Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Merlin sorozat - Mini fórum - 3. évad

Itt lehet kitárgyalni a sorozatban történteket az első résztől az utoljára vetített epizódig bezárólag, szóval csak óvatosan, ha még nem láttad az összes részt, mert belefuthatsz spoiler-ekbe.

( Név - a neved, cím - a téma, amivel kapcsolatban írsz; nem kell megadni az e-mail címedet)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

3x07

Camriana, 2010.10.29 21:24

Jó kis értékelés, mint mindig, és természetesen mindenben egyetértek...:)
Amikor a rongydarabot megszagolta Arthur az tényleg jópofa volt, meg amikor Merlin "alávarázsolta" a széket..:) Belegondolok hogy mennyiszer használt már úgy mágiát Arthur orra előtt hogy az észre sem vette.. Mindig minden megoldódik és Arthurnak fel sem tűnik, hogy külső segítséggel... Merlin jól leplezi a képességeit..:)

Amit negatívumként említettél, hogy Merlin azt mondja Gwennek hogy Arthur bárkit megmentett volna az talán nem is negatívum ha belegondolunk. Szerintem csak azért mondta neki, hogy Gwen ne agyaljon tovább azon, hogy honnan tudhattak Cendredék Arthur iránta táplált érzéseiről. Morgana kilétét akarta leplezni, mint ahogy azt a 2x12-ben is tette, azzal hogy kimagyarázta Arthur előtt, hogy Morganára miért nem hatott a mágia ami elaltatott mindenkit.. Úgy néz ki, egyedül akarja cipelni ezt a terhet..

3x07 értékelés ny Judy

Judy, 2010.10.28 21:04

A három alkotó elem: a romantika, a kaland és a humor, melyek ezt az epizódot nagyszerűvé varázsolták.

Amik tetszettek:
- Rendkívül bájos mindegyik Gwen-Arthur jelenet;
- Arthur természetes könnyedséggel hozza a bátor, szerelmes herceg figuráját; a hangnemváltás, amikor Gwen-nel beszélt, nekem is feltűnt már az előző részekben is, na és ahogy ránéz ;)
- Jó volt látni a Gwen-Merlin közötti barátságot;
- Bemutatkozott Elyan, Gwen bátyja, megnyerő karakter, megkedveltem;
- Kicsit jobban megismertük Cenred-et gonosztevőként;
- Szép helyszíneken játszódott az epizód: az erdő a patakparttal, a partvonal, a bejárat és a labirintus a kastély alatt;
- Nagyon bejött ennek a résznek a humora a küzdőjeleneteknél: ahogy Merlin kilöki Arthur-t a folyosóra; ahogy Arthur üdvözli a zsoldosokat (Üdv ismét!/Jó estét);
- A Merlin-Morgana jelentek szenzációsak, végig izzott közöttük a levegő, tapintani lehetett a feszültséget és érzékelhető volt a gyűlölet; ez az, amire már vártunk a nyitó rész óta;
- örültem, hogy Merlin feltette azt a kérdést, amit oly sokan nem értünk: miért is akarja Morgana megölni a barátait;
- óriási volt, ahogy Arthur az epizód végén felkapta a nyafogó Morgana-t és megoldotta a helyzetet.

Amik nem tetszettek (nem volt sok):
- Nem értem, hogy lehet, hogy Morgana bárhol legyen - Camelot-ban vagy az erdő közepén - akkor is tud találkozni a nővérével;
- Merlin elhiteti Gwen-nel, Arthur bárkiért mentőakcióra indulna;
- Döbbenetes, hogy Morgana azonnal holtan akarja látni Arthur-t.

Uther hű maradt önmagához, neki nem sokat ér egy szolgáló élete. Tetszett az az ötlet, hogy Arthur Morgana-t hozza fel ürügyként, hogy elmehessenek a mentőakcióra.
Annyira jellemző Arhur-ra, hogy teljesen beleszagolt a kábítós rongydarabba és Merlin volt az, aki kapásból tudta, mi a szer összetevője és összerakta a történteket.
Aztán ez a jelenet megismétlődött fordítva - a pataknál, ahol Arthur kettesben akar maradni Gwen-nel - itt pedig Merlin volt az abszolút értetlen. Remek párost alkotnak ketten, az biztos.
Elyan jelenete is jó volt Gwen-nel, ahogy egyből levette mi az ábra. Gwen is végig jól játszott.

Az epizód végén a párbeszéd Arthur és Gwen között pedig szépen keretbe foglalta ezt a részt: Akit szeretünk, azért mindent megteszünk.

Még sok ilyen jó részt kérünk!

spoilerek

Judy, 2010.10.26 22:24

Gyorsan csináltam egy spoiler oldalt, h ne kelljen mindig kiírnunk, h spoiler...

spoilerek

Camriana, 2010.10.26 18:20

Ezek a találgatások egyre jobban kiváncsivá tesznek, mostmár nem csak a 3. évad második fele iránt hanem a 4. és az 5. évad iránt is.
SPOILEREK!
-Én biztosra vettem, hogy Gaius lesz majd az időnként visszatérő szereplő, de igazad van, tényleg lehet akár Morgana is az. Ha nem lakik majd tovább egy fedél alatt a többiekkel akkor valószínűleg nem lesz állandóan szem előtt. Ezért én úgy képzelném el inkább hogy Camelot visszafoglalása nem ölel fel egy egész évadot, ezt megoldhatnák mondjuk egy duplarészes évadnyitóban is. (Csak mert nem szeretném egy egész évadon át azt a hárpiát Camelot trónján látni:)
-Gwenről amit írtál jó ötlet, lehet benne ráció.
-Elyan is Arthur egyik lovagja lesz? Erre nem is gondoltam. Én olyanokat olvastam, hogy Sir Leon is a lovagok között lesz. A kerekasztalt is már nagyon várom, meg az Excaliburt is, meg minden olyan elemet amit a legendákból ismerünk..
És a nagy kérdés, ugye: Arthur mikor tudja meg Merlin titkát? Azt én is szívesen megnézném ha Merlin Arthur előtt lenne kénytelen varázsolni. Amúgy nekem ebben a témában Bradley ötlete tetszett eddig a legjobban. Ő egyszer azt nyilatkozta hogy úgy képzelné el a nagy lelepleződést hogy Arthur tanúja lesz egyszer Merlin varázslatának, de Merlin ezt nem veszi észre, és így Arthurnak lesz ideje magában gondolkodni, megemészteni a dolgot, mielőtt Merlin is megtudja hogy lelepleződött Arthur előtt.
Szerintem remek jeleneteket szülne ez az időintervallum, már azt is érdekes lenne látni hogy Arthur más szemmel tekint Merlinre, de még nem árulja el hogy tud a titkáról..
(Egy másik, általam kedvelt sorozatban is nagyon várok egy "nagy titokra fény derülős" pillanatot, és valahogy azt is hasonlóképpen tudnám elképzelni.)

Na de majd meglátjuk, mi jön be a tippjeinkből.. :)

spoilerek

Judy, 2010.10.26 00:09

SPOILEREK
- Az Excalibur-t jó lesz újra látni. Tetszett az ötlet, ahogy először behozták a sorozatba, hogy a Sárkány lehelte mágiától lett varázserejű és a hordozója pedig legyőzhetetlen;
- már a mostani epizód vége felé úgy tűnt nekem, Morgana nehezen viselte el Arthur példabeszédét, így én is valószínűnek tartom, hogy nyíltan Uther és Arthur ellen fordul;
- Uther lehet, aki véglegesen távozik szerintem is, az ideiglenes lehet akár Morgana is, vagy Gaius is. Nem tudom, Morgana-nak milyen szerepet szánnak a 4. és 5. évadban; a legendának részese, de ha csak 1-1 rész erejéig lesz ő a "villain" és nem lakik a kastélyban, akkor belőle is lehet beugró szereplő. De ha a 4. évad szól majd a kastély visszafoglalásáról és Morgana zsarnoki uralmának a bemutatásáról, akkor persze Morgana állandó szereplő lesz.
- Morgana udvartartásában benne lesz vajon Gwen? Lehet, hogy ő kap magasrangot és nem tudja el fogadni ezt a helyzetet, ezért ő segíti majd Arthur csapatát. És ez lehet az a szolgálat, amiért nemesi rangot kap.
- A csapatot már ismerjük nagyjából: Arhur, Merlin és három lovag már megvan a Kerekasztal lovagjai közül: Gawain, Lancelot és Elyan.

Szívesen látnám én is, ahogy a fórumokon írták, ha Merlin-nek muszáj lenne varázsolnia Arthur előtt és legalább Arthur elkezdene gyanakodni rá. Colin nyilatkozott is ilyesmiről az egyik interjúban.
Izgalmasnak ígérkeznek a záróepizódok!

Durva spoilerek!

Camriana, 2010.10.25 21:15

SPOILEREK!!
- Én azt szűröm le ezekből a spoilerekből, hogy az évad végére mindenki megtudja Morgana valódi kilétét és szándékait, tehát valószínűleg nyíltan Arthur ellen fordul.
- A két távozó személy nem lehet más mint Uther és Gaius, legalábbis szerintem. És ha Morgana trónra kerül, akkor véglegesen valószínűleg Uther távozik.
- Az Excalibur és Arthur "egymásra találását" már alig várom.
Fúú, mi lesz itt még!

4. évad

Camriana, 2010.10.25 21:07

Köszi, Judy. :) És írj majd, kiváncsi vagyok a véleményedre, mint mindig..
A 4. évad berendelése önmagában tényleg remek hír, de nekem valahogy sehogy sem tetszik hogy eltolják 2012-re, és az sem túl pozitív dolog, hogy 3 résszel még meg is rövidítenek minket. Nem tesz jót ez majd a sorozatnak, érzem.. :( Így is iszonyat sok idő telik el két évad között és nagyon kevés még az a 13 rész is, szóval nem tudom, nincs jó érzésem ezzel kapcsolatban..
Miért ilyen hülye a BBC??? Meg mi ez a kavarás a Doctor Who-val?? Nehogy már egy másik sorozat miatt csesszenek ki a Merlinnel.
Az ilyen korai berendelések amúgy mennyire vannak "kőbe vésve"? Van esetleg bármi esély arra, hogy a BBC egyszer csak azt mondja hogy na akkor mégis 13 rész kell és mégis 2011-re?
Már most elszomorít az a tudat hogy már csak 6 rész van hátra ebből az évadból, pedig alig történt még valami, és ha ehhez még hozzájön az, hogy jövőre meg egyáltalán nem is lesz Merlin... hát ez tisztára demoralizáló.

3x07

Judy, 2010.10.25 18:52

Camriana - szuper értékelés, mint mindig. Tulajdonképpen egyetértek mindennel, amit írtál, ígérem, majd picit írok róla én is, de inkább holnap, még sok a tennivalóm/tanulnivalóm...

4. évad

Judy, 2010.10.25 18:16

Pont ez volt a reakcióm, amit írtál, Camriana - hurrá, jön a 4. évad, aztán döbbenten olvastam, h csak 10 rész és lehet, h csak 2012-ben.

Több oldalon is ellenőriztem, itt vannak a linkek:
http://lifeofwylie.com/2010/10/25/merlin-series-four/
http://www.belfasttelegraph.co.uk/entertainment/news/fourth-bbc-spell-for-merlin-14985997.html
http://www.bbc.co.uk/pressoffice/pressreleases/stories/2010/10_october/25/merlin.shtml
http://danowen.blogspot.com/2010/10/merlin-conjures-fourth-series.html
http://www.digitalspy.co.uk/cult/s53/merlin/news/a283945/merlin-renewed-for-fourth-series.html

Pont a Digital Spy-t olvastam először és reggel úgy volt, ahogy fordítottam, h 2011, de valószínű a 2012 eleje, most már csak a valószínűleg 2012-ben van a cikkben.

4. évad berendelése - nem meglepő, mivel az eddigi epizódok nézettsége remek volt, de a hír persze ettől függetlenül szuper.

Ami a 10 részt illeti - azt olvastam, valószínű üzleti okai vannak, a BBC-nek pontosan ennyi részre lehet szüksége, ezért ennyit rendeltek be.

A 2012-es kezdés - a cikkben azért benne van a "likely/valószínű" szócska, szóval még nem 100 százalék. Jövő szeptemberben kiderül, de az biztos, nagyon hosszú időszak lesz 1 teljes év Merlin nélkül.

Mondhatjuk, hogy bezzeg a Doctor Who 6. évada - ami miatt átütemezik a Merlin-t - dupla félbevágott évadot kap, tavasszal és ősszel is lesz premier és finálé, duplán, és ennek a sorozatnak 15-20 részes évadjai is voltak.

Még egy találgatás a 4.évadot illetően: lehet, hogy bevárják majd az amcsikat, így is panaszkodnak, hogy bezzeg náluk még nem megy a 3. évad és így együtt lehetne a 4. évad premierje az USA-ban és Angliában is.

Még egy dologban reménykedtem, hogy talán hosszabbak lesznek a részek, de ez se jött be sajnos, 10x45 perc lett berendelve. Bízzunk benne, hogy 10 szuper rész lesz!

értékelések

Camriana, 2010.10.25 17:00

Aranyos vagy, Virginia, köszönöm. :)
Bár én úgy érzem sokszor nem tudom rendesen megfogalmazni amit gondolok, aztán néha elég fura mondataim kerekednek.

Én pedig mindig Judy értékeléseit várom nagyon egy-egy epizód után, mert érdekes és tartalmas beszámolókat szokott írni..
Remélem most sem marad el, ugye Judy? ;)

A 4. évad tolódását 2012-re egyelőre én sem tudom megemészteni..:(

ráadás

Virginia, 2010.10.25 16:24

Ja és még azt akartam írni neked Camriana hogy imádom ahogy összefoglalod az epizódokat mindent elmondasz és mégsem(sosem lövöd le a poénokat) és miután elolvasom őket annyira izgatott leszek és alig várom hogy megnézhessem a részeket

vélemény

Virginia, 2010.10.25 16:18

Bocsánat de mintha azt írtad volna 2012-ben lesz 4. évad? Ugye ez nem komoly?

*Morgana viselkedésével kapcsolatban egyetértek mármint kinyírná a saját testvérét(Arthurt)és a legjobb barátait (Gwen, Merlin) Ez nagyon de naygon durva

4. évad

Camriana, 2010.10.25 13:16

Lesz 4. évad! -> Szupeeer!!!
10 rész és csak 2012-ben! -> Miiiiiii?????? :O

3x07 értékelés (2. rész)

Camriana, 2010.10.25 13:13

Merlin/Arthur - hatalmas momentumok, mint mindig.. A börtönből szabadulós jelenetek szuperek voltak, és az is aranyos volt ahogy Arthur próbálja elküldeni Merlint neki meg nem esik le hogy mi a fenét akar.. Az pedig egyenesen szenzációs volt amikor Merlin kilökte Arthurt az őr elé a várbörtönben. Ez megint egy korábbi jelenet csak megfordítva, én imádom az ilyeneket.. Ja és tetszett hogy ezúttal nem csak úgy leléptek se szó se beszéd hanem kitaláltak egy álcát...

Egyszóval, ilyen egy igazi Merlin epizód. A történet, a karakterek, a párbeszédek, minden a helyén volt.. Rövid volt sajnos, hamar meg kellett oldani a végét, de igazából nem is a mentőakción volt a hangsúly szóval mint ahogy már írtam elnézem nekik a gyorsan lerendezett végkifejletet.

Egyetlen negatívum az Morgana viselkedése, ezt már megtárgyaltuk ugye korábban is, nem értem hogy képes ennyire érzéketlenül viselkedni, mikor megkérdezte hogy miért nem ölik meg most rögtön Arthurt, hát azt hittem megőrülök.. Egyetértek Merlinnel hogy még mindig próbál hatni rá és nem érti a hozzáállását, hisz vele együtt a nézők sem értik igazán Morganát. Ennyire kell neki a trón hogy képes lenne Arthurt is megölni hidegvérrel, aki még vissza is ment érte hogy megmentse?
Egyedül Uther az aki egy szót nem szólhatna Morgana ellen, hiszen ő meg képes lett volna Gaiust is kivégeztetni csak mert azt hitte mágiát használt.. Uther talán valamilyen szinten megérdemli hogy ilyen gonosszá vált a lánya, hiszen ő maga hajszolta bele, Merlin pedig meg akarta mérgezni, Morgana szemszögéből talán ez is egy elfogadható magyarázat a gyűlöletre, na de Arthur és Gwen? Ki érti ezt..

A Crystal cave mellett ez a másik kedvenc részem eddig az évadból..

3x07 értékelés (1. rész)

Camriana, 2010.10.25 13:12

Na kérem ilyen egy igazi hamisítatlan Merlin epizód, pont úgy ahogy szeretem. :)
Nem túlzottan vígjátéki mint a Goblin's Gold, nem túl komor mint a Crystal Cave és nincs két korábbi részből összegyúrva mint a Gawain. Irtó hangulatos rész volt, remek párbeszédekkel és a komikus, a feszült és az érzelmes pillanatok nagyszerű keverékével.
Egyik nagy visszatérő problémám megint előjött, egyszerűen túl kevés volt a 40 perc. Az epizód nagy részét kitöltő "utazás a kastély felé" remek volt, egy pillanatig sem unatkoztam, azt sajnáltam hogy amikor megérkeztek a kastélyba már 10 perc sem volt hátra az epizódból. Már ekkor tudtam hogy nagyon hamar megoldják majd a problémát és megint valami egyszerű mágikus trükk fog segíteni. Azért nem panaszkodom, nagyon tetszett ez a gyors mentőakció, elvégre a lényeg benne volt, az már az én egyéni problémám hogy szívesen elnéztem volna még egy jó darabig ezt a részt.. Legalább másfél órában, na de ne legyünk telhetetlenek..:)

Hogy mik tetszettek nagyon azt sorolni tudnám, azt hiszem a legtöbbet azzal mondok hogy az összes Arthur/Gwen, Arthur/Merlin és Merlin/Morgana jelenet szuper volt.. Komolyan nem tudnék választani, fantasztikus pillanatok voltak egytől egyig. Az előbb említett három elem közül Merlin és Morgana jelenetei képviselték a feszültséget, Arthur és Gwen jelenetei az érzelmesebb részeket, Arthur és Merlin jelenetei meg a humort.

Merlin/Morgana - Hihetetlenül jó párost alkotnak a képernyőn, szabályosan harapni lehetett köztük a levegőt, a mágia jó és rossz oldalát nagyon jól képviselik mindketten, pontosan ezt a viszonyt, ezt az elfojtott feszültséget jelezték előre azok a pillantások a második rész végén.. Az arcukról le lehet olvasni minden érzelmet, főleg Merlinéről. Nagyon tetszett az a jelenet amikor Arthur tálalja az egész tervet Morgana előtt, Merlin pedig feszeng, nem tudja már mit csináljon hogy elhallgattassa Arthurt. A beszélgetés köztük tűzifa gyűjtés közben pedig már mondhatni klasszikus, Merlin nagy volt, és megint csak próbált hatni Morgana érzelmeire. Imádom a jeleneteiket, egytől egyig..

Arthur/Gwen - az utolsó mondatom rájuk is vonatkozik, imádnivaló egy páros, korábban nyilatkozta az egyik író, hogy Arthur és Gwen kapcsolatát úgy alakítják hogy a nézők akarják azt, hogy ők együtt legyenek.. nos hát ezzel tökéletes munkát végeznek azt hiszem.. Jelenetet itt sem tudok kiemelni. Nagyon bájos volt az összes. Amikor Arthur megígérte neki hogy kiszabadítják a bátyját, a lovon ahogy megpróbálta megnyugtatni (You've got me!), a beszélgetés a tűznél, vagy a végén amikor Gwen hozta a selyemruhákat az álca kedvéért... Nagyon jó páros, a csókkal valóban húzzák a nézők agyát, de engem ez nem zavar amíg ilyen édes jeleneteket produkálnak..
Nagyyon tetszik amikor Arthur Gwennel beszél, szinte hangnemet vált egyből amint hozzászól..

Quest 7

Judy, 2010.10.23 09:26

Tényleg, már volt quest, nem vettem észre. Köszi! Miket ki nem találnak, Staring Challange :)

AXN - igen, nagyon jól fogalmaztak :)

7. rész

Camriana, 2010.10.22 21:06

Én is nagyon várom már. Jó rész lesz, az tuti.
Fejtörők alapján valóban úgy fest, hogy egy epizód erejéig Merlin lesz a "közellenség" az úgynevezett Arwen rajongók számára..:) De ami késik nem múlik, szerintem. :)
Már van új Quest is. Nagyon aranyos, főleg amikor farkasszemet néznek.. :)

"A fantasy műfaj kedvelőinek pedig az elmúlt évek legjobb sorozatát hoztuk el" -> Helyes, helyes! :) Látom az AXN a helyén kezeli a dolgokat.

3x07

Judy, 2010.10.22 19:53

Várom már a holnapi részt. Végre jön egy akciódús epizód, Cenred-del, Morgause-zal, Morgana-val.
Kis spoiler:
Szegényt Merlin-re már előre mérgesek, mert a fejtörők alapján a találgatások szerint ő lesz az, aki megzavarja Gwen és Arthur csókjelenetét. Kíváncsi vagyok ;

3x08 képek

Judy, 2010.10.21 23:26

Ugyanerre gondoltam, végre jó képek egy epizódhoz. Nem voltunk túlságosan elkényeztetve ez idén.
Igen, Gwen-t egész hercegnősre alakítják, azok az anyagok, melyeket válogatnak, szintén nagyon szépek.

Gwen

Camriana, 2010.10.21 13:05

Nagyon jók az új képek a 8-as részből.
Gwennek egyébként mennyivel szebb ruhája van mostanság, mint például az első évadban. Ez a barack színű nagyon jól áll neki, hihetetlenül gyönyörű ruha szerintem. Meg úgy összességében a karakter megjelenése is nagyon sokat változott előnyére.