Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Merlin sorozat - Mini fórum - 3. évad

Itt lehet kitárgyalni a sorozatban történteket az első résztől az utoljára vetített epizódig bezárólag, szóval csak óvatosan, ha még nem láttad az összes részt, mert belefuthatsz spoiler-ekbe.

( Név - a neved, cím - a téma, amivel kapcsolatban írsz; nem kell megadni az e-mail címedet)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

3x06

Virginia, 2010.10.10 19:21

Megnéztem az előzetest. Szegény Arthur...most aztán komoly slamasztikában van. de az arca az elején mikor mondja "házaság?" az nagyon vicces

3x05

Camriana, 2010.10.10 16:04

Ezt a "hibát" én is gyakran elkövetem vasárnap délelőttönként. :) Mindig mondom magamnak, hogy csak a főcímig nézek bele, a többit majd este amikor több időm lesz, aztán a főcím után hogy na jó, csak az első 10 percet még aztán lelövöm, de így is sokszor elmegyek a feléig. :) A mostani résznél eddig megálltam, hogy nem néztem bele, mostmár talán ki is bírom estig.. :)

3x05 spolier nélkül

Judy, 2010.10.10 15:38

Valóban jó rész lesz és a zenei aláfestésre is érdemes figyelni. Reggel egy picit bele akartam kukkantani - erre alig bírtam abbahagyni, pedig lett volna sok dolgom - és egyből elmentem a feléig. Végig fordulatos és izgalmas.

spoilerek

Camriana, 2010.10.10 15:12

Valamilyen szinten egyetértek az elégedetlenkedőkkel, mégiscsak 13 részes egy évad, és nem feltétlenül jó, hogy némelyik epizódon egyszerűen érződik, hogy két korábbiból lett összegyúrva. Ennél azért több kreativitást és eredetiséget várnék el az íróktól.
A spoilerek nagyon kiváncsivá tettek az évadzárót illetően, és várom már, hogy újra szerepet kapjon az Excalibur is.
A 3x05-öt még nem láttam, ma estére tartogatom, de állítólag hihetetlenül jó rész volt.

3x06

Judy, 2010.10.10 14:31

Pedig én is úgy látom, hogy ezeknek a keveréke lesz, sőt, még a Sweet Dreams-hez is hasonlítani fog. A 3x05 feszültsége után megint egy vidám epizód jön és biztos, hogy nem sokat fog előre haladni a történet.

Olvastam egy csomó elégedetlen hozzászólást, hogy lehetnének kreatívabbak is az írók.

Klassz, hogy ilyen hamar megvan a rész, az előzetes és az angol felirat is, nagyon gyorsak az idén :)

Kérdés

Judy, 2010.10.10 14:21

Az írók nem nagyon mernek változtatni. Az is lehet, hogy csak az 5. évad, azaz a sorozat végére érnek el odáig a történetben, hogy Arthur király lesz.

Spoiler: a durva spoilerek alapján azonban biztos, hogy a harmadik évad végén sok minden fog változni, a kérdés csak az, hogy erről mennyien tudnak majd. Az biztosnak tűnik, hogy Morgana ül majd a trónon és a 3x05-ben is ezt mutatta a kristály. Lehet, hogy Uther-rel történik majd valami, ki tudja.

3x06 ???

Camriana, 2010.10.09 22:00

Fennt van Youtube-on a 3x06 előzetese. Egy biztos, ha ez a rész meg a Gates of Avalon és a Beauty and the Beast keveréke lesz, az már picit zavarni fog úgy érzem... :S

Kérdés

Gilgwen, 2010.10.09 18:34

MIKOR lesz Arthurból király már? Lassan érnie kellene nem de

hátralévő részek

Camriana, 2010.10.08 20:34

Fúúú ezek a spoilerek!!! Durva némelyik.. Alig várom már a hátralévő részeket. Ha most meglennének nekem ezek az epizódok, biztos nem feküdnék le addig amíg végig nem néztem mindet.. :))

Sárkánygyümölcsről én se hallottam még. Colin úgy látszik, jól tájékozott.. :)

Epizódok

Judy, 2010.10.08 20:19

Én a holnapit várom a legjobban, az utána következőkből pedig a 8-ast, na és persze a záró részeket. De az már olyan szomorú lesz, hogy vége és ahogy írtad, sokat kell majd várni a folytatásra.

Quest 5

Judy, 2010.10.08 20:13

Mi lennél, ha gyümölcs lennél?
Ha jól értem, Bradley ananász, Colin pedig Dragon-fruit/sárkánygyümölcs lenne. :)
Erről a gyümölcsről se hallottam még :O Megnéztem képeken, vörös, pikkelyes, mint egy sárkány :)
Bradley is halálos, ha süti lenne, fánk lenne szöveggel :)

3x07

Camriana, 2010.10.07 22:09

Kiváncsi leszek a 7-es részre is. Érdekesnek tűnik így a tartalmából.. És megint lesz Cendred!! Remélem mostmár mutat majd valamit..:) Szerintem ebben a részben lesz az az ominózus trailerjelenet a késsel.

Olyan hamar le fog menni ez az évad is, alig láttunk eddig valamit, de tulajdonképpen már láttuk a harmadát. :( Ahhoz képest hogy milyen irgalmatlanul sok idő telik el 2 évad között, kevés a 13 rész amit kapunk. Na de nem vagyok telhetetlen... :) Csak úgy érzem sokszor hogy a Merlinből sosem elég. :) Állandóan nézném.

3x04

Judy, 2010.10.04 19:39

Lancelot karakterét végig áthatotta egyfajta szomorúság, csalódottság, mert nem válhatott valóra az álma, hogy lovag lehessen. Sőt, az utolsó szereplésekor amikor zsoldos lett, szinte életunt volt, Gwen hozta vissza úgymond az életkedvét. Emiatt szerintem alapból más a két karakter jelleme és ott van még a szerelmi szál is, ami szontén szomorú, hogy Arthur miatt lemondott Gwen-ről.
Szó se róla, én is szívesen látnám minél többször Sir Gawain-t, sőt, lehetne külön sorozat is belőle, Sir Lancelot és Sir Gawain kalandjai :)

Egyetértek veled, amit a rövidségről írtál, én is rá szoktam nézni az órára olyan 30-32 perc körül, hogy te jó ég, még mennyi minden történhetne és összesen kb. 8-10 perc van hátra megoldani mindent és lezárni az epizódot. Valóban kevés a 40 perc.

Gawain

Camriana, 2010.10.04 12:48

Egyébként ennél az epizódnál is, csakúgy mint az első kettőnél, valahogy azt éreztem, hogy kevés rá a 40 perc. Ennyi idő alatt nem tud úgy kibontakozni a történet ahogy igazából kellene. Most is, úgy éreztem, hogy Gawain karakterbemutatása mellett maga a konfliktus nem kapott elég szerepet. Kicsit súlytalan volt a két gonosz figura, nagyon gyorsan lezavarták azt a részt ahogy Merlin és Gawain rájön hogy mit terveznek a "lovagok" Arthur ellen és a végén a harc után sem éreztem igazán katarzist. Minden olyan gyorsan történt. Lehet, hogy csak én vagyok túl fanatikus, de nekem sokszor 10 percnek tűnik a 40 perc és emiatt mindig van egy kis hiányérzetem... valahogy mindig az van bennem, hogy mi minden történhetett volna még.

A tegnapi részhez még annyit, hogy én igazából a Gawaint alakító színészt választottam volna Lancelot szerepére anno, és a vagány jelleméből is átmentettem volna egy keveset Lancelotéba, pont azért amit írtam, hogy megvan benne egy olyan plusz amit hiányoltam Lancelot karakteréből. A színész pedig szerintem lancelotosabb is mint Santiago Cabrera. Na de ez csak az én szubjektív véleményem. :)

3x04

Judy, 2010.10.03 23:04

Valóban ebben a részben jobb volt a humor, az előző résznél szem előtt tartották, hogy sok kisgyerekek is nézi a sorozatot.
Egyetértek, Sir Gawain-ban valóban van valami plusz Lancelot-hoz képest: talán a vagánysága és a vidámsága, na meg a kalandszeretete. Tényleg jól eltalált karakter.

3x04 - "Gawain" by Camriana

Camriana, 2010.10.03 22:26

Miután láttam a részt nekem is az volt az első gondolatom, hogy ez a Valiant és a Lancelot keveréke. Nagyon sok a hasonlóság, de annyira szuper kis rész volt, hogy igazából ezt nem tudom negatívumként említeni.
A látottakról teljesen ugyanaz a véleményem mint neked. :) Nem is tudom mit írjak még ezen felül. A kocsmai jelenetet kiemelném, hatalmas volt, az elsőtől az utolsó mondatig, és az elsőtől az utolsó mozzanatig tetszett.
Gawain karaktere abszolút pozitív benyomást keltett bennem, nagyon jól összerakott, élettelteli figura, van benne spiritusz és igazán megnyerő belépővel is szolgált. Volt benne valami, amit én Lancelotból mindig nagyon hiányoltam, de most nem találom rá a megfelelő szót. A lényeg hogy engem megvett ez a figura.
Az, hogy Arthur kiállt Gawain mellett várható volt, nem is ő lenne ha nem tette volna meg. És az is szimpatikus volt, ahogy a harc előtt nyilatkozott. Hogy nem csak egy ostoba játék az egész hanem sokkal több: bebizonyítani a népének, hogy képes őket vezetni.
A harcot én is negatívumként említeném, iszonyú kaotikus volt, még a végén is amikor már csak 4-en voltak nem lehetett tudni, hogy ki kicsoda, egy darabig fel se tűnt, hogy "valaki" beállt segíteni Arthurnak.
Mit is akartam még? Az utolsó jelenet tényleg hab volt a tortán, Arthur féltékenysége, meg ahogy Merlin reagált picit gúnyosan Arthur megjegyzésére: "Nem lehet Gawainből lovag. Ellenkezik a szabályokkal!" erre Merlin: "Gwen nem állhat össze egy nemessel. Ellenkezik a szabályokkal!" :DDD
Imádom őket! :)))

Nekem egy fokkal jobban tetszett ez az epizód mint a koboldos, ennek a résznek a humora valahogy jobban megfogott, de persze az előzőben is volt egy pár felejthetetlen jelenet.

És igen, egyetértek, a következő rész még ennél is jobbnak ígérkezik, újra egy kis Merlin-Morgana konfliktus. Már alig várom. :)

3x04 értékelés by Judy

Judy, 2010.10.03 21:40

Sir Gawain-ra nem lehet panaszunk, a készítők a hölgynézők kedvében jártak :)

Komolyra fordítva a szót: szórakoztató epizód volt, leginkább a Valiant és a Lancelot epizódokhoz hasonlított a rész.

Pozitívumok és negatívumok:

+ tetszett ez a király álruhában ötlet, ezt az elemet a népmesékben is nagyon szerettem;
+ a kocsmajelenet szuper volt, na és hogy Merlin a jóképű és erre Arthur reakciója, meg az is, hogy
Arthur szólt Merlin-nek, hogy vigyázzon;
+ Gwaine jó választás és ugye van az a bizonyos jelenet az ablaknál...
- kristály és kardvásár - ez ugyanúgy zajlott, mint a Valiant-ban, nem volt semmi újdonság; tanulság: veszélyes mágikus cuccokat árulni;
+ tetszett, hogy Gwaine végig titokban tartotta nemesi származását - a kulcsmondat: a cím, a rang nem számít, csak ami belül van és erre épült az epizód is;
+ jók voltak a párbeszédek Merlin és Gwaine között az apjukról;
- tényleg túlzás, hogy mindenki azonnal belezúg Gwen-be;
- amikor Gwaine-t a király elé állították, Merlin már tudta, hogy mágikus kristály lóg a gonosztevők nyakában - de nem mert szólni;
+ tetszett, ahogy Arthur kiállt Gwaine-ért és hogy a lovagi kódex szabályai ellen szólt, hogy a szív nemessége, ami számít;
+ ízelítőt kaptunk, milyen király lesz Arthur és jó, hogy Gwaine is megismerhette a herceg jellemét;
- a harcban alig lehetett látni, hogy ki kicsoda, ki kivel harcol, nagy volt a kavarodás;
+ tetszett, hogy Gwaine-nek külön harci stíllusa van;
+ az utolsó jelenet óriási volt, ahogy Arthur féltékenykedett Gwen-re és a párbeszédük Merlin-nel, na és a haverok közötti kergetőzés; mintha testvérek lennének, Jó, hogy Arthur egy csomószor egyenrangúként kezelte Merlin-t.

Összességében korrekt epizód volt, a kerekasztal lovagjai - Lancelot + Sir Leon + Gwaine - jó kis társaság lesznek így együtt. Remélem, Gwaine is fog szerepelni még. A jövő heti epizód pedig még ennél is jobbnak tűnik az előzetes alapján :)


3x04

Camriana, 2010.10.03 21:18

Igen, igen, láttam, hogy megjött a Quest. Aranyos volt ez is. Tetszett ahogy Bradley nyilatkozott Colin színészi képességeiről.. :)

Láttad már az új részt?

folytatásról

Judy, 2010.10.03 21:14

Sajnos, idén nincs Secrets & Magic, helyette van a Quest. Azt olvastam, főleg anyagi okai vannak, ahogy annak is, hogy még mindig nem HD-ben adják a Merlin-t, persze, akkor a CGI-re is többet kellett volna költeni.

A folytatásról: szerintem rengeteg potenciál van még a történetben és ahogy a szereplők is idősödnek, lassan eljutunk addig, amíg Arthur király lesz. De folytatni még onnan is lehetne, ezer történetet el lehetne még mesélni.
Gaius-ról én is olvastam, hogy rövidebb időre tervezték a szerepeltetését, de mivel nagyon jól működik a mentor-tanuló viszony Merlin és Gaius között, ezért maradt a sorozatban tovább Gaius. Ha jól emlékszem, Gaius már az első évad végén meghalt volna.

Ha teaser nem is volt, de a quest megjött :)

egyebek

Camriana, 2010.10.02 21:30

Én is nagyon vártam a teasert, meg a 4. szeletkét is Bradley és Colin Merlin Quest-jéből, de úgy látszik ezen a héten mindkettő elmaradt.. :( Na sebaj, ha jó lesz a mai rész (is) akkor meg lehet bocsájtani nekik. :)

Idén a Secrets & Magic epizódokat hiányolom kicsit, tavaly mindig meg szoktam nézni Youtube-on őket, szeretem az ilyen Behind the scenes-es videókat, sok érdekesség van bennük. Kár, hogy most úgy tűnik, nem készült.

Én is örülök, hogy megbeszéljük a részeket, mindig kiváncsian várom a véleményedet az egyes epizódokról, történésekről. Szeretem olvasni az írásaidat, nagyon érdekesek és tök jó, hogy ennyi mindenben egyetértünk a sorozattal kapcsolatban. :)

Gondolod egyébként, hogy nem állnak meg a tervezett 5 évad után? Én mondjuk örülnék neki, de csak akkor ha nem laposodna el a sorozat, hogy ne az legyen az érzésünk, hogy nyújtják mint a rétestésztát csakmert sikeres. Ez a sorozat túl jó ahhoz, hogy elrontsák a végét. A legenda viszont egyfajta keretet ad a történetnek, tehát Arthurból egyszer majd királyt kell csinálni, és még van pár dolog amit nem húzhatnak azért olyan sokáig.. Kiváncsi vagyok, hogy osztják el majd ezeket időben.
Állítólag Gaius karakterét sem tervezték eredetileg ilyen sok időre, nem?

Várom már a holnapot, nagyon kiváncsi vagyok már erre a Gawain gyerekre! :D