Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezt az oldalt csak akkor olvasgasd, ha biztosan tudni szeretnéd, mi fog történni a következő részekben illetve itt lehet találgatni, beszélgetni arról, mi fog történni az elkövetkező részekben.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

várakozások

Judy, 2011.01.08 16:32

Tipp: A 3. évados fórumban találsz ilyen témájú hozzászólásokat, keress rá a várakozás szóra ;)

hogyan tovább?

Ovi, 2011.01.08 14:57

Az ikon feltűnt, de hogy tényleg Szűz Máriát ábrázolja-e, azt nem tudom.

Tegnap végigolvastam az itteni hozzászólásokat. Élvezetes volt utólag olvasni ezt a sokféle spekulációt. :) Viszont kár, hogy az évad vége előtt abbamaradt ez a beszélgetés. Nagyon kíváncsi lennék, mit vártok a folytatástól most, hogy már tudjuk, hol és hogyan ért véget a harmadik széria.

ikon:)

Merry, 2010.12.11 16:48

Észrevettétek már hogy Gaius szobájában van egy Szűz Mária ikon? Most az 1x 12ben jól látszódott:D

quest 13

Judy, 2010.12.04 21:15

A felfüggesztést 2 évre ne nézzük ennyire szigorúan. Az S4 forgatása most is tavasztól őszig lesz. Amit nem tudni, hogy szeptembertől vagy jövő januártól kerülnek adásba a részek. Ha így nézzük, akkor csak 1 év a szünet, de az igaz, ha kimondjuk a 2012-t, 2 évnek tűnik. Én bízom benne, hogy nem veszíti el a nézőtáborát a Merlin, most is nagyon jó a nézettség és remélem, megmarad a sorozatnak a szombat esti főműsoros idősáv.
A 13. kvízben én is csalódtam picit, vártam, hogy szerepet cseréljenek, de nem így történt :( De a vége aranyos volt, ahogy boldog ünnepeket kívántak Camelot-ból :)
Az biztos, Bradley sokkal felszabadultabb, lazább, ha nyilatkozni kell és mindig szövegel. Colin úgymond szégyenlősebb, szerényebb ;) A most szeptemberi BFI-s interjú volt kivétel, ahol Colin is nyugodtan, könnyedén válaszolgatott a kérdésekre. Egyébként meg mindketten imádnivalóak, úgy ahogy vannak ;)

camelot. quest 1-13

Merry, 2010.12.04 11:28

Valahogy már a bemutató képek sem tüzelnek fel hogy uhh ezt néznem kell. Eleve történészpalántaként kissé negatívan állok ilyesmik felé és a Merlinnél is nagyon nehezen küzdöttem le a borzongást olyasmikkel kapcs mint szemüveg, paradicsom, afro Gwen, fürdés... ami az amcsi produkciókat illeti hát a BSG óta egy sem nyűgözött le. Meg a szereplők se szimpik. Meg egy történet feldolgozását ha már elkezdtem nézni akkor azt fejezem be utána esetleg lehet szó másról is,de csak utána. Azért remélem UsA-ban a fantáziára hagyatkoznak, van az Arthur mondakörnek elég verziója hogy ők is saját nézőpontot találjanak maguknak és csak minimális legyen az egyezés... vagy annyi se. Én kitartok a Merlinnél!
Ezt a költségvetés dolgot nem egészen értem. Szóval BBC esetleg felfüggeszti most 2 évre és esélyes hogy sok rajongót veszítenek ami majd arra ösztönzi őket hogy ne legyen 5. évad mert nem lenne nyereséges. Különben is a legjobb pillanatnál hágyják abba... persze nyilván... ( Remélem sikerült érthetően kifejeznem magam.)
Quest: Mindig Bradley beszél vagy old meg feladatot, Colin meg csak amolyan kvíz mester. Engem ez picit zavart. Itt is és ha közösen adtak interjút akkor is B. beszél többet C. hallgat, mintha ezt nem tudnák levetkőzni a forgatások végével hogy ki a "dominánsabb".

camelot, merlin

Jenny, 2010.12.03 22:36

őőh bocs ezt nagyon nem értem.. h lenne a Camelot ellenfele a Merlinnek?:O

Ott kezdődik, h az egyik amerikai másik angol.. ergó az,h mit néznek az amcsik nem hinném h nagyon befolyásolná az angol BBC-t... a nézettséget aztán végképp nem.

az meg a másik,h a Merlin elv. gyerek-sorozat, míg a Camelot hát nem lesz az.

nem is értem, h jött ez fel...

am. én már azt is várom, legalábbis kíváncsi vagyok rá... csak sajnos tudorokért sem rajongok, és mivel azonos a készítő... hát azért reménykedek.

4.évad

Camriana, 2010.12.03 22:08

Válság, ez ki is ment a fejemből. Na majd meglátjuk... reméljük a legjobbakat..

pénz+4. évad

Judy, 2010.12.03 21:57

Aranyos, hogy így fel vagy háborodva és én sem örülök neki, de bizzunk benne, hogy a 4. évados 10 rész a leges-legszuperebb rész lesz és kevesebb lesz - vagy nem is lesz - filler epizód.
Gazdasági Világválság - a BBC-t sem kerülte el.

Merlin

Camriana, 2010.12.03 21:20

Jajj nee!! Csak a Spartacusra ne!! Akkor jobb ha el se kezdem nézni! :S
Van egy olyan érzésem, hogy a finálé végén nem tudunk majd meg semmit, szerintem a szokásos "Merlin Will Return" lesz kiírva..
Bárcsak meggondolná magát a BBC.. Én amúgy nem értem ezt a pénz dolgot, amivel a producer megmagyarázta a döntést. Akkor 3 évig volt elég pénz finanszírozni a sorozatot, most meg hirtelen nincs?? Értem én, hogy költséges produkció meg minden, de pont azért 13 részes csak egy évad. A sorozat sikeres, nézettségi csúcsokat dönt, a világ 180 országába már eladták, ezek nem éppen olyan tényezők amelyek megindokolnák hogy miért kell most hirtelen lefaragni a költségekből, az epizódokból és miért kell kihagyni egy évet.. Hogy gondolkodnak ezek ott a szigetországban?

Starz - Camelot

Judy, 2010.12.03 20:46

Tavaszra emlékeztem, de itt tényleg januárt írnak ;)
Én is úgy tippelem, hogy inkább a Spartacusra fog hasonlítani a stílusa.
Figyeljük majd meg a Merlin finálé végét, hogy utalnak-e rá, mikor lesz legközelebb Merlin. De az is lehet, hogy még a BBC sem döntötte el.

Merlin - Camelot

Camriana, 2010.12.03 20:12

Megnéztem a képeket. A mi Arthur-unk ezerszer különb. :)
Na de komolyra fordítva a szót, valóban úgy tűnik, hogy teljesen más hangvételű lesz ez a sorozat. Várom is, sőt, ki nem hagynám, mert az Arthur mondakör mindig is a kedvenc történelmi témáim közé tartozott, viszont attól tartok, hogy túlságosan az amerikai közönségre lesz szabva a történet. Értem ezalatt, hogy csupa vér, szex és erőszak lesz benne, amit én általában nagyon nehezményezek, és sajnálom is, hogy manapság csak ezzel a három alkotóelemmel lesz eladható egy történelmi témájú sorozat.
Judy, én úgy olvastam, hogy már januárban elkezdik vetíteni. De persze lehet, hogy csak tavasszal, nem tudom..
Merlinre visszatérve, én is abban bízom, amit írtál, hogy még nem erősítették meg a 2012-es kezdést, tehát még van remény..

Starz - Camelot vs. BBC-Merlin

Judy, 2010.12.03 19:39

Én is úgy gondolom, a két sorozatnak más lesz a célközönsége és egészen eltérő lesz a hangvétele. A mi Merlinünknek az adja a báját, hogy még mindkét főszereplő fiatal és ezeket az ifjú éveket mutatja be a sorozat; emellett remek a színészi játék és vegyítve vannak a drámai és a humoros elemek. A Starz-os sorozatnak a szereposztása valóban imponáló, de megnéztem a képeket, itt Merlin jóval idősebb mint Arthur, ez a sori már Arthur uralkodásról fog szólni.
Itt egy link, ahol vannak képek a szereplőkről: http://hollywood-spy.blogspot.com/2010/11/cool-new-pictures-from-epic-tv-show.html
Nem tekintek versenytársként erre a sorozatra, sőt, örülök neki, hogy egyre több történelmi témájú széria készül.
A Starz-os Camelot-ból 10 rész készül és tavasztól fogják vetíteni, szóval a BBC őszi premierjét nem zavarná szerintem.
Egyébként a BBC még a mai napig nem nyilatkozott hivatalosan a 4. évad kezdetéről, addig pedig nem biztos a 2012-es kezdés sem.

Merlin - Camelot

Camriana, 2010.12.03 13:01

Ha esetleg valóban ez az oka a halasztásnak akkor a BBC egy marha nagy idióta. A Camelot-ra egész egyszerűen nem szabadna ellenfélként tekinteniük, bármekkora produkció is lesz az. Nem is lehet ellenfél, legfőképpen azért mert a Merlin az angol közönségnek készül, a Camelot meg az amerikainak. Teljesen értelmetlen lenne azon agyalnia a BBC-nek, hogy az egyiknek milyen hatása lesz a másikra, pláne nem olyan formán, hogy akkor a saját sorozatukat szorítják emiatt háttérbe. Ekkora marhák nem lehetnek. 3 évadnyi elsöprő siker után behúzzák a vészféket mert egy kontinenssel arrébb elindul egy hasonló témájú sorozat?? Ez milyen benyomást keltene az angliai közönségben, akik ráadásul imádják ezt a sorozatot? Mit mondana a BBC? "Kérem szépen mi várunk a Merlinnel, hátha a még el sem indult Camelot jobb lesz majd odaát Amerikában??" Mi köze van egyáltalán a kettőnek egymáshoz??

Ha valóban ez az oka a Merlin elhalasztásának akkor a BBC eldobja a kezéből a shotgunt, mert fél, hogy lelövik azzal a pisztollyal amit rá sem szegeztek..

4.évad...

Maximus, 2010.12.02 23:38

Sziasztok!!!

Bár a 3. évados értékelésemmel még várok, de egyenlőre nem túl pozitívm annyit elárulok....
Valamire nem gondoltatok...a Merlin kétségtelenül sikersorozat de kétségtelenül a pénz irányít mindent....
Nos....az IMDB-n megnézhetitek..A Camelot című...fantasztikus sorozat, szenzációs szereposztással pont jövőre indul... a fejemet tenném rá, hogy ennek vastagon köze van a halasztáshoz...
Egyszerűen nem akarnak versenyezni, mert vszeg nem is tudnak azzal a produkcióval.... szerintem kizárólag erről szól az egész... megvárják mire képes az ellen.. Hajrá MERLIN!!!

4. évad

Judy, 2010.11.30 23:00

Szomorú hír, én is azt hittem, hogy a nézettség emelkedése nagyobb költségkerethez és több vagy esetleg hosszabb epizódokhoz juttatja a Merlint. Erre nem lehetett számítani. Mondhatjuk, hogy bezzeg a Doctor Who, de sajnos ez van, minden téren elsőbbséget élvez a Merlinnel szemben. (Saját gyártású produkció, 15-20 részes epizódok, hozzzá igazítják a többi sorozat műsorrendjét.)
2012 január - egyenlőre ennyit lehet tudni a 4. évad premierjéről.
Merry: aranyos hozzászólás, de nyugodj meg, a Merlinhez soha nem leszel öreg, kortól függetlenül lehet imádni, ha már 1x sikerült elvarázsolnia téged :)

4.évad

Camriana, 2010.11.30 21:20

Ezt a hírt én sem tudom megemészteni.. Nem hiszem el, hogy a BBC egy ilyen sikersorozaton smucigoskodik..

a producer

Merry, 2010.11.30 20:31

2012ig nem lesz Merlin?? Akkor már túl öreg leszek hogy nyugodt lelkiismerettel nézhessem.. addig meg "izguljak " a folytatáson? Értem én hogy a pénzről szól de ez azért hosszú kihagyás

Gaius + finálé

Judy, 2010.11.27 13:51

Ha Gaius életét veszély fenyegeti, Merlin nagyon dühös tud lenni, Nimueh is hogy megjárta ;) Az biztos, én is sajnálni fogom Gaius-t, ha történik vele valami.
Érdekes elképzelés, hogy Arthur valaki mástól tudja meg Merlin titkát. Pl. a haldokló Gaius mondja el Arthur-nak, nem is elképzelhetetlen. Merlin pedig azért nem lesz ott, mert az Excaliburt varázsolja elő a tóból.
Annak nagyon örültem, amit Colin az interjúban mond, hogy Arthur, Merlin és maga Camelot is sokat változik.
Lehetne nagyobb a költségvetés, hogy Merlin több-nagyobb varázslatot csinálhasson, nagy szabású kalandokba vághassanak bele a lovagok. Persze a jó forgatókönyv a legfontosabb, de a látvány is sokat ad a sorozat hangulatához. Bár Katie McGrath eloszlatta a mozifilmes híreszteléseket, a sorozat végén szívesen megnéznék egy Merlin mozifilmet ;)

interjúk, finálé, 4. évad

Camriana, 2010.11.26 22:03

Judy és Jenny, köszi az interjúfordításokat!!:) Az angolom egész jó, de voltak kifejezések amelyekkel bajba voltam, úgyhogy örültem neki, hogy el tudom olvasni magyarul is.. főleg hogy ilyen fontos dolgokról esett szó mint az évadzáró eseményei vagy a 4. évad. Köszi mégegyszer!
Én is így vagyok vele, Judy, ahogy te is írtad, egyre jobban várom már ezt a finálét. Bár nem szabadna, mert ez nálam sokszor visszaüt. Azoknál a filmeknél is általában amelyeket a legjobban várok, mindig csalódás ér, hiszen mindig úgy tűnik nekem hogy nem olyan jók mint amilyen jónak én vártam és képzeltem.. Szóval a túl nagy lelkesedéssel én néha megjárom. :) Nem szabad elképzelni, hogy milyen lesz.
Gaius-ért én is aggódom, és van egy olyan érzésem hogy meg fogom siratni bármi is lesz a sorsa..
Abban pedig én is nagyon reménykedem hogy valaki vagy valakik meg fogják tudni Merlin titkát..ideje lenne már. Már az is eszembe jutott, a jövőre nézve persze, hogy Arthur esetleg valaki mástól szerez majd tudomást Merlin titkáról.. Én valahogy így is el tudnám képzelni. Hogy mondjuk olyasvalaki mondja el neki aki ezzel jót akar Merlinnek, de lehet olyan, aki rosszat. Na de ez csak egy futó elképzelés.. Túl sokat agyalok.. :)

mondakör + finálé

Judy, 2010.11.26 21:28

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de az interjúkat olvasva még nagyobb izgalommal várom a finálé-epizódokat, mint eddig ;)Sőt, tutira nézném majd tovább a beharangozott negyedik évadot.
Arra a kőből kihúzós dologra én is kíváncsi leszek, hiszen ez is egy az interjúban említett ikonikus képek közül a legendából, valahogy bele kéne tenniük.
Morgause sorsa is érdekel, vajon végleg leszámolnak-e vele, vagy még marad a következő évadban is ellen.
Gaius-ért aggódom picit, nem tudom, történik-e vele valami rossz.
És arra leszek még kíváncsi, vajon a felsoroltak megtudják-e Merlin titkát és hogy reagálnak - ha Arthur nem is, de mondjuk Morgana, Morgause, Gwen vagy Gawain.