Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Merlin sorozat - Duma terem

Itt aztán bármilyen témáról lehet szabadon beszélgetni....

( Név - a neved, cím - a téma, amivel kapcsolatban írsz; nem kell megadni az e-mail cím

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Roswell

Judy, 2010.11.18 20:41

Igen, '99-2003-ig futott.
Röviden: három átlagos tiniről és három "földönkívüli" tiniről, akikről senki sem tudja, hogy bennük idegen gén van, még a nevelő-szüleik sem. Szóval próbálják mindenki elől titokban tartani, hogy kik is ők valójában (a'la Merlin ;).
Aztán a lövöldözős incidens után kezd a két csapat megismerkedni egymással és a kezdeti idegenkedés és félelem után összebarátkoznak, sőt szerelmek is szövődnek közöttük.
A titok és rejtély pedig az, hogy az idegenek megpróbálják kideríteni, kik is ők, hogy kerültek a Földre, milyen célból és most tanulják azt is, hogy milyen képességeik vannak és hogy kell ezeket használni és együtt próbálnak mindig előrébb haladni a nyomozással. Közben ellenségeik is akadnak, sőt az FBI is megpróbál a nyomukra akadni.
Az első évad tinisorozatos, a második és harmadik évad komolyabb hangvételű. Nagyon jó zenék voltak benne végig, főleg az eredeti tévés verzióban, én még azt láttam, sajnos a dvd megjelenésre a jogdíjak miatt sok zenét lecseréltek.
Gyönyörű érzelmes részek vannak (pl.1x04, 2x05), van kaland és izgalom, van szerelem, van humor (pl. 1x14 Zsákbarandi), vannak olyan részek, amikor előkerül a zsebkendő, és a számomra legszebb karácsonyi epizódot ebben a soriban láttam (2x10).
Itt elég sok infó van róla:
http://www.roswellsorozat.eoldal.hu/

sorozatok

Camriana, 2010.11.18 20:06

Na akkor ebből a Roswell-ből megpróbálok megszerezni pár részt, kiváncsi vagyok milyen. Neten utánanéztem, ez az a 99-es sorozat, ugye? A címét hallottam már de amúgy semmi egyebet nem tudok róla.. És miről szól nagyjából? Port.hu-n elolvastam ugyan a rövid leírást de abból nem sok minden derül ki..

sorozatok

Judy, 2010.11.17 20:41

Dolmen - pontosan erre gondoltam. Tényleg bámulatos volt. És a másik hármat is láttam. A Titkokat szerintem még lehetne is folytatni, úgy lett vége, hogy nem kapták el a gyilkost, ha jól emlékszem. Az Árulkodó nyomokat nem ismerem.
A Castle-ben játszó Nathan Fillion-t egyébként a Firefly-ból ismerem - tényleg, ezt lehagytam a toplistámról, de ott a helye - ebben a sci-fi sorozatban nagyon megkedveltem, nekem ő már csak "Reynolds kapitány" marad ;)
Ha a scifi-t nem is szereted, azért a Roswell-t szeretném ajánlani neked, mivel szereted a misztikumot és az Internátust is, szerintem neked is tetszene ez a sorozat, varázslatos, főleg az első évad, de a második-harmadik évadban is vannak kiemelkedően jó részek, melyek lenyűgözőek.

sorozatok

Camriana, 2010.11.17 16:48

A Szökést majd feltétlen pótold, a 3. és a 4. évada is nagyon jó volt szerintem, én egy pillanatra nem unatkoztam egyik részen sem. A Lostot viszont pont jókor hagytad abba, véleményem szerint a 3. évada még nézhető volt, de a 4.-től egy katasztrófa lett belőle. Én azt még végignéztem (végigszenvedtem), de az 5x01 után végképp betelt a pohár.
A Castle-t ha úgy vesszük a karakterek miatt érdemes nézni, a nyomozás tekintetében nem nyújt semmi extrát, de a főszereplő páros nekem nagyon bejön, és a mellékszereplők úgyszintén, én emiatt szeretem.
Ha a Nikitát bepróbálod ne hagyd ott az első rész után ha nem tetszik, az első után én is majdnem kaszáltam, de aztán megszerettem a karaktereket és a történet is szerintem nagyon érdekes.
Invasion - hát igen, én is sajnáltam mikor egyszer csak hipp-hopp vége lett, ráadásul úgy, hogy le sem zárták a történetet. Mivel is hagyták abba? Valamelyik nő a főszereplők közül azt hiszem eltűnt a tengerben, vagy valami ilyesmi, talán a barna hajú. Már olyan régen volt..
A francia sorozatok szempontjából pedig pontosan azokra gondoltam amelyeket említettél. :)
A Csillagjegyek tényleg szuper volt, nagyon szerettem, és a folytatása sem volt rossz. A szigeten játszódó sorozat amire gondolsz, az pedig valószínűleg a Dolmen. Szintén nagy kedvencem volt. Az a nyomozás a sorban elhulló szereplők ügyében lebilincselő volt, mint ahogy az is ahogy szépen apránként rakták össze a történetet és göngyölítették fel hogy mi történt pontosan az egész bosszúhadjáratot kiváltó évtizedekkel korábbi tragikus hajószerencsétlenség napján. Bámulatos sorozat volt. A franciák szerintem mindenkit lepipálnak a misztikus, thriller elemekkel tűzdelt minisorozatok tekintetében. Én láttam még a Gyilkos köröket, a Laurát, a Titkokat is, ezek is nagyon jók voltak.
Az európai sorozatok kapcsán akartam még említeni az Árulkodó nyomokat, ami tulajdonképpen a CSI sorozatok olasz megfelelője de szerintem túlszárnyalja bármelyik amerikai változatát. Az m1-en szokott menni régebben, de sajnos 2 évad után megálltak a vetítéssel, pedig készült belőle vagy 5 évad legalább. Remek széria ez is. :)

sorozatok

Judy, 2010.11.16 22:06

A szinten tartás nálam úgy működik, hogy amikor összegyűlik pár rész és van rá idő, akkor jön a darálás. Persze vannak nagy elmaradásaim. Ilyen a Szökés, melyet én is szerettem, de csak a 2. évadig láttam, meg a Lost, amit kb. a 3. évad feléig. És van a BSG, meg persze még sok minden. A Nikita-t lehet, hogy bepróbálom ;) Érdekes, a Castle-t annyira szeretik, nekem annyira nem jött be, megnézem, de semmi különös. Reality-t nem nézek.
Az Invasion tényleg jó volt, kár hogy hamar lelőtték.
A horror műfaj amit egyáltalán nem bírok, a Harper Island-ot is abbahagytam, csúnya jelenetek voltak benne. Ha misztikus, akkor jöhet ;)
Említetted a francia sorozatokat, bizony, volt pár kedvencem nekem is... A Csillagjegyes gyilkos meg bolt egy másik, amelyik egy szigeten játszódott és egy bonyolult ügy volt a háttérben - nem jut eszembe a címe - ezek szenzációsak voltak. Lehetne belőlük több is.
Karakter dologban egyetértek ;)

sorozatok

Camriana, 2010.11.16 20:00

Én azért mindig próbálom keretek között tartani a sorozat adagot, nem szoktam általában egyszerre túl sokat nézni. Szitkomokat például én nem szeretem, nekem valahogy egyáltalán nem szórakoztatóak. Az akcióműfajt és a nyomozós sorozatokat én is kedvelem, a Human Target második évadát például már nagyon várom. Ami akcióműfajba tartozik még az a Nikita, aminek ez az új feldolgozása nekem nagyon tetszik, nyomozós sorozatokból pedig a Castle a kedvenc. A csajos sori nálam az új 90210, amolyan guilty pleasure mert egyébként ki nem állhatom magát a műfajt. Született feleségekre meg Szex és New-Yorkra például semmi pénzért nem lehetne rábeszélni..:) Reality-k közül pedig az amerikai Dancing with the Stars nagy rajongója vagyok, bár az utóbbi években valahogy romlott a színvonala szerintem.
A most már nem futó régi sorozatok közül imádtam az Elveszett ereklyék fosztogatóit és A kiválasztott - Az amerikai látnok című sorozatot. A Rex felügyelő némelyik epizódját pedig még mind a mai napig megnézem ha épp megy a tv-ben. :)
A nem olyan régiek közül pedig abszolút kedvencem volt a Prison Break, legalább annyira szerettem mint most a Merlint, de kedvelem még a borzongatós, misztikus sorozatokat is mint pl. a Harper's Island volt vagy az Invasion, de akár tudnék említeni hasonlóan jó, kevésbé ismert francia sorozatokat is ebben a műfajban. A klasszikus sci-fi engem hidegen hagy és tulajdonképpen a családi sorozatok is..

Amúgy 90%-ban nálam a karaktereken múlik minden egy sorozatnál, ha nem tudom őket megkedvelni vagy nem váltanak ki belőlem semmilyen érzelmet akkor bármilyen jó is a történet nálam halálra van ítélve az a sorozat.

sorozatok

Judy, 2010.11.15 21:29

Örülök, hogy sikerült kedvet csinálnom ;)
Sok sorozatot nézek, lehet, többet is mint kellene, mert így már nem marad idő a könyvekre ;)
Szeretem a szitkomokat, mert felvidítanak (pl. TBBT, Two and a half men), az akció és nyomozós-sorikat, melyekben szerethető karakterek és jó történetek vannak (pl. Human Target, White Collar, Chuck), a scifi-t mert elgondolkoztat a jövőről (V, The Event, Caprica), a nem horror stílusú vámpíros sorikat (pl.Vampire Diaries) és persze van csajos sori is a listán (Gossip Girl, Született feleségek).
A klasszikus családi sorozatokat is szeretem, mint amilyen a Váratlan utazás vagy az Everwood volt, melyek a pozitív emberi tulajdonságokat hangsúlyozták és ezeket az értékeket közvetítették, mely a mai világra és a mai filmekre sajnos nem jellemző.
Scifi vonalon pedig a Star Trek, a Csillagkapu és a Roswell az örök kedvenc.
És te miket nézel - mik az állandó kedvenceid?

sorozatok

Camriana, 2010.11.12 17:11

A Legend of the Seekert én is szerettem, sajnáltam is, hogy elkaszálták, de azt sem a fantasy elemekért kezdtem el nézni. Én egész egyszerűen imádom a kalandfilmeket/sorozatokat, főleg olyanokat amelyek valamilyen történelmi témát dolgoznak fel, vagy csak simán egy régi korban játszódnak. Ezzel a műfajjal engem már félig meg lehet venni. Azt hiszem jön is majd jövőre pár olyan sorozat amelyeket biztos, hogy be fogok próbálni: Game of Thrones, The Borgias, Camelot (Bár ez utóbbi nálam biztos nem fogja túlszárnyalni a Merlint, legyen akármilyen jó. Ebben a mondakörben a Merlin nagyon magasra tette a mércét.:)

Sokáig amúgy a Harry Potter miatt ódzkodtam a Merlintől is. Tudod írtam már korábban, hogy nagyon sokáig vártam mire rávettem magam, hogy elkezdjem nézni ezt a sorozatot, és részben az is közrejátszott, hogy a képek alapján azt gondoltam, hogy ha ebből a mondakörből egy ilyen HP utánzatot csináltak akkor jobb ha el se kezdem nézni. :) Utólag persze rájöttem, hogy a lehető legjobb döntést hoztam.:)

Szóval, még nem tudom, a HP filmeket valószínűleg nem fogom megnézni, de a könyvhöz kedvet csináltál, úgyhogy elképzelhető, hogy majd kézbe veszem.. :)

Milyen sorozatokat szoktál még nézni mostanság a Merlinen kívül? (És persze az Internátuson kívül:)

HP bővebben

Judy, 2010.11.11 19:46

Megértelek és egyébként én sem rajongok a fantasy műfajért. (kivétel a Merlin, ha annak nevezzük és a Legend of the Seeker sori, amit szintén kedveltem).

Emlékszem, én is csak néztem anno, mi ez a hihetetlen őrület ezzel a bugyuta varázslógyerekes történettel. Végül mikor már környezetemben kicsik és nagyok egyaránt a könyvről beszéltek, hatalmas szkepticizmussal kézbe vettem az első könyvet. Irodalmi szempontból is érdekelt, hogy lehet úgy megírni egy könyvet, hogy az ennyi emberre hasson.

Aztán a regény már az első fejezetével megfogott, lehetetlen olvasmány. Minden korosztály által élvezhető (persze a nagyok többet értenek belőle), 7 évet átfogó összetett cselekménnyel a jó és a rossz harcáról, szerethető karakterekkel, rendkívül szellemesen és ötletesen megírva. Alig vártam, hogy megjelenjen mindig az újabb kötet.

Szóval én nem a filmet ajánlom, hanem egyszer ha kedvet kapsz hozzá, olvass bele egy kicsit az első kötetbe és meglátod, hogy elnyeri-e a tetszésedet.