Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Merlin sorozat - Mini fórum - 3. évad

Itt lehet kitárgyalni a sorozatban történteket az első résztől az utoljára vetített epizódig bezárólag, szóval csak óvatosan, ha még nem láttad az összes részt, mert belefuthatsz spoiler-ekbe.

( Név - a neved, cím - a téma, amivel kapcsolatban írsz; nem kell megadni az e-mail címedet)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

spoilerek

Judy, 2010.09.10 20:15

Igen, egyetértek! Klasszikus Arthur-Merlin pillanat, szuper az arcjátékuk. Vidáman indult a nap :)

spoilerek

Camriana, 2010.09.10 10:12

Szerintem az új humoros jelenetből, amit föltettél, választ kaptunk a 3-as és a 8-as pontra. :)
A 8-as ugye egyértelmű, de szerintem a 3-as pont is erre utal. Legalábbis nekem úgy tűnik, hogy úgy értették, hogy Merlin egy új módszert talál ki amivel visszavághat Arthurnak..
Amúgy briliáns az a jelenet, imádnivalóak benne mindketten.. :)

mini spoilerek

Judy, 2010.09.10 07:33

1. Erről már többször lehetett olvasni.
2. Én is Morgause-ra gnodolok.
3. Passz, majd meglátjuk.
4. Passz.
5. Jó ötlet, lehet, h tényleg a címmel kapcsolatos.
6. Ez tényleg nem probléma ;)
7. Képekből tudtuk.
8. Az epizód végén lesz egy humoros befejezés?
9. Szintén a csattanós befejezés?
10. Én is a Sárkányra tippelek.

mini spoilerek :)

Camriana, 2010.09.09 15:27

Hmm..hát lássuk azokat a spoilereket.. :)

1. Ezt tudtuk eddig is.. :)
2. Itt gondolhatnak Morgause-ra, de én még olyat is olvastam valahol, hogy Nimueh is visszatérhet. Ki tudja..
3. Ezt nem tudom hova tenni..
4. Ezt se.. :)
5. Szerintem a mondat első része magára az epizódra utal: The tears of Uther Pendragon. Szóval ez a résszel kapcsolatban lehet valami hír.
6. Ez egyáltalán nem probléma. Sőőt... ;)
7. Ezt nagyjából a promo képekből meg az infókból lehetett sejteni..
8. Szegényke. Megint?? :)
9. Ezen már meg se lepődöm.. :)
10. Szerintem a Sárkány.

3. évad

Camriana, 2010.09.08 13:22

Köszi szépen, Judy, hogy utánanéztél, majd én is próbálok azért még keresődni a neten, hátha ráakadok egyszer, hogy milyen zenék is ezek. :)

Kimondhatatlanul irigylem azokat akik már látták az első két részt az új évadból, ráadásul egyben. :) Olyan sok idő telik el két évad között, hogy ilyenkor már pár másodpercnyi képsornak is úgy tudok örülni.. Biztos vagyok benne, hogy én is szitkozódni fogok az első rész végén, bár én azoknak a részeknek a végén is már azonnal a következőt várom amelyek nem is összefüggőek. Ezt teszi az emberrel a Merlin-függőség. :)

Duplarészes premier + játék

Judy, 2010.09.07 20:45

Már most sajnálkoznak, akik egyben látták a részeket azokon, akiknek 1 hetet kell majd várni a folytatásra. Kár, hogy a BBC nem egyben adja le a két részt. Biztos szitkozódni fogok majd a végén...
Játék: megtaláltátok már az első rúnakövet? Én már a nyomára akadtam :)

trailer zenék

Judy, 2010.09.07 20:43

Sajnos, nem tudok segíteni. Kerestem, de nem találtam róla infót. Az áriát könnyű volt megfejteni, mert pont előző héten állítottam össze az epizód részletes ismertetőjét és benne volt az info.

trailer zenék

Camriana, 2010.09.07 16:59

Judy, én zenével kapcsolatban akartam már érdeklődni, hátha tudsz nekem segíteni. Szóval két Merlin trailer alatt hallható zene is nagyon megtetszett. Az egyik a Valiant c. rész első előzetese alatt megy, de hallható a sorozat Cinema trailerjében is, a másik pedig a 2. évad első 40 másodperces előzetese alatt hallható. Próbáltam már rákeresni neten is, de eddig nem sok sikerrel. Nem tudod véletlenül, hogy milyen zenék ezek?
A mostani 3. évados trailerek zenéje is nagyon jó, de azt szerencsére ismerem, úgyhogy azt meg tudom mondani ha valakit még érdekelnek ezek az aláfestő zenék rajtam kívül. :)

a sorozatról

Camriana, 2010.09.04 13:28

Én nem is tudom hol hallottam először erről a sorozatról, csak arra emlékszem, hogy képek alapján nagyon nem volt szimpatikus Colin Morgan. Nem tudtam elképzelni, hogy egy ilyen nyikhaj miért lehet jó Merlin szerepére. :) Szóvan nagyon sokáig pihentek a részek a gépemen, már-már ott tartottam hogy le is törlöm, amikor karácsony környékén úgy döntöttem, hogy mégis adok neki egy esélyt. A legjobb döntés volt amit csak hozhattam, hiszen az első pillanattól kezdve megfogott az egésznek a hangulata, és 3 nap alatt ledaráltam mind a 13 részt. Lényegében már attól a pillanattól kezdve számoltam a napokat a második évadig. :) Hogy mi tetszik benne? Minden. A legjobban talán az, hogy nagyon emberiek és szerethetőek a karakterek, ráadásul az őket alakító színészek elképesztően tehetségesek. Szerintem ez a sorozat sikerének a titka, a szereplőgárda. Colin Morganről pedig idővel 180 fokos fordulatot vett a véleményem, mikor láttam, hogy mennyire kiemelkedően tehetséges színész és milyen alázattal és átéléssel játsza ezt a szerepet. Az arcjátéka pedig külön figyelemreméltó.
Szóval nagyon hamar a sorozat rajongója lettem, szerintem minden benne van ami kell, lehet rajta sírni, lehet rajta nevetni, tanulságosak a történetek, imádnivalóak a szereplők és azt pedig külön díjazom, hogy végre van egy olyan történelmi sorozat amelyik nem erőszakkal, meztelen nőkkel és patakokban folyó vérrel együtt tudja csak elképzelni a sikert..

Nagyon jól tetted, hogy létrehoztad ezt az oldalt, mert szerintem nagyon sok Merlin rajongónak szereztél ezzel örömet.. Remélem a szinkronos változat is nagyon sok nézőnek felkelti az érdeklődését és akkor még többen leszünk.. :)

képek + az oldal születése

Judy, 2010.09.04 10:36

Nekem a forgatási képek is nagyon tetszenek; Morgause oldalra hajol a ló nyergéből, hogy megfésülhessék a haját; Bradley nagyon komolyan figyel valakire; Colin pedig mosolyogva val'szeg autogrammot osztogat :)

Az oldal születéséről:
A sorozatjunkie-n olvastam a Merlinről és a Legend of the Seeker-rel együtt kezdtem el nézni, hetente követtem az új részeket; aztán egyre többet olvastam a net-en a soriról, nagy kedvenc lett, főleg a színészi játék volt az, ami megfogott; majd jött az érzés, hogy jó lenne egy honlap, ahol magyarul rendszerezve fent lennének az olvasottak.
EGy ideig nem kezdtem el, mert egy másik sorihoz is készítettem korábban egy honlapot és tudtam, ha elkezdem, akkor sok szabadidőt elvesz az embertől.
Aztán nem bírtam tovább, meg már mindegy volt, úgyis mindent elolvastam, ami a sorival kapcsolatos; az első évad végén a téli szünetben telt meg tartalommal az oldal. És neked hogy lett a kedvenced?

képek

Camriana, 2010.09.03 22:04

Húúú!! Arthur nagyon kemény ezeken az új promo képeken.. :))
Nagyon jó képek egyébként!!

előzetesek

Camriana, 2010.09.03 20:05

1. Szerintem is Morgana-ra céloz Gaius, valószínűleg megint megpróbálják finoman figyelmeztetni Utheréket a lehetséges veszélyre, ahogy azt tették a trollos részben is. Szerintem ugyanolyan "sikerrel" majd mint akkor.. :)

2. Nekem is az a tippem, hogy ezzel a "menj el amíg még megteheted" mondattal Merlint próbálja meg eltávolítani az útjából. Viszont ehhez az kell, hogy tudjon Merlin képességeiről, hiszen ha el akarja távolítani őt akkor valószínűleg riválist lát benne, fenyegetést a saját terveihez. És mint tudjuk, Merlin az egyetlen aki megakadályozhatja abban, hogy dróton rángassa a Pendragonokat..
(Kiváncsi leszek amúgy, hogy mennyire lesz nyílt az ő párharcuk. Mármint úgy értem, hogy meddig fognak csak mosolyogni egymásra mintha semmit nem tudnának a másikról, vagy mikor válnak szemtől szemben is ellenségekké. A trailerből úgy tűnik nekem egyelőre megmaradnak a gyanús egymásrapillantásoknál. :))

3. "She is the darkness to your light, the hatred to your love" --> Eszméletlenül tetszik ez a mondat..:) Valahogy annyira el van találva, különleges hangulatot képez a trailernek, főleg az alatta lévő képekkel és a zenével együtt. (Ha 100-szor nem néztem meg eddig a trailereket, akkor egyszer sem:))

4. A srácok rövidke szösszenete mondanom sem kell klasszikus Arthur-Merlin momentum, nagyon valószínű, hogy ez így is hangzik el majd a sorozatban.. :)
Kb úgy is lehetne értelmezni a "God help me-t", hogy "Te védelmezel engem, mi? Te hülye vagy???" :):)

5. A második trailer utolsó mondata szerintem úgy hangzik, hogy "The battle for Camelot is about to begin" én legalábbis ott FOR-t hallok, vagyis, hogy "A harc Camelotért..." Én is lehetségesnek tartom, hogy Morgana-nak a trón kell, gondolom Morgause-al karöltve..

Gwent nem irigylem egyébként, szerintem neki is ott tesz majd keresztbe Morgana ahol csak tud..

Ezt a sorozatot 5 évadra tervezik, ugye? Én azt olvastam hogy ebben az évadban Arthur még nem jön rá Merlin varázserejére. Na már most szerintem ez egy évadzáró pillanat lesz, tehát ha marad ez a dolog a 4. évad végére akkor kicsit keveselném, hogy csak 1 évad játszódik majd úgy hogy Arthur nem csak a kétbalkezes szolgát látja Merlinben, hanem kicsit többet...
Na de ne szaladjunk ennyire előre, ez csak úgy eszembe jutott..

Olyan kevés az a 13 rész ahhoz képest hogy milyen sokáig kell várni rá..:(( Hipp-hopp eltelik az a 13 hét, tavaly is milyen gyorsan lementek a részek..:(

Judy! Már kérdezni akartam. Hogy vált a kedvenceddé ez a sorozat? Vagy hogy jött az ötlet, hogy honlapot csinálsz neki? Mi indította el? :)Előzetesek

Judy, 2010.09.03 19:15

Nekem ezeket sikerült kivennem:

1. előzetes:
Arthur: - So you believe there's a traitor in Camelot / Szóval úgy véled, van egy áruló Camelot-ban. - mondja Gaius-nak.
Gaius: It is possible, Sire. / Lehetséges, Uram. - feleli Gaius.

Lehet, hogy ezzel már Morgana-ra céloz?

Morgana: - You should leave now, while you still can. / Most menj el, amíg még megteheted - mondja Morgana és könnyen lehet, hogy Merlin-nek szánja.

(Jó, hogy megírtad a mondat második felét, én sem voltam benne biztos :) )

Nem egyértelmű, hogy Morgana tud-e Merlin varázserejéről, ez egy jó kérdés. Korábban látomásai voltak a jövőről, és akkor azt lehetett sejteni, hogy tud róla, de ez egyáltalán nem biztos. Morgause viszont tud Merlin-ről és valószínűsíthető, hogy mindent el is mondott Morgana-nak.

Sárkány: - She is the darkness to your light, the hatred to your love". / Fényednek ő a sötétség, szeretetednek a gyűlölet. - mondja a Sárkány, valószínűleg Merlin-nek Morgana-ra és a jó/rossz közötti harcra utalva.

Merlin: -I'm going to be at your side like I always am, protecting you / A te oldaladon leszek, mint mindig, védelmezlek! - mondja Arthurnak.
- God help me/Isten segítsen! - feleli erre Arthur.

Ez mókás így összevágva, könnyen lehet, hogy az epizódban is így lesz.

Második előzetes nagyrészt ugyanaz, az első mondat más:

Gaius kérdezi Uther-től: - When are you going to stop? / Mikor fogod abbahagyni?
Erre Uther: - When Morgana's found / Ha megtalálják Morgana-t.
A Morgana utáni keresésre és csatározásra utalhat.

És az utolsó mondat:
- The Battle of our Camelot is about to begin - A harc Camelot-unkért most kezdődik.

Morgana-nak tényleg jól áll a gonoszság. Régen barátnők voltak Gwen-nel, Morgana jelleme azonban biztos gyökeresen megváltozott, szerintem a pofon bármilyen okból kifolyólag elcsattanhat.

Már csak 1 hét, jó hogy ilyen korán kezdik az évadot. :)

3. évad

Camriana, 2010.09.02 22:31

Spoiler!
Nagyon kiváncsi vagyok, hogy Morgana mit akar. Az biztos, hogy ügyes húzás tőle, hogy visszaédesgeti magát az udvarba, mert így közvetlen közelről keveri-kavarhatja majd a dolgokat.. Le merném fogadni, hogyha Merlin és Gaius majd rájön Morgana szándékára, a figyelmeztetéseik Arthurban és Utherben süket fülekre találnak.. Katie McGrath egyébként hihetetlen, még ezekben a rövid trailerekben is olyan rejtett gonoszság árad a tekintetéből, hogy végig fut a hátamon a hideg. Szegény Merlin! Olvastam amúgy a 3. évados spoilerekben, hogy Morgana felpofozza majd Gwent. Nekem van egy olyan érzésem, hogy ez azzal függ majd össze, hogy megtudja, és nem fogja túl jó néven venni Arthur és Gwen románcát. Biztos, hogy előjön belőle majd az első évadban is tapasztalt féltékenység, csak épp most nem Arthur érdekeit fogja nézni.. Jajj, nagyon kiváncsi vagyok.:)
Ha jól értettem a trailerben akkor Morgana azt mondja valakinek, hogy "you should leave now, while you still can" vagyis, hogy "most menj el, amíg még megteheted". Ezt kinek fogja mondani vajon??
Tényleg, Morgana tudhat Merlin varázserejéről?? Még nem, ugye?? Merlin nem fedte fel előtte a hatalmát ha jól emlékszem. Ez mondjuk majd lépéselőnyhöz juttathatja őt Morgana-val szemben...
Örülök egyébként, hogy komolyabb lesz ez az évad. Jót fog tenni a sorozatnak, hogy egy fokozattal feljebb kapcsolnak.. és ha továbbra is megtalálják úgy az egyensúlyt a humor és a dráma között mint eddig akkor szuper kis évadnak nézünk elébe.. :)

Előzetesek

Judy, 2010.09.02 19:32

Egyetértek! És itt a következő, ami még jobb :)

Spoiler: ez a jó rossz harc tényleg izgi lesz, Morgana jól megkeveri majd a dolgokat, az is lehet, hogy a trónt akarja. Majd elemezzük ki, mi hangzik el az előzetesekben ;)

3. évad

Camriana, 2010.09.02 10:41

Ez az új trailer eszméletlen jó!! Számolom a napokat szeptember 11-ig. :))

SPOILER!!!!!!
Kiváncsi leszek, hogy Arthur és az apja mennyit fog majd érzékelni Merlin és Morgana párharcából...
Lényegében a hátuk mögött csap majd össze a mágia jó és rossz oldala.. Nagyon várom, hogy ebből mit fognak kihozni, és hogy Morgana-nak meddig sikerül Utheréket hülyére venni.. Szegény Merlinre nagyobb feladat vár, mint valaha..

képek

Camriana, 2010.08.30 21:13

Én inkább az eggyel alatta lévő képet tenném ki a falamra..:)

képek

Judy, 2010.08.29 20:44

Megjöttek az első képek :)

A poszterkép alapján Morgana előtérbe kerül ebben az évadban. Szép nagy kép, akár ki is lehet nyomtatni a falra :)

3. évad

Camriana, 2010.08.27 18:32

Hoppá! Úgy látszik csak meg kell említenem és meghallgatnak az égiek. :) Végre valami előzetes, mondjuk elég rövidke, de én örülök ennek is. :)
Remélem hamarosan promo képek is jönnek. Na jó, félreértés ne essék, nem vagyok telhetetlen, csak olyan hosszú az az idő ami két évad között eltelik, a végén már tűkön ülök. :)

3. évad

Judy, 2010.08.27 17:36

Kívánságod máris teljesült :)
Aztán majd csak jön a többi is ;)
Érdekes, hogy a youtube-on már fent van a teaser, a BBC honlapot pedig még mindig nem frissítették.