetősen nagy különbség az összehasonlításban. A történet megváltozik, mert elsődlegesen  arról szól… szóval a címe Merlin. A többi szereplő történetéből le lehet faragni, de mivel Merlin történetét meséljük el, ez jól van így. Ez nem a szó szerinti Artúr legenda, mielőtt bárki szentírásnak venné.

A sorozat fizikailag megterhelő, szóval sokat gyakorolnod a kardvívást és a lovaglást?
Nem igazán, de azt hiszem, kívülről nézve megterhelőnek tűnhet. Ez olyasvalami, amihez hozzászokunk; a testünk alkalmazkodik ahhoz, amit sokszor csinálunk. De már korábban is elég sportos voltam és élveztem azt, ami fizikai erőfeszítést igényelt. Akkor tanultuk meg a kardforgatást és a lovaglást, amikor először forgattuk, de mostanra már hozzászoktunk. Ami pedig a lovakat illeti, csodálatos franciaországi lovaink vannak és nekik köszönhetően úgy tűnhet, hogy nagyon jó lovasok vagyunk, pedig valójában nem ez a helyzet.

 

2010.12.20. Új videó

Richard Wilson és Colin Morgan videó

Egy részlet a "Many Faces of Richard Wilson / Richard Wilson ezer arca" című műsorból. Richard mesél a Merlin sorozatról, Colin-ról, a fiatal színészekről, Colin pedig arról, milyen Richard-dal együtt dolgozni. Nincs spoiler veszély, 1x01-es jelenetek vannak bevágva.

 

2010.12.19. Frissítés

Új design

Lecseréltem a régi sablont, meguntam a régit, remélem, tetszik, de ha nem, persze azt is meg lehet írni a vendégkönyvben. Aztán januárban új sablonok érkeznek, akkor is lehet, hogy lesz változás.

 

2010.12.19. Új képek

Új avatarok

Renitől 10 szép új avatart kaptunk, megtalálhatóak a Fan Art oldalon. Ízelítőül:

Kép  Kép

2010.12.18. Új hír

A konferenciahívás anyaga írott formában

Lera küldött nekünk egy linket, ahol a hanganyag írott formában olvasható, íme a link: Merlin Series 3 Interview/Q&A with Colin Morgan and Bradley James

 

2010.12.17. Új hír [Forrás: CliqueClack.com]

A konferenciahívás hanganyaga

Kép

Mint azt a korábbi "CliqueClack TV"-s interjúról szóló hírben írtuk, a Colin Morgan interjút egy konferenciahívás követte, melyen már Bradley James is részt vett.

Az interjút készítő hölgy úgy gondolta, elegendő, ha a cikkhez a Colin interjú hanganyagát mellékeli, mivel a konferenciabeszélgetésen úgyis ugyanazok a kérdések hangzottak el, amit már mindenki unásig ismer - a kardozás, az Arthur-Merlin kötelék, a zöld háttér előtti forgatás, stb. Nos, tévedett, rengetegen kérték tőle a konferenciahívás hanganyagát is.

Először elzárkózott a kérés elől, mivel az eredeti hanganyag 53 perc hosszú, de aztán engedett a követelésnek és egy 15 perces vágott hanganyagot kapunk ajándékba. A hanganyagban azokat a kérdéseket-válaszokat hagyta bent, melyeket még nem hallottunk korábban.

Itt a link, ahol meg lehet hallgatni a konferenciabeszélgetést: CliqueClack Conference Call

 

2010.12.17. YouTube klippek

Nincs új epizód, ezért e hónapban készült Merlin stábos videókat gyűjtöttem egy csokorba. Jó szótakozást ;)

Merlin Cast - "We Are One"

Merlin Cast - "Sing It Loud"

 

Merlin Cast - "Club Can't Handle The Merlin Cast"

 

2010.12.15. Új hír [Forrás: CliqueClack.com]

Interjú a Merlin címszereplőjével, Colin Morgan-nel

Kép

Közeledik a Merlin harmadik évados premierje Amerikában. Ezen jeles alkalomból kifolyólag az újságíró hölgy 10 perces telefonos interjút készíthetett Colin Morgan-nel, majd egy konferenciahívásba is bekapcsolódhatott, melyen Colin Morgan és Bradley James mindketten jelen voltak.

Hab a tortán, hogy a telefonos interjú nem csak elolvasható, hanem teljes egészében meg is hallgatható az oldalon.

Röviden ollózva a cikkből: Colin mesél arról, hogy mennyire szereti a színészetet, ez szenvedélye és egész életében ezt szerette volna csinálni; hálás, hogy bizonyíthatott és örül a  hirtelen jött sikernek; beszélgetnek a "Parked" című filmjéről; kiderül, 3 napot azzal töltött, hogy a rajongóik leveleire válaszolt; a sorozatok közül kedveli a "True Blood"-ot és a "Dexter"-t és a "Fringe"-t is nagyon szeretné már megnézni; nagyon sok Arthur-legendával kapcsolatos könyvet olvasott, ezek közül a kedvence "Mary Stuwart" triológiája, ebből az első a "Crystal Cave" címet viseli és mindenkinek ajánlja elolvasásra; valamint arról is beszélgetnek, hogyan fejlődtek a karakterek, hogyan változott meg a harmadik évadban a Merlin és Arthur közötti úr és szolga viszony.

A konferencia beszélgetésből is kapunk pár mondatot:

 • Ha Bradley megváltoztathatna egy dolgot Arthur-ral kapcsolatban, az az lenne, hogy Arthur kevesebbszer legyen kiütve. Colin azt szeretné, ha Merlin-nek nem kellene annyiszor magához térítenie Arthur-t;
 • Bradley egyetlen szóval úgy jellemezné Arthur-t, hogy "fabolous" ( csodálatos, remek, nagyszerű, mesés).
 • Vigyázz! Utalás a következő évadokra! Colin úgy véli, mindaddig, amíg Uther a közelben van, Arthur osztozhat Uther mágiával kapcsolatos álláspontján és ezért Merlin nem fogja Arthur -nak felfedni a titkát. Bradley szerint az egyetlen nyilvánvaló megoldás az lenne, ha Uther meghalna.
 • Bradley állítja, hogy ha őt és Colin-t összehasonlítanák, abból mindig ő jönne ki rosszabbul, mivel "Colin mellett még Theresa nővér is a gonosz teremtménye". (A szerző szerint, aki mindkettőjükkel beszélgetett, ez nem igaz. Jópofa, de nem igaz.)
 • Colin-nál karácsonyi hagyomány, hogy megnézi a "Muppet Christmas Carol"-t / "Muppet-ék karácsonyi Éneke" és a "National Lampoon’s Christmas Vacation"/ Karácsonyi vakáció" filmeket. Bradley-é, hogy elkerüli a családját.
 • A dvd kommentárokban elhangzott, hogy Colin laktóz érzékeny és vegetáriánus, valamint allergiás a paradicsomra. Kiderült, hogy egyáltalán nem allergiás a paradicsomra. (Rendezői fogás volt?)

Itt lehet elolvasni a cikket teljes egészében és meghallgatni Colin - idézem - iimádnivaló" ír akcentusát a telefonos beszélgetésben.

 

2010.12.15. Új képek [Forrás: Merlin's Keep]

Pár új harmadik évados promóciós kép, mint például az alábbi. Érdemes átböngészni a galériát ;-) 

Kép

 

2010.12.13. Új hír [Forrás: Port,hu]

Dokumentumfilm Merlinről

"Merlin, a legenda" címmel 2008-as angol dokumentumfilm kerül bemutatásra a Viasat History csatornán 12.21-én kedden 16:00 órai kezdettel (ismétlések 12.22-én szerdán 00:00 és 16:00 órakor). A tartalom a port.hu-ról:

"A történelem során Merlin mitikus hős volt, aki képes volt a politikai és művészi igények összehangolására, lenyűgözve királyokat és kényurakat, költőket és festőket. Ez a dokumentumfilm azt mutatja be, hogy miként változott Merlin megítélése az évszázadok során az egyes korok elvárásainak megfelelően. Szakértők és Merlin-rajongók remek kis csoportjával együtt követjük nyomon napjainkig tartó folyamatos jelenlétét a világ művészetében és kultúrájában. Legyen szó illúzióromboló filmekről, videojátékokról vagy újkori összejövetelekről a Stonehenge mellett, Merlin valami olyasmit kínál, ami túlmutat a mindennapi világi életen. Bármire is legyen szükség az adott korban, Merlin megtalálja a módját, hogy megfeleljen az elvárásoknak."

 

2010.12.08. Új videó [Forrás: BJsRealm]

"King Cenred" /Tom Ellis interjú

Interjú Tom Ellis-szel (Cenred király a Merlin S3-ban)  egy 12.08-i brit tévéműsorból.

 

2010.12.06. Új felirat

Magyar felirat a  "Merlin - 3x13 - The Coming of Arthur, Part 2." epizódhoz. Hálás köszönet Cicmax-nak és MaZsolának az egész évados munkáért!

 

2010.12.06. Új hír

3. évados értékelés a SorozatJunkie oldalon

"Merlin: vége a 3. évadnak" címmel remek kritika olvasható a SorozatJunkie oldalon  a 3. évadról és a 3x13 évadzáró epizódról.

 

2010.12.06. Új hír

Rekordnézettséget ért el a 3x13 finálé

A szombat esti 3x13 epizód megdöntötte az összes eddigi epizód nézettségi rekordját 6,6 millióval. A teljes nézettség megközelítheti a 8 milliót is.

 

2010.12.06. Új videó

Merlin S4 POV - "Return to Camelot next year"

Részlet a BBC december 5-i műsorából, mely a sorozattal foglalkozott és melyben a műsorvezető  úgy nyilatkozik, a következő évben térhetünk vissza Camelot-ba. Mégis 2011 ősz?

 

2010.12.06. Új hír

Merlin Télapó

Mit hozott nekünk a Télapó?

 • Először is egy fantasztikus 3x13-as finálét, melynek a fórumban zajlik az értékelése, kielemzése. Mindenkit szeretnék arra biztatni, mondja el a véleményét, hogy tetszett neki az évadzáró és amúgy összességében mi a véleménye a 3. évadról; természetesen akik most nézik az 1. vagy a 2. évadot, azok véleményére is kíváncsiak vagyunk az első illetve második évados fórumokban;
 • Másodszor Renitől fantasztikus ikonokat/avatarokat kaptunk, melyeket a Fan Art - Ikonok menüpontban találtok;
 • Jenny-től is rengeteg gyönyörű avatart/ikont kaptunk, ezekből az első csokor - a 3. évados forgatásról készültek - szintén megtalálható a Fan Art - Ikonok menüpontban és még rengeteg klassz avatar kerül majd ki hamarosan;
 • Jenny-től egy remek 3x13-as videót is kaptunk, ami szuper gyorsan elkészült a rendelkezésre álló rövid időt tekintve;
 • Végezetül pedig az oldal ezen a hétvégén rekord látogatottságot ért el, szombaton kerek 200, vasárnap pedig 292 látogatót kaptunk, aminek nagyon örülünk :)
   

Íme Jenny videója, mely azoknak jelent spoiler-veszélyt, akik még nem látták a 3x13-as epizódot:        "Merlin 3x13: Acts of Courage"

 

2010.12.05. Új felirat

Angol felirat a  "Merlin - 3x13 - The Coming of Arthur, Part 2." epizódhoz.

 

2010.12.04. Új hír

Második évad premier az AXN-en!

Januárban a második évaddal folytatja a Merlin-t az AXN SciFi. Január 4-én vetítik a második évad első részét. Az első évados sorozat ajánló megnézhető online az AXN Sci-Fi oldalán jobb oldalt a harmadik decemberi ajánlóra kattintva.

 

2010.12.04. Új hír

Colin Morgan - "Parked" film

Egészen friss képek Colin-ról, melyek a tegnapi fotózáson készültek és egy részlet a filmből.

 

2010.12.03. YouTube klippek

Fináléra várva - válogatás az elmúlt hetek zenés videóiból

"A brave new world//Merlin" - **SPOILERS FOR S2 EP12/13 & S3**

Gwaine Tribute - tisztelgés a 3. évad remekül eltalált új karaktere előtt

 

2010.12.02. Új interjú

Richard Wilson a rádióban

Richard Wilson ma délután a 'Steve Wright in the Afternoon' rádióműsorban szerepelt. Az interjút BJsRealm oldalán meg lehet hallgatni teljes egészében.

 

2010.12.02. Új videó

Bradley James & Colin Morgan [BBC Quest No. 13]

Az eheti - és sajnos utolsó - "quest" nagyon hamar megjelent. A videóban pár kérdés a fináléra vonatkozik, amit még nem is láthattunk.

 

2010.12.01. Frissítés

Megnyílt a Fan Art galéria, ide örömmel várjuk az alkotásokat. Jöhetnek háttérképek, ikonok, képek, grafikák, stb., melyeket az oldal e-mail címére - merlinsorozat@gmail.com - lehet küldeni. Elsőként 1 kép és 3 háttérkép Jenny-től :)

 

2010.12.01. Új képek [Forrás: Merlin's Keep]

Új kép a "3x13 The Coming of Arthur, Part 2." epizódhoz. 

Kép

2010.12.01. Új hír

Emlékeztető: holnap jelenik meg itthon a Merlin kalandjai DVD.

Kép

2010.12.01. Új felirat

Magyar felirat a  "Merlin - 3x12 - The Coming of Arthur, Part 1." epizódhoz Mr. Chapell-nek köszönhetően.

 

2010.11.29. Új hír[Forrás: DigitalSpy]

A producer a negyedik és az ötödik évadról

Julian Murphy, a Merlin producere elárulta, hogy megbeszélések folynak a sorozat 5. évadját illetően.

Múlt hónapban jelentették be, hogy a fantasy-drama sorozat 2012-ben fog visszatérni 10 részből álló negyedik évad formájában.

Murphy az epizódok számának csökkentéséről azt nyilatkozta az SFX magazinnak: "Brutálisan a pénzről szólt. A Merlin egy drága műsor... és amit nem vagyunk hajlandók megtenni, az az, hogy csökkentsük a költségvetését vagy a produkció értékét. A BBC valóban kemény csapást mért."

Azonban hozzátette: "Jelenleg az ötödik évadról folynak megbeszélések a BBC-vel, és úgy gondolom, a 2011-es szünet lehetőséget ad a műsor hosszú távú megőrzésére. Tárgyalások folynak extra műsorokról (specials) és más lehetőségekről is, amivel kitölthetnénk az űrt, de manapság nehéz idők járnak a brit műsorszolgáltatókra."

A producer azt is elárulta, hogy a harmadik évad utolsó epizódja 3 vagy 4 abszolút ikonszerű momentumot fog tartalmazni.

"A két utolsó rész nagyon különleges, mert több a legendából ismert létfontosságú pillanatot tartalmaz, mint bármely másik epizód. A 12. és 13. részben történt változások beállítják a negyedik évad haladási irányát. Betekintést nyerünk a jövőbe."- nyilatkozta.

 

2010.11.29. Új hír

3x11 és 3x12 nézettség

A 3x11 epizód teljes nézettsége 7,42 millió lett, mely ezáltal megdöntötte a 3x10-es epizód 7,37 milliós nézőszámát, így jelenleg ez a legnézettebb epizód az összes évadot figyelembe véve. A 3x11 epizód büszkélkedhet a legmagasabb esti nézettséggel is, 6,33 millióval. A 3x12 epizód esti nézettsége 5,90 millió lett, ezzel a harmadik évadban a bronzérmes helyet foglalja el jelenleg.

 

2010.11.28. Új videó

3x13 "The Coming of Arthur, Part 2." előzetes

 

2010.11.28. Új felirat

Angol felirat a  "Merlin - 3x12 - The Coming of Arthur, Part 1." epizódhoz.

 

2010.11.26. Új interjú [Forrás: DigitalSpy]

Interjú Merlinnel/Colin Morgan-nel a fináléról és a negyedik évadról

 

A Merlin harmadik évadja közeledik az izgalmas végkifejlethez, szombat este kerül adásba a két részes finálé első darabja. Mivel alig vártuk, hogy megtudjunk néhány bennfentes információt, elbeszélgettünk magával Merlinnel, Colin Morgan-nel az évadzáró epizódokról, arról, hogy mi várható a 4. évadban, illetve, hogy milyen érzés volt 80 évesnek látszani. Vigyázat – spoilerek!

- Számodra mik voltak a fénypontjai a 3. évadnak?
- Az egyik fénypont, mindenképp az volt, hogy Warwick Davis szerepelt a sorozatban. Óriási Willow rajongó vagyok, szóval remek volt, hogy együtt dolgozhattunk. Van néhány ikonikus pillanat is a 3. évadban, de még több ilyen lesz az utolsó két epizódban. Nyilvánvalóan, tisztában vagyok az Artúr mondakörrel, és elég sokat olvastam róla, de látni azokat az ikonikus képeket, ahogy megelevenednek, valóban fénypontnak felelt meg. Természetesen a helyszínek, ahova ellátogathattunk, ragyogóak voltak. Az idén néhány új helyen is jártunk, melyek pompásan néztek ki. Igazából, rengeteg fénypontja volt az évadnak, de most éppen ezek jutottak eszembe!

- Izgalmasnak találod, hogy a legendából már több elem is bemutatásra került, mint a kerek asztal lovagjai?
- Nagyon. Mikor elkezdtem, az első és második évad alatt, teljesen kimerített a rengeteg irodalom az Artúr mondakörről és Merlinről. Az, hogy ennyire tisztában vagyunk vele, hogy abban a világban dolgozunk, majd látjuk, ahogy megvalósul, ami ennyire jelen van a történelemben és folytatjuk ezt a legendát, amit számtalanszor elmondtak már az évek során, egyszerűen csodás. Nagyon izgalmas. Egyáltalán nem lettem önelégült. Még mindig úgy viselkedik, mint egy stréber, mikor látom mindezt megvalósulni!

- Milyen érzés volt viselni a 10. epizódban a sminket, amikor öreg varázslónak álcáztad magadat?
- Zseniális. Nagyszerű volt, hogy valami teljesen mást csinálhattam, és más karaktert játszhattam el. Egy kicsit viccesre vehettem a figurát. Mikor először sminkeltek ki, több mint 5 órát vett igénybe. Ha pedig egész nap rajtad van, az arcod kicsit maszkszerűnek érződik. De jó móka volt kísérletezni vele, és kipróbálni, hogy meddig mehetsz el, tudván, hogy ez nem a te arcod. Annak ellenére, hogy minden másodpercét élveztem, azért örültem, mikor a nap végén megszabadulhattam a festéktől!

- Milyen utalásokkal szolgálhatsz nekünk az évadzáró részekről?
- A legenda fontos meghatározó elemei tűnnek fel. Látni fogjátok egy bizonyos, híres lovagi csapat megalakulását, nagy valószínűséggel egy bizonyos asztal köré ültetve! Felbukkannak a múltnak is elemei. Dolgok, melyek az első évad óta el vannak temetve, most a felszínre törnek, szó szerint!  Látni fogjátok még a királyságot, és azokat, akik uralják, amint uralmuk alá hajtja őket egy sötét erő. Camelot végső nyomorban van. A hősök arra kényszerülnek, hogy önkéntes csapatot alakítsanak és harcoljanak mindezzel.

- Fogunk látni visszatérő karaktereket?
- Mindenképpen. Néhány karakter, aki utoljára a 2. évadban szerepelt, visszatér. Lancelot visszajön, és Gwain is újból feltűnik. Más karakterek is feltűnnek a múltból, akik érzelmileg kötődnek Merlinhez. Emilia Fox visszatér, mint Morgause – neki nagy szerepe van abban, ami történik. Tom Ellis, aki Cenredet alakítja, szintén feltűnik. Minden gonosz visszatér, de jók is jönnek, akik mellénk állnak!
 
- Úgy tűnik, hogy nagy változások történnek majd a sorozatban. Olyan érzés ez, mintha egy korszak véget érne?
- Egy kicsit igen. Úgy tűnik, mintha a dolgok teljesen mások lennének a 4. évadban. Miután kijövünk az epizód végén a krízisből, Camelot nagyon más hely lesz. Látni fogjátok Arthurt sokkal inkább királyként viselkedni. Hogy ez azt jelenti e, tényleg a határán van e, hogy ő üljön a trónra, nem tudom. De tényleg nagyon úgy érződik. Merlin is nagyon sokat változik. Valóban olyan érzés, hogy amint ezt az akadályt átugrottuk, Camelot egy teljesen új hely lesz.

- Miképpen szeretnéd, hogy Merlin karaktere fejlődjön a 4. évadban?
- Természetesen, ez egy mese a felnőtté válásról, de sose szeretnéd, hogy a karaktered túl gyorsan felnőjön.  Nyilvánvalóan, a producerek is a lassú változást kedvelik. Én mindig nagyon örülök, mikor azt látom, hogy Merlin érett döntéseket hoz, és erre eléggé koncentrálnak a harmadik évadban. Nem lehet annyira naiv, mint a sorozat kezdetén. Azóta túl sok sebet szerzett, és túl sok mindenen van túl. Szeretném, ha az én Merlinem, elkezdene hasonlítani a legendából ismert Merlinhez, legyen bölcsebb. Szeretném, ha Merlin kevésbé lenne naiv, és jobban koncentrálna a képességére. Nem hiszem, hogy láttuk őt elég menő mágikus dolgok csinálni. Jó lenne több menő dolgot csinálni!

- Tudod már, hogy mikor kezditek a negyedik évadot forgatni?
- Jövőre kezdünk, azt hiszem március körül.
 
- Van más munkád, amivel a szünetben foglalkozol?
A filmnek, amit tavaly forgattam, Parked a címe, és kiválasztották a Torinói Filmfesztiválra, Olaszországba, úgyhogy a hónap végén majd oda utazok. Szintén reklámozni fogok egy másik filmet, amit forgattam, ennek a címe Island. Persze, semmi sincs kőbe vésve egyéb munkákat illetően, szóval jelenleg élvezem a pihenést, most, hogy végére értünk a nyolc-hónapnyi Merlin őrületnek.

A fordítást Jenny-nek köszönhetjük.

 

2010.11.26. Új interjú [Forrás: DigitalSpy]

Cenred / Tom Ellis a fináléról

Tom Ellis részleteket árult el a karakterével kapcsolatban. Felfedte, Cenred milyen szerepet játszik majd az elkövetkező harmadik évados fináléban. A cikk kicsit spoiler-es!

A színész elmondta a "What's On TV"-nek, hogy a gonosz hadúr saját tervét fogja követni a két utolsó epizódban.

- Ezúttal az lesz az érzésünk, hogy Cenred sokkal inkább önmaga miatt lehet benne a dolgokban, mint azt korábban gondoltuk. - magyarázza. - Soha ne bízz meg egy rossz fiúban!

Ellis hozzátette, hogy a sorozat hőseinek meg kell küzdeniük egy "halhatatlan hadsereggel" ahogy az évad a végéhez közeledik.

- Az élet kelyhe egy hatalmas erejű mágikus tárgy, mely a halhatatlansággal jutalmazza meg azt, aki iszik belőle. Morgause megszerzi ... és Cenred embereiből létrehoz egy hadsereget, mely ismételten megpróbálja átvenni az uralmat Camelot felett és Morgana-t királynővé tenni.

- Hatalmas csaták vannak kilátásban. Briliáns epizódok lesznek és grandiózusan zárják le az évadot.

 

2010.11.26. Új interjú [Forrás: DigitalSpy]

A producer elárul pár titkot a fináléról

A Merlin egyik producere, Rachel Knight a sorozat harmadik évados fináléjával kapcsolatban fedett fel részleteket. A cikk kicsit spoiler-es!

A BBC TV blog egyik hozzászólásában Knight megerősítete, hogy a két epizódból álló fináléban újra találkozunk az Excalibur-ral és látni fogjuk a Kerekasztal lovagjainak megalakulását.

- Mindazoknak, akik még nem sejtették elárulom, hogy végre összehozzuk a harcosokból álló híres csapatot. - írta. - Ennek a különleges osztagnak a megalakulása egy új kor eljövetelét jelzi, és már alig várom, hogy elkezdjük kibontani, mit kezdhetünk hová vihetjük el őket a negyedik évadban.

Knight azt is elárulta, hogy a kétrészes finálé, "Az Arthur eljövetele" teli lesz borzongató pillanatokkal.

- Minden kétség nélkül mondhatom, számomra minden évadban azok a legizgalmasabb részek, amikor ikonszerű pillanatot veszünk ki a legendából és elmeséljük azt a magunk módján. - folytatta. - Ebben az évadban több ilyen momentum is van az előzőekhez képest.

 

2010.11.26. Új interjú [Forrás: DigitalSpy]

Morgana nem gonosz

Katie McGrath a sorozat egyik főszereplője kitart amellett, hogy az ármánykodó karaktere, Morgana nem egészen gonosz.

A színésznő a Daily Record-nak nyilatkozva elmondta, hogy a karaktere a sorozat által kijelölt irányban fejlődött.

- Én nem látom őt annyira gonosznak - állítja Katie. - A harmadik évadra megértjük, hogy nincs más választása, mint hogy azt tegye, amit tennie kell. Hisz abban, amit csinál és kiáll azok mellett az emberek mellett, akiket szeret. Komor, de nem gonosz.

McGrath beismerte, érezte a nyomást, amit egy ilyen "ikonszerű és hatalmas" szerep megformálásával jár.

- Visszatekintve a színészekre, akik korábban játszották ezt a szerepet, olyan neveket találni, mint Helen Mirren. Morgana egy nagyon erős nő és ez ritka egy ilyen régi legendában. Ugyanakkor egy nagyon modern és hősies karakter, szóval ezt mind a vállamra kell vennem.

Emelllett eloszlatta azt a felvetést, hogy a BBC a sorozat film adaptációján dolgozna.

- Milyen újat tudna mutatni a film, amit már nem láttunk? - kérdezte. - És miért kellene belezsúfolni másfél órába az egészet? Annyi elmondásra váró történet van még, nem csak egy. És ebben az évben a sorozat egész filmszerűnek tűnt. Szeretek úgy gondolni rá, hogy 13 minifilmmel ajándékoztuk meg a közönséget. 

 

2010.11.26. Új videó

Bradley James & Colin Morgan [BBC Quest No. 12]

 

2010.11.25. Új videó

3x12 / 3x13 "The Coming of Arthur, Part 1. & 2." előzetes

 

2010.11.24. YouTube videó

Nagyon várjuk a dupla évadzáró epizódot, mely fantasztikusnak ígérkezik, ugyanakkor szomorúság tölt el bennünket, hogy hamarosan véget ér az évad. Íme egy Merlin rajongó által készített videó, mellyel a sorozat előtt tiszteleg. Vigyázz, ha még nem láttad a harmadik évados részeket és az összes trailer-t, akkor spoiler-es!

 

2010.11.24. Új videó [Forrás: BJsRealm]

Jelenet a 3x13 évadzáró epizódból

Az előző napi interjúban szereplő epizód részlet külön videó formájában. A szereplők párbeszéde a videó alatt kijelöléssel olvasható.

- - -

Gaius: - If Morgause cathes you she'll kill you. / Ha Morgause elkap téged, akkor meg fog ölni.
Merlin: - I have no choice. / Nincs más választásom.
Gaius: - "I remember the bumbling idiot that came charging into my room all those years ago...who would believe / Emlékszem arra az ügyetlen idiótára, aki évekkel ezelőtt berontott a szobámba... ki hinné el...

 

A szemfülesek pedig a háttérben kiszúrhatják az átsuhanó Gawain-t!

-

2010.11.24. Új videó [Forrás: BJsRealm]

Merlin 1x01 és 1x02 az AXN Player-en

Az AXN csatorna remek kezdeményezésének köszönhetően az aktuális epizódok a premiert követően kb. egy hétig megtekinthetők a neten. Az AXN Player elérhetősége itt, közvetlen link az 1x01 és 1x02 epizódokhoz a fenti blokkban.

 

2010.11.23. Új felirat

Magyar felirat a  "Merlin - 3x11 - The Sorcerer's Shadow" epizódhoz,  CicMax és MaZsolának hála.

 

2010.11.23. Új videó [Forrás: BJsRealm]

Richard Wilson interjú + az első jelenet a 3x13 évadzáró epizódból

Richard Wilson a 2010.11.22-i "The Alan Titchmarsh Show" vendége volt. Az interjúban bejátszanak egy jelenetet a december 4-i évadzáró epizódból. A bejátszás 2:35 percnél kezdődik a videóban.

 

2010.11.22. Új videó

 

Bradley James & Colin Morgan [BBC Quest No. 11]

 

2010.11.22. Új hír

3x10 és 3x11 nézettség

A 3x10 epizód teljes nézettsége 7,37 millió lett (esti nézettség: 6,28 m), mely mindhárom évad összes epizódját tekintve a legmagasabb nézőszámot érte el, tehát új rekord született. A korábbi rekordot az 1x01 epizód tartotta 7,15 millióval.

A 3x11 epizód esti nézettsége 6,33 millió, ezzel pillanatnyilag ez az epizód tartja az esti nézettségi rekordot. A teljes nézettség ez alapján a 3x10 epizód nézőszámát is meghaladhatja.

 

2010.11.21. Új felirat

Angol felirat a  "Merlin - 3x11 - The Sorcerer's Shadow" epizódhoz.

 

2010.11.21. Új videó

3x12 "The Coming of Arthur, Part 1." előzetes

 

2010.11.20. Új képek [Forrás: Merlin's Keep]

16 szuper kép a "3x13 The Coming of Arthur, Part 2." évadzáró epizódhoz.

 

2010.11.20. Új videó

Merlin - Children in Need 2010

Már hagyománynak számít, hogy a Merlin stábja is részt vesz a "Children in Need" programban, melynek célja beteg illetve hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésével foglalkozó szervezetek számára adomány gyűjtés. Íme az idei Merlin-klip:

 

2010.11.18. Új felirat

Magyar felirat a  "Merlin - 3x10 - Queen of Hearts" epizódhoz Kjubi-nak köszönhetően.

 

2010.11.17. Új videó

Bradley James & Colin Morgan [BBC Quest No. 10]

 

2010.11.16. Új képek [Forrás: Merlin's Keep]

8 háttérkép a 3. évad 1. kötetes dvd-ről és az első szuper kép a "3x13 The Coming of Arthur, Part 2." évadzáró epizódból.

 

2010.11.15. Új videó [Forrás: BJsRealm]

Blooper Reel 2. és 3. évad

A forgatás közbeni bakikról készült videót már láthattuk korábban, de most felkerült jobb minőségben is ez a 3 és fél perces videó, mely a 2010. júliusi San Diego-ban megrendezett Comic Con-on lett bemutatva először. Olyan jó újra nevetni ezen a fergetegesen humoros összeállításon :D :D :D

 

2010.11.15. Új hír

3x10 nézettség

A 3x10 epizód rekord esti nézettséget ért el 6,3 milliós nézőszámmal, mely túlszárnyalta  mind a második, mind a harmadik évados epizódok legnagyobb esti nézettségét.

 

2010.11.15. Új hír

A 3x12 és 3x13 évadzáró epizódok címei: The Coming of Arthur, Part 1  illetve Part 2 / Arthur eljövetele 1. illetve 2. rész.

 

2010.11.14. Új videók [Forrás: BJsRealm]

Harmadik évados kivágott jelenetek

4 szuper videó olyan kivágott jelenetekkel, melyek nem kerültek be az epizódokba. A videók a harmadik évados DVD extrái között lesznek majd. 

3x01 The Tears of Uther Pendragon [2/1]

3x01 The Tears of Uther Pendragon [2/2]

3x03 Goblin"s Gold

3x04 Gwaine

 

2010.11.14. Új videó

3x11 "The Sorcerer's Shadow" előzetes

 

2010.11.14. Új felirat

Angol felirat a  "Merlin - 3x10 - Queen of Hearts" epizódhoz.

 

2010.11.13. Új hír [Forrás: DigitalSpy]

10 kicsi spoiler-es fejtörő a 3x10 epizódhoz

Az eheti epizódban Arthur és Gwen titokban tartott szerelme lelepleződik, és Uther eltökélt célja, hogy örökre véget vessen a románcnak. A mindenre elszánt Arthur Gwen mellett akar maradni, ezért arra kényszerül, hogy megfontolja, lemond a trónhoz való jogáról, a cselszövő Morgana legnagyobb örömére. Merlin kieszel egy ravasz tervet, hogy megmentse a barátait, de hamarosan a saját élete forog kockán!

1. We get a glimpse into the future of Camelot, with Arthur on the throne. / Futó pillantást kapunk Camelot jövőjéből, Arthur-ral a trónon.
2. Merlin finally gets the chance to tell Uther and Arthur precisely what he thinks of them. / EMerlin-nek végre esélye lesz megmondani Uther-nek és Arthur-nak, hogy pontosan mit gondol róluk.
3. "I was young once, I'm more than familiar with the temptations of ******* *****!" / "Én is voltam fiatal, nagyon is ismerem a ******** ******** csábítását!"
4. Morgana makes for a devious match-maker. / Morgana körmönfont házasság-szerzőként lendül támadásba.
5. Uther reacts to some bad news in a rather unexpected manner. / Uther a rossz hírekre elég váratlan módon reagál.
6. "I'll never forgive you for this." / "Ezt sohasem bocsátom meg neked!"
7. Gwen finally shares her suspicions about Morgana. /  Gwen végre megosztja Morgana-val kapcsolatos gyanuját.
8. If Arthur weren't the prince, he'd like to be a ******. / Ha Arthur nem volna herceg, akkor ****** lenne.
9. "You're a spoilt, arrogant brat, with the brains of a donkey and the face of a toad!" / "Egy elkényeztetett, öntelt kölyök vagy, egy szamár észbeli képességével és egy varangy ábrázatával!"
10. One regular character is banished, and two are sentenced to death. / Egy állandó karaktert száműznek, kettőt pedig halálra ítélnek.

 

2010.11.12. Új képek [Forrás: Merlin's Keep]

7 új kép a 3x12. epizódhoz és egy színfalak mögötti kép a 3x10. Queen of Hearts epizódhoz.

 

2010.11.12. Interjúk [Forrás: DigitalSpy]

Két új interjú: az elsőben Bradley James-szel beszélgetnek a sorozatról, a másodikban Anthony Head nyilatkozik, hogy miért szereti Uther szerepét.

 

2010.11.11. Frissítés

Az Epizódok - 3. évad oldalon elolvasható a dupla évadzáró tartalma. Úgy tűnik, remek évadzárónak nézünk elébe :)

 

2010.11.10. Új felirat

Magyar felirat a  "Merlin - 3x09 - Love in the Time of Dragons" epizódhoz,  CicMax és MaZsola szorgos munkájának köszönhetően.

 

2010.11.10. Új képek [Forrás: Merlin's Keep]

Az első kép a 3x12. epizódból és 3 új kép a 3x10. Queen of Hearts epizódhoz.

 

2010.11.09. Új képek [Forrás: Merlin's Keep]

8 új kép a 3x11 The Sorcerer's Shadow epizódból.

 

2010.11.08. Új hír

Colin Morgan komoly filmekben

 A közeljövőben két film is bemutatásra kerül majd, melyekben Colin Morgan főbb szerepet játszik. Mindkét film komoly hangvételű, drámai regényekből készült.

A "Parked / Leparkolva" tartalma:

A film Dublin-ban játszódik, és egy öregedő fickóról szól, aki  Írországból hazaérkezik Londonba, miután elveszítette a munkáját.
Megpróbál boldogulni, de semmi sem sikerül neki és végül egy parkolóban az autójában köt ki. Ekkor felbukkan egy drogfüggő fiatalember - őt alakítja Colin - aki szintén az autójában él. Barátság alakul ki közöttük, mely mindkettőjük életét megváltoztatja.

 

"The Island / A Sziget " tartalma:

A film egy fiatal lányról szól, akit csecsemőkorában magára hagytak Londonban. Az élete pocsék volt - nevelőszülőktől nevelőszülőkhöz került és eközben egyre nagyobbra nőtt benne a harag anyja iránt, aki eldobta őt.
Húszas évei közepén útra kel, hogy megtalálja az anyját. Befogadják anyja házába és felfedezi, hogy van egy autista bátyja - őt alakítja Colin - aki fantázia világban él. A lány  támogatja a fiút és közben ráveszi, hogy segítsen neki bosszút állni. A film honlapja: www.islandthemovie.com

 

2010.11.08. Új hír

3x09 nézettség

A 3x09 esti nézettsége 5,6 millió. A rekordtartó továbbra is a 3x08, mely 5,84 milliós esti és 6,92 milliós teljes nézettséget ért el, mely egyben a második és harmadik évad legmagasabb nézőszáma.

 

2010.11.07. Új hír

Megvan a 3x11 epizód címe: The Sorcerer's Shadow / A varázsló árnyéka.

 

2010.11.07. Új hír

Merlin kalandjai vetítési időpontok az AXN SciFi-n

Arról már korábban hírt adtunk, hogy az AXN Scifi csatorna is műsorára tűzi a sorozatot. Megvannak a vetítési időpontok, hetente egy rész kerül majd bemutatásra, melyet  két ismétlés követ.

Az első rész bemutatója: november 18. csütörtök  22.00 óra

Ismétlések: november 19. péntek  09.00 óra és 15.00 óra

 

2010.11.07. Új felirat

Angol felirat a  "Merlin - 3x09 - Love in the Time of Dragons" epizódhoz.

 

2010.11.06. Új videó

3x10 "Queen of Hearts" előzetes

 

 

2010.11.05. Új hír [Forrás: SorozatGURU]

Merlin kalandjai DVD megjelenés decemberben!

A Merlin kalandjai DVD december 2-án jelenik meg hazánkban. Extra tartalomról egyelőre nincs információ, de a borítókép már megvan.  (Kattintásokkal nagyítható.)

Kép

 

2010.11.05. Új hír [Forrás: DigitalSpy]

10 kicsi spoiler-es fejtörő a 3x09 epizódhoz

Az eheti epizódban Gaius találkozik volt menyasszonyával, Alice-szel, miközben a varázslófiú  leleplezi a gyilkos tervet és a sötét mágiát. 

1. An unexpected character makes use of powerful magic. / Az egyik gyanu feletti szereplő ért a hatalmas mágiához.
2. When is a box not a box? / Egy doboz mikor nem doboz?
3. A friendship between two characters is tested to its very limit. / Két szereplő barátsága a végsőkig próbára lesz téve.
4. "Not too bad for a has-been." / "Nem is olyan rossz valakitől, aki felett eljárt az idő."
5. The poor old librarian is fooled by Merlin once again. / Szegény öreg könyvtárost megint bolonddá teszi Merlin.
6. Arthur attacks Merlin with a hammer. A very BIG hammer. / Arthur megtámadja Merlint- egy kalapáccsal. Egy nagyon nagy kalapáccsal.
7. "Do your suppliers normally **** you?" / "És az ellátóid rendszerint **** téged?"
8. One character's life hangs in the balance. / Kockán forog egy szereplő élete.
9. We discover more about the history of Camelot and the Great Purge. / Még többet megtudunk Camelot történetéről és a Nagy Tisztogatásról.
10. Gaius is not above breaking the laws of the kingdom, or lying to the King. / Gaius a királyság törvényeinek megszegésétől sem riad vissza és a királynak is képes hazudni.

 

2010.11.05. Új videó

Bradley James & Colin Morgan [BBC Quest No. 9] 

 

2010.11.04. Új videó

Új 3. évados előzetes

Merlin S3 General Trailer - 301-313 jelenetek (spoiler veszély)

 

Merlin S3 General Trailer - 301-307 jelenetek

 

2010.11.04. YouTube videócsokor - októberi válogatás

A videók harmadik évados jeleneteket (is) tartalmaznak, szóval óvatosan, ha még nem láttad az összes részt!

- Emrys / Merlin

 

- Arthur / Gwen

 

- Merlin / Morgana

 

 2010.11.03. Frissítés

Elkészült a részletes ismertető a "3x08 The Eye of the Phoenix / A Főnix szeme" részhez, valamint a 3x11 epizód tartalma is olvasható az Epizódok - 3. évad oldalon.

 

2010.11.03. Új kép [Forrás: Merlin's Keep]

Az első kép a 3x11 epizódból. Megvan a 3x10 epizód címe: Queen of Hearts / Szívkirálynő.

 

2010.11.02. Új felirat

Magyar felirat a  "Merlin - 3x08 - The Eye of the Phoenix" epizódhoz,  CicMax-nak és MaZsolának hála.

 

2010.11.01. Új videó

Happy Halloween, Merlin fans!

Két YouTube-os videó, az egyik egész friss, a másik pedig tavaly készült.

 

 

2010.11.01. Új hír

3x08 nézettség

A 3x08 esti nézettsége még a 3x07epizódot is túlszárnyalta és 5,84 milliót ért el.

 

2010.10.31. Új kép [Forrás: Merlin's Keep]

Az első kép a 3x10 epizódból, amelynek még nem ismert a címe.

 

2010.10.31. Új videó

3x09 "Love in the Time of Dragons" előzetes

 

2010.10.31. Új felirat

Angol felirat a  "Merlin - 3x08 - The Eye of the Phoenix" epizódhoz.

 

2010.10.30. Új videó

Bradley James & Colin Morgan [BBC Quest No. 8]

 

2010.10.29. Új képek [Forrás: Merlin's Keep]

2 új kép a 3x08 The Eye of the Phoenix epizódhoz.

 

2010.10.28. Új hír

Durva spoiler-ek az évadzáró epizódokról

Kijelöléssel olvasható, csak akkor olvasd el, ha biztosan tudni akarod, mi fog történni!

3x10 (vagy 3x11 ?) epizód

 • Ez lesz az öreg Merlin-es epizód.
 • Az idős Merlin-t Colin Morgan fogja alakítani és Gaius egyik vörös köpönyegét viseli majd. 

3x12 epizód

 • Vendégszereplők az epizódban: Eoin Macken (Gawain), Emilia Fox (Morgause) és Michael Cronin (Geoffrey of Monmouth).
 • Geoffrey of Monmouth vezeti Morgana koronázási ceremóniáját.
 • A Nagy Teremben körben a harmadik évad első két részében látott zsoldosok állnak a koronázás közben.
 • Lesz egy pillanat, amikor az elkeseredett Uther-t behozzák a Nagy Terembe és meg kell jelennie a nővérek előtt.
 • Morgana koronázáshoz választott ruházatát a rajongók így jellemezték: fehér hableány ruha.
 • Morgause a vörös ruhája felett egy köpenyt visel.
 • A Nagy Teremben lévő lobogókon fekete háttér előtt piros fa látható.
 • Amikor Geoffrey Morgana fejére teszi a koronát, Morgause a kezében tartja Uther koronáját.
 • Morgana helyet foglal a középső trónszéken.
 • Merlin, Arthur és Gawain megrémülnek valamitől, amit az erdőben látnak.
 • Morgana koronázási szertartását szeptember 13-án vették filmre, a fiúk jelenetét az erdőben pedig szeptember 14-én.

 3x13 epizód

 • Vendégszereplők az epizódban: Santiago Cabrera (Lancelot), Eoin Macken (Gawain), Rupert Young (Sir Leon), Tom Hopper (Percival), Adetomiwa Edun (Elyan) és Emilia Fox (Morgause).
 • Feltűnik a Kerekasztal. Lesz rajta egy kehely Merlin előtt, Merlin pedig Arthur és Gwen mellett áll.
 • Arthur és a hozzá hűségesek egy romosnak tűnő helyen találnak menedéket. A királyhűek névsora: Merlin, Gwen, Gaius, Gawain, Lancelot, Elyan, Sir Leon és Percival.
 • Elyan választhat, hogy kardforgató lesz vagy favágó.
 • Gwen-t Sir Leon, Lancelot, Elyan, Percival és Gawain kísérik. Együtt lovagolnak; a férfiak lovagi öltözetben, melyet vörös köpönyeg tesz teljessé, Gwen pedig a Fyrien kastélya epizódban viselt ruhában lesz. Arthur, aki nem visel lovagi ruhát, Gwen-t várja.
 • Arthur megcsókolja Gwen-t Camelot udvarában, melyet végignéznek Lancelot, Sir Leon, Elyan, Gawain, Percival és egy istálló-fiú is.
 • Egyes jeleneteket augusztus 25-én forgattak a Cardiff-i stúdióban, míg több jelenetet egy másik helyszínen 2010. augusztus 31-én.

 

2010.10.28. Hírek+frissítés

 • 1 új promó kép Gwen-ről a 3. évados promó kép galériában;
 • remek interjú olvasható (angolul) Warwick Davis-szel a Digital Spy oldalon;
 • a 3x10-es rész rövid tartalma olvasható az Epizódok - 3. évad oldalon.

 

2010.10.27. Új képek [Forrás: Merlin's Keep]

4 új kép a 3x09 epizódhoz, melynek a címe: Love in the Time of Dragons / Szerelem a Sárkányok korában.

 

2010.10.27. Új hír [Forrás: DigitalSpy]

10 kicsi spoiler-es fejtörő a 3x08 epizódhoz

Ezen a héten Arthur veszélyes küldetésre indul, hogy felkutassa és elhozza az arany  háromágú szigonyt a Halászkirálytól.
Sajnálatos módon Morgana ismét cselszövéshez folyamodik és mindent megtesz, hogy megszerezze Camelot felett az uralmat.
Miközben a Herceg megkísérli elérni a Sötét Tornyot, egy megbűvölt karkötő elszívja minden erejét; így ismét Merlinre hárul, hogy elhárítson minden veszélyt és megoldjon minden problémát.

 

1. Before departing on his quest, Arthur shares an important moment with Gwen. / Arthur mielőtt nekivág a küldetésnek, egy fontos pillanatot oszt meg Gwen-nel.
2. Gwaine returns to aid Merlin, and he's up to his usual tricks! / Gawain visszatér, hogy segédkezzen Merlinnek és hozza a szokásos trükkjeit!
3. Merlin uses the powers of the Dragon-Lord in battle, but his opponent is not the Great Dragon. / Merlin Sárkányúri képességét veti be egy csatában, de az ellenfele nem a Nagy Sárkány.
4. "I have to say, you're not as short as I thought you'd be." / "Meg kell mondjam, nem vagy olyan alacsony, mint gondoltam."
5. Merlin receives a very special gift. / Merlin egy nagyon különleges ajándékot kap.
6. Who is magic? Who is strength? And who is courage? / Ki a mágia? Ki az erő? És ki a bátorság?
7. "I don't think she means **** to *** of ** anymore." / "Nem hiszem, hogy úgy gondolja, hogy *** *** ** többé."
8. Arthur learns that the use of magic should not be dismissed so quickly. / Arthur megtanulja, hogy a mágiahasználatot nem kell egyből elutasítani.
9. "I have been waiting all these years for the arrival of a new time. The time of the **** *** ****** ****." / "Az elmúlt években végig az új idők megérkezésére vártam. A **** *** ******* **** idejére."
10. Gwen makes a shocking discovery and things will never be the same again. / Gwen megdöbbentő felfedezést tesz és a dolgok már nem lesznek olyanok, mint régen.

 

2010.10.27. Újabb frissítés

Elkészült a részletes ismertető az 1x07 és a 3x07 epizódokhoz.

 

2010.10.27.  Frissítés

Merlin mánia - gyorsan ellenőrizd a "tüneteket", mert lehet, hogy téged is elkapott ez a "veszélyes kórság".

 

2010.10.26. Új felirat

Magyar felirat a  "Merlin - 3x07 - The Castle of Fyrien" epizódhoz, köszönet érte CicMax-nak és MaZsolának.

 

2010.10.25. Új hír

3x07 nézettség

A 3x06 epizód esti nézettsége 5,29 millió volt, a teljes nézettség 6,40 millió lett. A 3x07 epizód az évad eddigi legjobb nézettségét hozta 5,79 millióval, megközelítve a második évad fináléját, ami 5,88 millió volt.

 

2010.10.25. Új hír

Durva évadvégi spoiler-ek

Kijelöléssel olvasható, csak akkor olvasd el, ha biztosan tudni akarod, mi fog történni!

Az alábbiakat emellett kéretik fenntartással kezelni, mivel javarészt híresztelések, forgatásról készült fotók alapján lettek összeállítva, de persze, lehet valóságalapjuk, mint ahogy az előző spoiler csokornak is volt.

 

 • A 3. évad egyik kiemelkedő eseménye lesz az Excalibur visszaszerzése és Arthur-hoz kapcsolása.
 • Camelot egy rendőrállam középkori megfelelőjévé válik élén a zsarnoki és kegyetlen Morgana királynővel.
 • Arthur és a hozzá hűségesek összeállnak és megpróbálják visszaszerezni Camelot-ot. Segítséget kapnak majd az új udvartartás egy magasrangú személyiségétől, akit nyugtalanít a királynő önkényuralma.
 • Gwen nagy jutalomban fog részesülni a Camelot-nak tett szolgálataiért.
 • A harmadik évad utolsó néhány epizódja átalakítja a sorozatot a negyedik és az ötödik évadra. Nagy változások lesznek és a főszereplők közül két személy távozását tervezik. Az egyik szereplő távozása végleges lesz. A másik szereplő valószínűleg visszatér majd párszor a sorozat további részeiben.

 

2010.10.25. Új hír

Jöhet a 4. évad!

A BBC 1 a Merlin fantasy-dráma sorozat negyedik évadát is be fogja mutatni, jelentette be ma a társaság.

A harmadik évad záróepizódja december 4-én kerül majd adásba és ebben a részben az izgalom  a tetőfokára fog hágni. A sorozatból 10 epizódot rendeltek be, melynek forgatását jövő év márciusában kezdik és amely 2011-ben, vagy a 2012-es év elején kerül adásba a Doctor Who átütemezése miatt.

Ben Stephenson, a dráma részleg vezetője szerint: "A Merlin folytatja kitűnő szereplését az X Factor ellen és szórakoztató alternatívát kínál szombat estékre a nézőknek."

Johnny Capps és Julian Murphy, a Shine TV producerei a jövőbeli tervekről ezt nyilatkozták: "Mindkettőnket  nagy örömmel tölt el a Merlin folytatódó sikertörténete és örülünk, hogy itt az esély, hogy a sorozatot a következő szintre vigyük a Kerekasztal lovagjainak rég várt megérkezésével."

A Merlin-nek rendkívüli sikere van külföldön, 180 országba adták el a sorozatot világszerte.

 


 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Régebbi hírek: 2010-es korábbi hírek: 1. oldal - 2. oldal  / 2009-es hírarchívum