Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ez a oldal szolgál a második évad részeinek kitárgyalására...

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Csernák

Ovi, 2011.01.05 00:50

Nagyon kíváncsi vagyok, Csernák János milyen Balinor lesz. Tudjuk, hogy mennyi kiváló szinkron köthető a nevéhez. Nyilván úgy kerestek hangot a figurához, hogy ez egy rövid, de fontos szerep, nem lehet súlytalan. Csernák hangja karakteres, férfias, ugyanakkor van benne valami lágyság, melegség is, ami itt fontos lehet. Hat hét múlva megtudjuk.

Ovi

Ovi, 2011.01.05 00:23

Látta valaki a szinkronos évadpremiert? Mintha több kraft lenne most a magyar szövegben, mint korábban, bár a clotpole-nál jobban is megerőltethette volna magát a fordító, mint hogy elintézze egy sima tökfejjel. Végül is az egy visszatérő poén lenne a sorozatban, hogy amikor Merlin nagy ritkán kijön a sodrából, akkor valami nemlétező szóval illeti Artúrt. Ide egy kis nyelvi lelemény elkélt volna.
A hangok sem voltak rosszak, Mikula Sándor (Uther) most egy kicsivel erőteljesebbnek tűnt, Rosta Sándor jó, de a sárkány figurája jobban működik John Hurt idős hangjával. Roatis Andrea eddig bevált mint Gwen, egyszer sem jutott eszembe, hogy ez nem az a hang, amit megszoktam. Renácz Zoltán pedig újfent bizonyította, hogy remek választás volt Merlinhez. Figyeljétek meg, hogy minden mondatát érzelmekkel színezi! Méltó Colin Morgan nagyszerű játékához.

Kiegészítés..

Maximus, 2011.01.04 17:43

Trickler: Tóth Tamás
Freya: Vági Viktória

Ovi

Ovi, 2011.01.03 23:01

Köszi! :)

További hangok....

Maximus, 2011.01.03 20:03

Íme az utolsó részek hangjai:

King Alined: Áron László
Lady Vivian: Vadász Bea
Alvarr: Kárpáti Levente
Halig: Szinovál Gyula
Olaf: Albert Péter
Trickler: Fekete Zoltán
BALINOR: CSERNÁK JÁNOS

Többieket nem sikerült még megtudni, de amint tudom, megírom!!! Üdv

AXN második évad

Judy, 2011.01.01 21:42

Köszi a híreket, majd én is figyelem ;) Jó, hogy elkezdték reklámozni :)

AXN beharangozó

Ovi, 2011.01.01 16:16

Hmmm, még kétszer láttam... Külön animációt készítettek az előzeteshez, így viszonylag kevés részletet mutatnak a sorozatból, vannak viszont sötétben világító szemek, csapkodó kardok, meg egy érdekes rajz a várról és alatta a hegy gyomrában megbúvó barlangról. Érdekes... Valószínűleg úgy gondolkodtak a készítők, hogy így sejtelmesebb az előzetes, ettől jobban passzol a csatornához, bár nekem a rajzolt kardok kicsit gagyik. Szerintem pár nap múlva fent lesz a videótárukban is.
De a lényeg, hogy jövő héttől minden kedden és csütörtökön Merlin második évad. :)

AXN beharangozó

Ovi, 2011.01.01 15:07

BÚÉK! Most láttam a második évad reklámját az AXN Sci-fin. Egészen furcsa volt, mint valami horrorsorozat reklámja. Na jó, talán ez túlzás, de elég sötét tónusú beharangozó lett. Majd még lesem.

???

segítség, 2010.12.27 22:37

adjatok már egy jó címed ahol megnézhetem a 2 sodig évadot!!!!! nagyon kéne

Szinkron

Ovi, 2010.12.24 22:17

Szia Maximus! Maximusz köszönet a hírekért! :) Nagyon kíváncsi vagyok már a második évad szinkronjára.
Nekem Balinorról rögtön - már amikor először láttam - az jutott eszembe, hogy Dörner György. De bízom a szinkronrendező választásában.
Renácz Zoltán nagyon bevált Merlinként, úgyhogy örülök, hogy továbbra is ő lesz. Akit még mindig nem tudtam megszokni, az Uther.

Olyan részletekre meg külön kíváncsi leszek, hogyan sikerült például lefordítani a "swordswomant". :D

AXN..

Napsugár, 2010.12.24 13:16

hát igen, "már akinél fogható".. nekem is ez az egyetlen bajom van vele..:(
de remélem, hogy akinél fogható, majd lesz olyan kegyes és "közkinccsé" teszi majd valahol a neten (és tudni is fogunk róla:D), és akkor nem lesz semmi, ami beárnyékolja a hangulatomat :)
Freya hangjára így a képek alapján én is nagyon kíváncsi vagyok:)

Csatorna...

Maximus, 2010.12.24 12:16

Hali!!
Szerintem is remek választás volt szinte az összes új hang! A magam részéről leginkább Freya ill. Merlin apjának hangja érdekelne, de őket januárnál előbb biztosan nem fogom tudni..
Valószínűleg a sorozat nem lesz egyhamar az RTLen...annak ellenére, hogy többször is felülmúlta nézettségben a Gleet.. Marad az Axn...már akinél fogható..:-((
Remélem azért még az RTL is műsorára tűzi! Elég csak a szintén BBC-s Robin Hoodra gondolni, amiből szinte az összes évadot leadták.. Hajrá MERLIN:-)))

2. évad szinkron

Judy, 2010.12.24 08:55

Köszi a híreket, Maximus, kitettem a híroldalra :)
Nem tudni, hogy az RTL fogja adni és ha igen, mikor a 2. évadot. A nézettség a szombat délutáni sávban átlagosnak volt mondható, nem volt rossz, de kiemelkedően jó sem, véleményem szerint több reklámot érdemelt volna a sorozat, akkor talán többen nézik.

2.évad-vetítés

Napsugár, 2010.12.23 23:02

és azt lehet már esetleg tudni, hogy RTL Klubon lesz - e majd az új évad is, vagy "csak" AXN SciFi-n?:$
Seder Gábor és Németh Kriszta (így a 2.évados fotók alapján) sztem remek választás:) Roatis Andi hangja az elején biztosan furcsa lesz, de Neki nagyon is angyalhangja van, tehát könnyen megszokható lesz:))

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek! :)

II. évad szinkron!!!

Maximus, 2010.12.23 20:35

Sziasztok!!!
Rég jelentkeztem, de még fogok. Ha valakit érdekelnek az esetleges változások, azoknak már szolgálhatok néhány információval a hangokat illetően, hiszen már 8 rész szinkronja készen áll!
Gwen új hangja Roatis Andrea lett, aki szerintem remek választás!
Ezenfelül számomra is érthetetlen módon Lancelot is új hangot kapott Magyar Bálint személyében!
Mordrednek is új hangja lesz, de az ő személyét nem sikerült megtudnom!
És akkor íme a "gonosz" hangok:
Cedric-Seder Gábor
Myror-Maday Gábor
Hengist-Borbiczki Ferenc
Lady Catrina- Incze Ildikó és Illyés Mari
Jonas-Galbenisz Tomasz
Aredian-Barbinek Péter
Morgause-Németh Kriszta

Nos, egyenlőre ennyi!!! A többiek maradtak!
Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok!!
Kellemes ünnepeket minden Merlin fannak!!!

javítás

Virginia, 2010.12.06 18:01

Bocsánat, túl sok a "nagyon jó". Mentségemre legyen hogy tényleg az.

2.évad

Virginia, 2010.12.06 15:07

Én nem szeretem lancelotot. Valahogy nem szimpatikus. Szerintem Arthur/Gwen párosa nagyon jó. Annyira kiegészítik egymást. Nekem a kedvenc arwen pillanatom a 2x07 végi az nagyon jó. A 2x10-nél, azt hittem meghalok a nevetéstől meg a 2x5,6-nál is,a 2x09 nem volt rossz de nem lopta be magát túlságosan a szívembe.. Én már a 3. évad végén járok szóval az Arthur/Gwen kétkedőknek ajánlom minnél előbb kezdjenek bele a kövi évadba mert nagyon jó és előtérbe kerül a kapcsolatuk főként a 3x10-es részt az nekem nagyon tetszett. (próbáltam kedvcsinálónak beállítani nem spoilerezve)

Webb

Ovi, 2010.11.19 00:13

Én viszont nehezen tudnám megmondani, hogy mi tetszik Webb rendezésében. Egyszerűen csak feltűnt, hogy a kedvenc epizódjaim legtöbbjét ő rendezte. És ez biztos nem csak véletlen egybeesés.

rendezés

Camriana, 2010.11.18 20:56

Érdekes ez a rendezői dolog, amit említettetek, ezzel kapcsolatban én is észrevettem egy-két dolgot. Ovi-val egyetértek, Jeremy Webb valóban jót tett a sorozatnak, a rá bízott részeknél fantasztikus a rendezés. Akinek én kevésbé szeretem a munkáját az David Moore. A mostani évadban tűnt fel hogy némelyik részben van pár olyan kameraállás ami nekem egyáltalán nem tetszik. Legfőképpen az amikor alulról fölfelé mutatják a szereplőket és sokkal lejjebb van a kamera mint az arcuk. Megfigyeltem, hogy ilyen van a 3x04-ben, a 3x06-ban és a 3x07-ben is, utánanéztem és mindegyiket David Moore rendezte.. Szóval nekem ez az ami egy picit zavaró az ő általa rendezett epizódokban..

kedvencek

Ovi, 2010.11.15 21:44

Hehe, akkor lényegében mindössze az évadzáró és a L&G a közös metszet. Ez jó! :D
De nekem nagy különbségek tényleg nincsenek, ez a második évad elejétől a végéig nagyon ott van.