Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Merlin sorozat - Mini fórum - 3. évad

Itt lehet kitárgyalni a sorozatban történteket az első résztől az utoljára vetített epizódig bezárólag, szóval csak óvatosan, ha még nem láttad az összes részt, mert belefuthatsz spoiler-ekbe.

( Név - a neved, cím - a téma, amivel kapcsolatban írsz; nem kell megadni az e-mail címedet)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

konferenciabeszélgetés

Lera, 2010.12.18 00:01

És, ha valakit érdekel, megvan majdnem az egész interjú leírva is, mert néhol elég rossz a felvétel hangminősége, de azért vicces hallgatni őket, ahogy nevetnek (még mindig az a kedvencem, hogy Colin mellett még Teréz anyu is a sátán teremtményének tűnik:)
ÉS persze az a gyönyörű ír akcentus:D
Szóval, ha akarjátok ezt is kitehetitek a hanganyag mellé, hátha van még olyan mint én, aki jobban tájékozódik az írott angolban ;)

http://www.li-reviews.com/2010/12/16/merlin-series-3-interviewqa-with-colin-morgan-and-bradley-james/

interjú

Judy, 2010.12.17 23:21

Megnéztem a Bradley-s interjút, én sem emlékszem rá... viszont pont most feltették a konferenciabeszélgetés vágott hanganyagát :)

Lancelot és Arthur - erről nem is hallottam, de ha jól értettem, Bradley pont ezt említi a mostani hanganyagban ;)
Ami szegény Merlin-t illeti, ha hűek a legendához, a Tó Hölgye az ő igazi szerelme. Illetve a nyári amcsi Comic Con-on elhangzott, hogy a legenda egyes változatai szerint Merlin és Morgana között szerelmi viszony volt. Az az érzésem, ezt sem fogjuk látni a a képernyőn, de az tudom, hogy van sok Merlin-Morgana shipper, aki örülne neki ;)
Egyébként én is szerettem őt szerelmesnek látni, még ha rövid ideig is.

Gwen

Camriana, 2010.12.17 21:16

Frappáns dolog volt az íróktól egy ilyen mondatot adni Gwen szájába, főleg úgy, hogy mindenki tudja, hogy a legenda szerint bizony választania kell majd a két férfi között. Mégis, ez akkor abban a pillanatban milyen elképzelhetetlennek tűnt.. Mint ahogy az a kijelentése is még a legelső részben, hogy "Who would want to marry Arthur?"

választás

Lera, 2010.12.17 21:14

Nem is tudom... Az egyik legendában Gwen valami ilyesmit mondott: "Arthur a férjem, Lancelot a szeretőm" Ha e szerint a legenda szerint mennek, nem kell neki választania :D
Egyébként egy másik változat szerint pedig Lancelot szerelmes volt Arthurba (ez is benne volt az előbbi interjúk egyikében, már nem tudom melyikben) Bradley mondta is, hogy szerinte Santiago nem örülne neki, ha ilyen fordulatot venne a sorozat

Én is nagyon szívesen megnéznék egy részt, ahol Merlin gonosz lesz egy ideig, mondjuk egy varázslat miatt vagy valami. Persze csak akkor, ha már Arthur tud a képességeiről, különben eléggé rossz lenne, ha Arthur úgy jönne rá Merlin varázserejére, amikor épp rosszra használja.
És ha már itt tartunk, egyetértek Judyval, jó lenne ha egyszer már Merlin szorulna rá Arthur segítségére.
És kevesebb ájulásnak én is örülnék:P Szeretem, ha mindenki magánál van:P
Esetleg Merlinnek valami normális kapcsolat, mert szerettem őt szerelmesnek látni:)

választás

rowena, 2010.12.17 20:55

Tudjátok mi jutott eszembe? Gwen az első évad 5-ik részében, mikor felbukkant Lancelot, a lovaggá avató ünnepségen Merlin ama kérdésére, hogyha választania kellene Arthur és Lancelot között, azt mondta, hogy szerencsére nem kell sem most, sem soha választania. A negyedik évadba meg pont hogy kelleni fog, szerintem: :)

interjú

Camriana, 2010.12.17 20:45

Igen, egy olyan epizódot én is szeretnék, Colin kicsit kilépne a szokásos szerepköréből, nem mintha nem tudná így is bemutatni a színészi képességeinek teljes skáláját..:)
Ezen az oldalon találtam egy linket egy korábbi Bradley interjúhoz, amit szerintem én még nem olvastam, legalábbis nem emlékszem rá.. Lehet, hogy kinnt volt itt anno az oldalon csak elkerülte a figyelmemet, mindenesetre most elolvastam és tök jópofa.. Judy, te azt olvastad már? Ebben az interjúban például arról is beszél, többek között, hogy szívesen elmenne egy kis túrára Colinnal -mint amilyenen voltak akkor amikor bejárták az Arthur mondakör főbb helyszíneit- csak most Amerikában..
Én tökre örülnék ha összejönne nekik mert a The Real Merlin and Arthur videókat nagyon élveztem.. :)

interjú

Judy, 2010.12.17 19:06

Aha, ez jó poén volt :)
A "He's gonna burn!" pedig klasszikus Colin-tól ;) Többen írták már kinti fórumokon és lehet, hogy már itt is beszélgettünk róla, hogy érdekes lenne egy epizód, amikor Merlin valami miatt gonosz lenne egy ideig. Colin biztos remekül megoldaná. A 2x01 végén volt egy ilyen pillanat, mikor nem lehetett tudni, hogy mi az ábra, amíg el nem mosolyodott.

javítás

Camriana, 2010.12.17 17:57

...az idézetbe csúszott egy kis hiba.
"He's not just really good with his sword! He can think sometimes."

interjú

Camriana, 2010.12.17 17:55

Tetszik ez az interjú Colinnal, meg is hallgattam. :)
A vége a legjobb, ahogy a Bradley által korábban elmondottakra reagál a csaj. "He’s not just really good with his sword! He can think sometimes." Ez még Colinnak is tetszett.. :)

Interjú

Lera, 2010.12.16 10:56

Annyit nevettem Bradley Teréz anyu-s beszólásán xD Hát igen, Colin mellett tényleg nehéz jófiúnak tűnni, ő az ártatlanság megtestesítője...

Ezt még én sem hiszem el:P
Bizonyíték rá: "He's gonna burn!" :D

http://www.youtube.com/watch?v=9FHw0lGEE3M

zenék

Judy, 2010.12.13 20:56

Igen, Robert Lane a zeneszerző, mégis, valahogy most jobban szólnak ezek a zenei aláfestések. Nem tudom, mi az oka.

Merry, tetszett a 4. évados várakozósról összefoglalód!

zenék

Camriana, 2010.12.11 21:16

Én egyvalamit nem értettem darkspell írásában. A sorozat zeneszerzője kezdettől fogva ugyanaz, nem? Legalábbis ebben az évadban szerintem egy-két kivételtől eltekintve az első és második évadban is hallható aláfestő zenéket hallottuk. Az utolsó részben játszott zenék közül például az összeset hallottam már korábban..

várakozásaim

Merry, 2010.12.11 17:05

Kezdjen már derengeni Arthurnak micsoda Merlin, ezt akár úgy is el tudnám képzelni hogy Lancelot elszólja magát. Nem kell több jelenet amiben Arthur megalázza Merlint nem vagdos hozzá tárgyakat, nem lesz gyakorlóbábú stb... Merlin nem hívogatja feleslegesen a sárkányt, Gwen tépelődik a két férfi között, Arthur kevésbé lesz hősszerelmes és inkább uralkodó a harcképtelen Uther helyett. Ja és Morgana tettének megtorlására nem kezdi tűzzel-vassal üldözni ő is a mágiát. A történtek után Merlinnek amúgyis nejéz lesz meggyőzni hogy a mágiát jóra is lehet használni. Morgeuse remélem nem tér vissza, Morgana elmegy a druidákhoz és elkezdi Mordred elsőszámú közellenséggé nevelését. Lancelot, Gavine, és Percival állandó szereplők lesznek mert utóbbit még meg kell ismernünk. A meggyengültnek vélt Camelotot megtámadhatnák a környező uralkodék és az ellenük való közdelemben megérkeznek az időközben Camelotba került kerekasztal további lovagjai és az évad végén az Excalibur kikerülhetne a kőből vagy jöhetne a koronázás.

4. évados várakozások

Judy, 2010.12.09 20:37

Legfőképp azt szeretném, ha a harmadik évados komolyabb hangnem megmaradna, jót tett a sorozatnak.
Fő karakterek terén:
Merlin + Arthur: a finálé végi baráti viszony maradjon meg köztük; Merlin többször adjon bölcs tanácsokat, fejlődjön a mágikus ereje és varázsoljon is sokat; Arthur fokozatosan lépjen Uther helyébe, vegye át a királyi feladatokat. Uther jó lenne, ha háttérbe szorulna és Gaius-tól is kevesebb szereplést várok, mivel Merlin már egyre kevésbé szorul rá az irányítására, útmutatására. Morgana: legyen fő-gonosz, aki távolról szövi a terveket, 1-1 részre előtérbe kerülhet. Mellékszereplők közül én is Gawain-t emelmmé ki, aki rengeteg humort visz a sorozatba, sok epizódban szeretném látni.

Ami a cselekményt illeti: Gaius és Merlin lettek Morgana első számú ellenségei, Merlin-Morgana harcot mindenképpen várok. Merlin valóban többször kerülhetne veszélybe, mindig ő az aki megment másokat, őt is meg kelljen már menteni; akár Morgana fogságába is eshetne valahogy.
Arthur szerintem is elkezdhetné összerakni a mozaikokat Merlin titkával kapcsolatban és ahogy azt a 3x11-ben mondta a Sárkány, a mágiát Arthur-nak úgy kellene megismerni, amikor jóra használják.
Zene: remélem, marad a mostani zeneszerző/zeneszerkesztő, ahogy darkspell is írta a kritikában, tényleg gyönyörűek az aláfestő zenék
(mikor újranéztem a finálét, direkt figyeltem).
Egyelőre ennyi jutott eszembe ;)

Kerekasztal

Judy, 2010.12.09 20:16

Köszi, Camriana, ez tényleg érdekelt és jó, hogy tényleg van jelentése a szavaknak az asztal lapján.

dvd

Judy, 2010.12.09 20:14

Én is irigykedek :D Az a szép borító + a sok extra + dvd kép és hangminőség... Én is fontolgatom már egy ideje...

dvd

Jenny, 2010.12.09 17:18

Lera: igen a szép borítóban :D
3 hét volt, én a Bookstation-ön keresztül rendeltem meg, mert nincs olyan kártyám amivel lehetne rendelni.

Sajnos az audiokommentárokhoz nincs felirat-- az nekem is kihívás kicsit, de ha sokat megnézem már érteni fogom.. csak ugyebár Colin akcentusa.. meg néha halkan beszélnek.

de a többi extrához van, video diariesnál különösen örülök ennek :)

DVD

Lera, 2010.12.09 12:14

Na most én is elkezdtem gondolkodni, hogy megvegyem :) 6 DVD Úristen :P És gondolom abban a szép borítóban:P Most nagyon irigyellek ám:D
Egyébként mennyi idő telt el a megrendelés és a kiszállítás között?

Meg kell még kérdeznem, hogy az audiokommentárokhoz van e valamilyen felirat, mert imádom hallgatni őket, és ha lenne mondjuk angol felirat még többet értenék:)

dvd :)

Jenny, 2010.12.08 18:30

ÁÁÁÁÁÁÁH MEGÉRKEZTEK A DVD-IM!!!!! <3
még csak az 1. évadot kaptam meg mikire, 2.-at karira.. de juuhj olyan szépségees ^^

nagyon örülök h ezt rendeltem meg és nem a magyar bénát vettem meg. amazon.co.uknél ugyanúgy 6000 ft volt az első évad (szállítással)
és ez 6 dvd, mert extrák is vannak, magyar csak 4 dvd-s.

a 2. évad 8 ezer volt szállítással, de még ígyis bőven megéri :)

*elmegy gyönyörködni*

javítás

Lera, 2010.12.08 18:11

Ja bocsi, látom, fidelity :P Ezt benéztem :)