Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ez a oldal szolgál a második évad részeinek kitárgyalására...

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

2. 05

Merry, 2010.11.15 08:45

Gondolom elviekben addig tart majd a történet hogy Arthurt királlyá koronázzák, bár én szívesen látnám egészen a végig, hogy mit hoznának ki a Mordred ill. a Gwen - Lancelot szálból. Kedvelem Arthurt mint karaktert de Gwen és Lancelot jobban összeillenek szerintem.

kedvencek

Judy, 2010.11.14 16:27

Nekem a 2x04, a 2x07, a 2x09 és dupla évadzáró a kedvenceim, de a 2x10 Sweet Dreams is nagyon aranyos volt. A jó rendezés valóban sokat hozzátesz a sorozathoz, a 3. évadban is volt olyan rész, amely kiemelkedik rendezői szempontból.

2x05

Judy, 2010.11.14 16:23

Úgy gondolom, Gwen azért nem kötelezi el magát Arthur mellett, mert tudja, a kapcsolatuknak nem lehet jövője. Lancelot viszont abszolút lovagias volt, hogy félreállt. Szerintem Gwen nagyon jó párost alkotott Lancelot-tal is, de ha a 3x07-et megnézed majd, meg az egész 3. évadot, akkor látod a változást ;)

2. 05

Merry, 2010.11.13 10:51

Akárhányszor újranézem a 2X5. epizódot mindig eszembe jut hogy ennek fényében Arthur és Gwen kapcsolata a lovas hasonlatra emlékeztet. Ha nincs ló ( Lancelot) Gwennek jó a szamár is ( Arthur). Az egész kapcsolatukból számomra hiányzik valami. Nem tudom pontosan mi. Még a titkolózással meg a rangbéli különbséggel sem tudom magyarázni. Főleg a harmadik széria 4. epizódjában furcsa az utolsó jelenet... Remélem ez változik. Amúgy rettenetesen kedvelem ezt a sorozatot:D

rendezők

Ovi, 2010.11.09 21:37

Nézegettem az epizód ismertetőket. Érdekes, hogy az első évadnál mennyire átjön az, hogy melyik epizódot ki rendezte. Továbbá leszűrtem, hogy Jeremy Webb jót tett a sorozatnak. :)

kedvencek

Ovi, 2010.11.09 21:26

Nagyon szerettem a 2. (Queen) és a 4. (L&G) epizódot, fergeteges volt az 5-6. duplarész, a 7. (Witchfinder) a vége miatt szenzációs, de a fő-fő kedvenc a 8. volt (Az apa bűnei). Aztán jött az utolsó két rész. ;)
Igazából ebből a második évadból szinte mindegyik kedvenc valamiért. Az egyetlen, amelyik talán kevésbé jött be, a 9. epizód (A tó úrnője), de abban is vannak dolgok, amiket nagyon szeretek.

Ha az első évadot kérdezted volna, ott könnyebb kedvencet választanom: Gedref labirintusa. Amúgy az első olyan rész, ami nagyon bejött, A vég kezdete volt. Onnét kezdve tulajdonképpen mindegyik kedvenc, talán az Igazság pillanata egy kicsit kevésbé, az Excalibur mindenképp dobogós, és az utolsó két epizód itt is a legjobbak között van.
Leghátul a Mark of Nimueh lenne, de az még nagyon az elején volt, a bevezetés része. :)

2. évad

Judy, 2010.11.09 00:28

Hát igen, ez a sori már csak ilyen, nem lehet sokáig megállni, hogy ne nézze az ember ;) És ha egyszer elkezdi nézni, akkor nincs megállás :) Ha így haladsz, mindjárt utolérsz minket a 3. évaddal...

Az az érzésem az alábbiakat olvasva, bejött minden, amit írtam neked a második évadról ;)

A Colin-ról írottakkal egyetértek, elképesztően tehetséges színész. Remélem, még sok jó szerepben láthatjuk. Az évadfináléban nyújtott alakítása lenyűgöző volt.

Egyébként melyek a kedvenc részeid a második évadból?

Merlin

Ovi, 2010.11.07 22:48

Még annyi, hogy élvezem a sok jó színészt, de Colin Morgant külön is ki kell emelnem. A srác egy zseni. Nincs rá más magyarázat, hogy ennyire jó. :) Nem csak úgy akad néha egy-egy jó pillanata, hanem jobbnál jobb pillanatai vannak, akár humor, akár dráma. Minden elismerésem az övé. Remélem, olvassa! :D

megvolt

Ovi, 2010.11.07 22:15

Megnéztem a második évadot, imént értem a végére. Fülig ér a szám. :D Keresem a megfelelő jelzőt, de csak olyanok jutnak eszembe, hogy k. jó, meg besz.rás! Komolyan! Zseniális! - Ez végre szalonképes. ;)
Míg az első évadban volt néhány kiemelkedően jó rész, a másodikban alig van olyan, ami azt a szintet ne érné el. Már az első évad felétől úgy tűnt, hogy a készítők ráéreztek, mit is akarnak csinálni, mit lehet kihozni ebből a témából... Mintha a második évadot ezzel a magabiztossággal csinálták volna meg. Csodás lett!
Rengeteget röhögtem, borzongtam, az évadfinálé pedig egyszerűen gyönyörű. Három zsepi ráment. :P Aranyba kéne foglalni az alkotók nevét.
Kíváncsi vagyok, hogy ha eljutunk odáig, vajon az RTL Klub meghagyja-e a sorozatot a délutáni sávban, vagy megpróbálja későbbre rakni. (Most épp elindult fölfelé a nézettség, majdnem félmillió, remélem, ezen a hétvégén a Forma1 nem töri ezt meg.) Ugyanis annyira nagyra nő a sorozat a második évad végére, hogy tiszta pazarlásnak tűnik a délutáni "erdőbenszaladgálós" sorozatok közé tenni. De lehet, hogy csak én érzem így.
Szóval lenyűgözött. Örülök, hogy van harmadik, meg lesz negyedik évad is.