Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezt az oldalt csak akkor olvasgasd, ha biztosan tudni szeretnéd, mi fog történni a következő részekben illetve itt lehet találgatni, beszélgetni arról, mi fog történni az elkövetkező részekben.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

4. évad

Camriana, 2010.11.22 22:30

Külföldi fórumokon rengeteg panaszt olvastam már arra, hogy minden évad végén megnyomják a Reset gombot, és a karakterfejlődésekkel sincsenek a nézők túlzottan kibékülve. Ha ezek után megint minden marad a régiben, az nem fog túl jó visszhangot kiváltani.
Amúgy ezeket a nézettségeket látva, meg egyáltalán, a sorozat népszerűségét, nagyon remélem, hogy a BBC-nél megjön az eszük az illetékeseknek és elfelejtik ezt a képtelen ötletet, hogy csak 10 részes legyen a következő évad és csak 2012-ben..
Én nagyon nem tudom megemészteni ezt a hírt.

4. évad

Camriana, 2010.11.22 22:23

Na ez így baromi érdekes. Ezek után nem tudom elképzelni, hogy mi lesz az a nagy változás ami előkészíti a terepet a 4. és 5. évadra. Uther marad továbbra is, Gaius kevesebb szerepeltetése se nyom túl sokat a latba, és kétlem, hogy Morgana lenne az aki végleg távozik. Az írók szerint még annak sem jött el az ideje hogy Arthur megtudja Merlin titkát, szóval akkor mégis mi lesz az a nagy változás, mi az amiben majd egyáltalán előrelép a sorozat? A végén még kiderül, hogy az lesz a legnagyobb fordulat, hogy Morgause kiszáll a sorozatból.
Uther szavai, amit a 3. évados fórumban említettél, és ugye az évadzárók címei akkor simán csak elterelés?
Nem vagyok egy türelmetlen típus, de ez a sok spoiler amit már összeolvastam a hetek folyamán és a sok találgatás már totál meghülyít.. :)

Uther/Gaius 4. évad

Judy, 2010.11.22 21:34

Uther/Anthony Head marad a negyedik évadra is, megjelent a honlapján. Gaius/Richard Wilson sokkal kevesebbet fog szerepelni a negyedik évadban, nyilatkozta.
Pletykák szerint Uther az ötödik évad közepétől nem szerepel majd.
Ezek után tényleg kíváncsi leszek, mi lesz a dupla évadzáró vége.

változások

Camriana, 2010.11.21 21:55

"A harmadik évad utolsó néhány epizódja átalakítja a sorozatot a negyedik és az ötödik évadra. Nagy változások lesznek és a főszereplők közül két személy távozását tervezik. Az egyik szereplő távozása végleges lesz. A másik szereplő valószínűleg visszatér majd párszor a sorozat további részeiben."
Ennek a pár sornak és főleg a mostani résznek a fényében én abszolút azt várnám, hogy Uther lesz az aki végleg távozik. Egyszerűen nem tudom már máshogy elképzelni. Uthernek már annyira nincs szerepe, nincs súlya, hogy szerintem badarság lenne tovább húzni halasztani az ő távozását és meghagyni mindent a régiben.. Ha valóban nagy változásokat akarnak aminek már egyébként is lassan itt az ideje, akkor ezt muszáj meglépniük.. Ha megint nyomnak egy Reset gombot, én megőrülök..

3x13

Camriana, 2010.11.20 17:51

Remélem Percivalnak is lesz valamilyen frappáns belépője. Lehet, hogy majd ő is megmenti valahogy Merlin életét..Na jó, csaknem, az már túl sablonos lenne.. :) Érdekes az a csoportkép is amelyiken négyen láncinget viselnek, csak Gawain és Elyan nem. Vajon miért? A harmadik csoportképen meg jól beleállították őket egy sárkupac közepébe. :)
A kerekasztalra nagyon kiváncsi leszek, engem is érdekelne, hogy mik azok a feliratok a körcikkekben.. Majd biztos kiderül..

Percival

Judy, 2010.11.20 17:33

Kíváncsi leszek rá én is. A mai rész lehetett volna Percival-é. Lancelot, Gawain és Elyan is kaptak egy epizódot, amelyben megismerhettük őket.
A csoportképek nagyon jók, Lancelot a harmadik képen nagyon morcos. Percival meg jó magasra nőtt.
A kerekasztalos kép tetszik még nagyon a serleggel. Vajon mi lehet az egyes körcikkekbe írva?

3x13 képek

Camriana, 2010.11.20 17:07

Nagyon tetszik az a csoportkép amelyiken már Merlin is ott van.. Jól néznek ki ezek a srácok így együtt.. Persze külön külön is. :)
Percivalt vajon hogy hozzák be a képbe?

3x13 képek

Camriana, 2010.11.20 16:24

Szuperjóók!!! :)

3x13 képek

Judy, 2010.11.20 16:20

Megjöttek az évadzáró képek!!!

children in need

Judy, 2010.11.20 07:39

Igen, szuper :) Gawain :D :D :D
Pudsey maci a piros köpenyben nagyon aranyos, főleg Anthony Head vállán :)

children in need

Jenny, 2010.11.20 01:31

muhaha megnéztétek a children in need klippet? vannak bennek blooperek az évadzáróból...:)

3x12 előzetes

Camriana, 2010.11.19 19:59

Nagyon várom már a holnap esti 3x12 előzetest.. Csak olyan rossz érzés, hogy már a végéhez közeledik ez az évad. :(

3x13

Camriana, 2010.11.19 19:57

Egy váratlan fordulat vagy egy vakmerő húzás biztos jót tenne a sorozatnak. Én is szeretném, ha mernének végre változtatni.

Sárkánytojás

Judy, 2010.11.19 19:44

Merry - ez melyik videóban van és hány perckor?

3x13

Judy, 2010.11.19 19:43

"A harmadik évad utolsó néhány epizódja átalakítja a sorozatot a negyedik és az ötödik évadra. Nagy változások lesznek és a főszereplők közül két személy távozását tervezik. Az egyik szereplő távozása végleges lesz. A másik szereplő valószínűleg visszatér majd párszor a sorozat további részeiben."
Ha Uther marad, akkor én azt nem érzem olyan nagy változásnakm de lehetséges.
Azt olvastam, a fiúknak 5 évre szól a szerződése, Anthony Head-del és Richard Wilson-nal pedig mindig egy évre kötnek szerződést, szóval nem lehet tudni.
Szeretném, ha mernének nagyot változtatni.

3x13 Sir Leon

Judy, 2010.11.19 19:27

Igen, ez így történt a második évadban, de mivel annyian megszerették a karakterét és a színészt is nagyon kedvelte a stáb, ezért "feltámasztották".

3x 13 sir leon

Merry, 2010.11.19 19:06

A múltkorában olvasgattam valami könyvet Arthur király és a kerekasztal lovagjai vagy vmi ilyesmi, meg a Merlin c. filmből is erre emlékeztem:)
Ami még szöget ütött a fejembe. Mikor a 2. évad utolsó részében Arthur önkéntesekkel ment sárkányvadászni többek közt sir Leonnal, de csak Merlin és ő tértek vissza, mert a többieket körbe- körbe lovacskázás közben megsütötte az ellenfél. A harmadik évadban pedig megint ott van... na mindegy biztos ez elhanyagolható tényező volt a sori további szempontjából nem a kákán keresem a csomót.

3x13

Camriana, 2010.11.19 18:10

Elolvastam mégegyszer az utolsó részek tartalmát, és nagyon úgy tűnik, hogy Morgana-t nem Uther halála miatt koronázzák királynővé, hanem tulajdonképpen Uther szeme láttára. Ha így nézzük, semmi garancia nincs arra, hogy Uther meg fog halni.. Nekem egyre inkább az az érzésem, hogy megint visszaáll majd a status quo a 4. évadra, csak azzal a különbséggel, hogy Morgana már nem Camelot falain belül fogja boldogítani a népet..

"töri" óra á la wikipedia :)

Jenny, 2010.11.19 15:13

Merry: mordred néhol arthur és morgause gyereke, néhol meg arthur és morganáé.... persze ugyh testvérek.. tiszta gross.

in Geoffrey of Monmouth's Historia Regum Britanniae (History of the Kings of Britain), she is Anna mother of Gawain and the villainous Mordred.

Morgauseról: Geffrey Of Monnmouth históriáji szerint, a neve Anna volt, és Mordered és Gwain anyja.

In later works her name is Morgause she is the daughter of Igraine by her first husband, Gorlois, and she becomes pregnant with Mordred after sleeping with Arthur while they were unaware of their relation. Her husband is King Lot, an enemy of Arthur in the rebellions following Arthur's coronation.

Későbbi művekben, a neve Morgause, Igraine és Gorlois lánya, és terhes lesz Mordreddel Arthurtól, amikor még nem tudjuk milyen rokoni szál van köztük. A férje Lot király, Arthur ellensége a lázadók között.

Her other siblings include sisters Elaine and Morgan le Fay.
Hugai Morgan Le Fay és Elaine.

ez az Elaine nem összekeverendő Astolati Elaine-nel, aki a Tó Hölgye Tennyson egyik versében
és egyébként oda volt Lancelotért, de mivel neki Guinevere kellett így vízbe ölte magát.
Sem pedig Corbenic-i Elaine-nel, aki Galahad anyja és Lancelot őő.. egy éjszakás kalandja XD....

"After Sir Lancelot rescues her from a boiling bath, Elaine falls in love with him. In order to seduce Lancelot, who is in love with Queen Guinevere and would not knowingly sleep with another woman, Elaine goes to her serving woman, Dame Brusen, for help. Dame Brusen gives Lancelot wine and Elaine a ring of Guinevere's in order to trick Lancelot into thinking Elaine is Guinevere.[6]

The next morning, Lancelot is most displeased to discover that the woman he slept with was not Guinevere. He draws his sword and threatens to kill Elaine, but she tells him that she is pregnant with Galahad and he agrees not to kill her, but instead kisses her.[7] Lancelot departs, and Elaine remains in her father's castle and gives birth to Galahad."

haha bírom h az Arthur mondakör milyen beteges tud lenni.. kész.. nagy csoda kellett ahhoz, h ezekből gyerekműsot tudjanak készíteni...

3x 13

Merry, 2010.11.19 01:12

Caiust sajnálnám Uthert nem. Ami a Camelotért folytatott csatát illeti remélem hosszabb lesz mint a 3x01-ben. Mondjuk azzal is véget érhetne hogy Arthur lesz a király és a kövi két évadban küzd Albion egyesítéséért az 5. évad végén pedig vethetnénk egy pillantást a földi paradicsommá lett birodalomra.... de legalább odáig eljuthatnánk mostanra hogy Merlin előhozakodik mágikus képességeivel. Nagyon időszerű lenne már.
Az előbb néztem tralier-t és ott sárkánytojásról is szóesett... a sárkány lesz majd a végső csodafegyver amit bevetnek Camelot megmentésére és ha beválik jutalomból lehet udvari házi kedvenc? Mordredet nem hiányolom túlzottan, maradhatna még ott ahol van. Az eredeti történetben am ő nem Arthur és Morgeuse gyereke, akik szintén féltestvérek mint Morgana-val? Ráadásul azt hiszem az anyjuk azonos nem Uther.
( Muszáj h Uther meghaljon különben hogyan lehetne Morgana királynő? Megunja a nép a kegyetlenkedését és megfosztják a tróntól?)