Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Merlin sorozat - Mini fórum - 3. évad

Itt lehet kitárgyalni a sorozatban történteket az első résztől az utoljára vetített epizódig bezárólag, szóval csak óvatosan, ha még nem láttad az összes részt, mert belefuthatsz spoiler-ekbe.

( Név - a neved, cím - a téma, amivel kapcsolatban írsz; nem kell megadni az e-mail címedet)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

3x12

Midrin, 2010.12.02 13:27

Végre megnéztem feliratosan is a részt, így most már tudok érdemben véleményezni.
Sajnos bizonyos téren én is többet vártam.
Engem nem lepett meg, hogy Arthur a gyereket használta túsznak. Számára minden varázsló maga az ördög. Ott állt egy ördögökkel teli barlangban, és félt. Azt használta fel, amit talált.
Nem hiszem, hogy ártott volna a gyereknek, de blöffnek jó volt, és még be is jött.
A rész folyamán egyetlen dolog volt, ami rögtön szemet szúrt. Varázslattal kiütötte a katonát, de nem nyúlt mágiával a kehely felé. Ha megpróbálja, és nem sikerül neki, azt meg lehet magyarázni, hisz ilyen hatalmas mágikus tárgyakat többnyire nem lehet varázslattal irányítani, de ő meg se próbálta, csak nézett utána.
Remélem nem az idővarázslat trükhöz fognak folyamodni, mert az nagyon gagyi lenne.
Remélem az íróknak ennél jobb ötletük is akadt..

3x12

Camriana, 2010.12.01 18:41

Tetszett az értékelésed Judy, remekül összeszedted az epizód negatív és pozitív mozzanatait szépen sorjában. Viszont a vizes üvegcsés teóriával megijesztettél.. Kezdek aggódni. Jajj, nehogy ez legyen a funkciója mert megbolondulok.. :)

3x12 értékelés /2.

Judy, 2010.12.01 15:16


Ja, és még 1 dolog: külföldi fórumon felmerült, hogy ez az Avalon vizét tároló homokóra-szerűség egyfajta idő-manipuláló szerkezet lehet, mint a HP-ben vagy a Perzsia hercegében; hát nagyon bízom benne, hogy nem így lesz, nehogy már meg nem történtté tegyék az összes eddigi eseményt, óriási "reset"-et nyomva. Az interjúkból viszont nem ez derült ki, remélem, szó se lesz erről.

3x12 értékelés

Judy, 2010.12.01 15:15

Megnéztem még 1x, nekem másodszorra is tetszett ez az epizód: a kaland miatt, az "awesome-threesome" (nagyon tetszik) miatt és leges-legfőképp a Merlin-Arthur közötti erős baráti kötelék bemutatása miatt.

Elgondolkodtam rajta, mikor írtátok, hogy miért indult el ez az egész dolog a kehellyel, szerintem láncszerűen követték egymást az események; ha a druidák nem mentik meg Leon-t, nem lett volna semmi baj, de ők ugye jót cselekedtek;ha Uther nem küldi el Arthur-t a kehelyért, Morgana akkor is riasztotta volna nővérkéjét és ugyanez lett volna a végeredmény.
Meglepett, hogy ez ugyanaz a kehely, mint az 1x13-ban, de nem tartom hibának a dolgot, mivel Gaius elmagyarázza, hogy a kehely elpusztithatatlan.

Pozitívumok/negatívumok sorjában:
+: Arthur azt mondta Uthernek, a legmegbízhatóbb emberét viszi magával - és az Merlin :)
+: Ahogy Colin hadart, tényleg aranyos volt :)
-: Morgause megint csak úgy ki/besétálgat a kastélyból
+: Arthur önként jelentkezett Merlin helyére harcolni a rabszolga-kereskedőnél
-: Cenred nekem most jóval ápolatlannak tűnt, mint az évad eleji részben
+: Gawain az ügyeletes bajnok - meglepett, nem számítottam rá
-: a hármas nagyon könnyen elszökött, senki sem indult utánuk
+: Arthur és Gawain ahogy húzták egymást - és ahogy Camriana írta, Merlin, ahogy helyre tette őket
-: Arthur kardot szegez a gyereknek, ahogy Jenny írta
+: A druida vezető telepatikusan Merlinre bízza a kelyhet
-: az a kupa tényleg nagyon bután pottyant Cenred embereihez - Merlin miért nem tudta visszarántani valahogy
+: a párbeszéd Gawain és Merlin között este a tűznél; mindig vigyorgok, ha eszembe jut, hogy Merlin hogy el akarta küldeni Gawain-t Arthur miatt és hogy mennyire nem értette Gawain tréfáját. És a legnagyobb poén a részben számomra Gawain mondata: ("Ha esetleg meghalnék tüzifa-gyűjtés közben, ne mondd el senkinek, vigyáznom kell a hírnevemre :D") Megjegyzés: úgy tűnik, ez a gyógyításos varázslat még mindig nem megy Merlinnek, pedig Arthur most nem is volt a halálán)
-: Cenred tényleg meghalt - engem meglepett, h nem tette magát sérthetetlenné; arra számítottam, hogy feltámad. Mondjuk azt nem tudom, ezeknek a katonáknak megmarad-e azért a személyiségük, vagy tényleg akaratlan irányítható bábuk-e csupán; ha az utóbbi, akkor értem, Cenred miért nem állt be a sorba;
-: Sir Leon hogy menekült meg, mikor két halhatatlan lovas is üldözte?
+: Arthur Gwen házához ment elsőzör
+: Merlin átvette az irányítást, mikor Arthurnak elfogyott az ereje ("A fenébe a parancsokkal, velem jössz!" ) és a két lovagjelöltet is utasította.
+: Gaius a szekrényben
+: Arthur közli Merlinnel, neki is Gaius-ékkal kellene mennie; Merlin válasza és Arthur öröme, hogy Merlin kitart mellette
+: a koronázós jelenet Morgana-val és Uther-rel valamint ahogy írtátok, Arthur és Merlin arcjátéka és hogy végre! Uther és Arthur is látják Morgana igazi arcát;
+: A BBC kommentátor reakciója az epizód végén; én is kiszúrtam, külföldi fórumokon is írták (my Goodness!)

Összességében jó rész volt, de ahogy Camriana írta, nem volt annyira drámai az epizód. Az évadzárótól nagyon sokat várok.

audió kommentárok

Lera, 2010.12.01 06:40

A kedvencem az 1x10-es audió kommentár, amikor Katie volt a "fatörzs". Már vagy ezerszer láttam, de még mindig nevetek. Aki nem tudná, mi az, amit kétlek, itt van:D

http://www.youtube.com/watch?v=F6e79KeoxuE

Egyébként köszönöm a válaszotokat, lehet, hogy akkor az angliai verzió marad, ha már úgyis jön a Jézuska:P

dvd - audió kommentárok

Judy, 2010.11.30 18:32

1x01 The Dragon's Call (producers Jonathan Capps and Julian Murphy)
1x02 Valiant (Bradley James and Angel Coulby)
1x05 Lancelot (producer Johnny Capps and Ed Fraiman).

1x07 The Gates of Avalon (Bradley James, Anthony Head and director Jeremy Webb)
1x08 The Beginning of the End (Colin Morgan, Angel Coulby, Katie McGrath and Jeremy)
1x09 Excalibur (Colin, Angel, Richard Wilson and Jeremy).
1x10 The Moment of Truth (Colin, Angel, Bradley and Katie)

2x01 The Course of Cornelius Sigan (Bradley James, Colin Morgan)
2x02 The Once and Future Queens (Angel)
2x04 Lancelot & Guinevere (Bradley James, Colin Morgan)
2x08 The Sins of the Father (Bradley, Colin & Tony)
2x10 Sweet Dreams (Angel, Bradley, Julian Murphy and director Alice Throughton)
2x11 The Witch’s Quickening: Katie, 2 of the crew/producers
2x12 The Fires of Idirsholas (Colin, Katie and director Jeremy Webb)

3x01 The Tears of Uther Pendragon Part 1 (Bradley James, Katie)
3x03 Goblin's Gold (Angel Coulby, Richard Wilson)

dvd

Jenny, 2010.11.29 22:54

úúh lila lesz a s3 dvd borítóóóóó <3333 *elhalálozott* eziskeeell:D

nem mintha az első 2 már megérkezett volna XD

és judy köszi h leírogattad az extrákat. azt nem tudod esetleg, h melyik részekhez van audio kommentár és kikkel?

off: találtam egy oldit, csajszi BJ napot tartott és sok-sok vicces bradley idézetet kigyűjtött az audio komentárokból:D télleg nagyon jók, sztem nemis kell hozzá hűde nagy angol tudás. Tehát, aki jót akar nevetni:

http://derryere.livejournal.com/121571.html

kedvencem:
Anthony Head: You went slow motion there.
Bradley James: I do that sometimes... XD

Értékelések

Judy, 2010.11.29 21:53

Jenny, Camriana, szuper értékeléseket írtatok, élvezetes volt olvasni. Meg szeretném még 1x nézni én is a részt, aztán majd írok róla bővebben.

DVD

Judy, 2010.11.29 21:50

Az olvasottak alapján az össz. extra ennyi a magyar kiadáson: interaktív menü + közvetlen jelenetválasztás és román felirat. Fanatikusoknak szerintem az angolt érdemes megvenni :) A hétvégén aktualizáltam a Dvd ismertető oldalt, ott megtalálod a tartalmakat ;)

DVD megjelenés

Lera, 2010.11.29 21:30

Írtátok, hogy december 2-án jelenik meg a magyar kiadása az 1. évadnak. Nem tudjátok esetleg, hogy lesznek e rajta extrák, és ha igen, akkor azok amik az angliai verzióban is vannak? Vagy szerintetek jobban megéri az angol verziót megvenni, ha már ennyire fanatikus vagyok?:D
Előre is köszi

3x12 értékelés 2. rész

Camriana, 2010.11.29 19:56

A pozitívumként említett momentumokkal pedig tökéletesen egyetértek. Az Awesome threesome -ahogy külföldi fórumokon emlegetik a Gawain-Merlin-Arthur hármast- tényleg szenzációs. Gawainnek minden megnyilvánulását imádom, óriási a pasas, nekem a legjobban a "Wrong place, wrong time, wrong drink" beszólása tetszett.. Az egész küzdelem dolog is fantasztikus volt Arthur és Gawain között, ahogy egy kis minipárharc alakult ki köztük, hogy ki a jobb, egy igazi presztizscsata, de persze a továbbiakra egyiküknek sem volt épkézláb terve, és Merlinnek kellett megoldani a problémát amolyan többet ésszel (mágiával), mint erővel alapon. A legviccesebb jelenet számomra az volt amikor Merlin ezt szemrebbenés nélkül a fejükre olvasta.
A Merlin-Arthur momentumok szuperek voltak, mint mindig, ahogy Judy is írta, jó volt látni, hogy ennyire megbíznak egymásban és tulajdonképpen egy tapottat sem tennének meg egymás nélkül.. A legutolsó jelenetben szenzációs volt az arcjátékuk, Arthurnál a düh, a döbbenet, a tehetetlenség nagyon jól átjött, Merlinnél pedig az a keserű, csalódott arckifejezés nagyon kifejező volt, látszott rajta, hogy ez nem lepte meg, számított rá, de ugyanakkor csalódott is Morganában amiért képes volt idáig elmenni. Szóval hihetetlen, hogy ez a két fiatal színész milyet alakít..

Nagyon várom a folytatást, kezd összeállni a banda, és nagyon kiváncsi leszek, hogy Arthurnak mi lesz a következő lépése. Én egy ennél drámaibb epizódot várok erre a hétre, egy igazán kiélezett párbeszédet Uther és Morgana között, pár hidegfejű, királyhoz méltó megmozdulást Arthurtól és remélhetőleg jó pár komoly, feszült székbekapaszkodós jelenetet.. Remélem ez már tényleg minden idők legjobb Merlin epizódja lesz..

3x12 értékelés 1. rész

Camriana, 2010.11.29 19:55

Egyetértek veled néhány dologban, Jenny, szerintem jól látod.. Mikor olvastam a pozitív illetve negatív momentumokat amiket felsoroltál, elgondolkodtam, hogy ezekben bizony van igazság.
Nekem a pörgős, kalandos mivolta miatt tetszett ez a rész, tetszett a humor, jópofa szituációk adódtak, illetve a vége nagyon drámaira sikeredett..
-Arthur újabb nyilas sebesülése nekem sem tetszett, igazából a történet szempontjából nem volt értelme hogy sántikálva rohangálja végig az epizódot. Ez persze szült egy szuper kis Gawain-Merlin párbeszédet a tűznél amíg ugye eszméletlen volt, illetve talán olyan szempontból volt érdekes, hogy Merlin és Arthur közti bajtársiasság nagyobb szerepet kapott.. Megható volt látni ahogy Merlin mindenhová "cipeli" Arthurt. De olyan szempontból rosszul jött ki, hogy ezt a szituációt egyszer már elsütötték a Kristálybarlangos részben.
-Abszolút egyetértek veled abban is, hogy Arthur megnyilvánulása a druidák barlangjában nagyon unszimpatikus volt. Nem fenyegette őt veszély, a drudiák köztudottan békés emberek, ő mégis kardot rántott a gyerekre, és úgy kezelte a druidákat mint valami veszedelmes népséget. Semmi szükség nem volt erre az incidensre, sokkal békésebb úton is megkaphatta volna a kelyhet. Elfelejtette, hogy Sir Leon-t is a halálból hozták vissza??
-A footage újrahasznosítás csak a fanatikus rajongóknak feltűnő, gondolom ilyen indíttatásból nyúltak ehhez a megoldáshoz, tény, hogy ez nekem sem nyerte el a tetszésemet.
-Cendred-ből meg én egyszerűen nem is néztem ki, hogy van annyi esze hogy előre gondolkodjon, túlságosan Morgause bűvöletében élt, szerintem eszébe sem jutott, hogy veszélyben lehet az élete. Naiv volt, megjárta.
-Uther szemszögéből szerintem elég ironikus, hogy annál a népnél volt a legnagyobb biztonságban a kehely akiket legszívesebben eltörölt volna a föld színéről, és pont az okozta a királysága vesztét hogy ennyire nem bízott meg bennük. Én ezt nem említeném negatívumként, ez klasszikus Uther féle hozzáállás volt, amiért most megkapta a "jutalmát".

...

3.12 - csalódtam :(

Jenny, 2010.11.29 18:11

hát nem tom... első nézés után tetszet.. másodjára már vontatott volt, ooc jelentekkel:(

az tuti h a várakozás erősebb volt, mint az epizód...

az utolsó pár perc zseniális, de többet vártam :(

pozitívum:
-arthur-gwain-merlin hármasa zseniális, mint mindig...
- continuity!!! emlékeztek rá, h az élet kelyhét elv. már megsemmisítette merlin....
- morgana/gwen párbeszéd.. aah gwen lesz a kém:D morgana meg csak azért tartja maga mellett, hogy legyen vmije amivel zsarolhatja arthurt.. meg mert beképzelt, és azt akarja, h még többen lássák a győzelmét!
- gaius a szekrényben :D
- az utolsó pár perc - a nagy leleplezéssel
- a következő rész előzetese

negatívum:
- ha uther békén hagyja a nyomorult kelyhet a druidáknál, mindez nem történik meg...
- arthur, ahogy kardot szegezett szegény, ártatlan gyerekre
- cenred nem tette magát halhatatlanná... csak hogy meg lehessen ölni
- arthur eszméletlen .. MÁR MEGINT:S
- történet és footage újrahasznosítás
- az a béna mód, ahogy a kehely pont cenred embereinek a kezébe esett.. wtf!

értékelésem: 6,5/10

3x12 röviden

Judy, 2010.11.28 23:14

Ízig-vérig kaland volt a legjavából, pörgött az egész epizód. Iszonyú jól működnek együtt a karakterek, Gawain-Merlin-Arthur hármas fantasztikus a képernyőn.
Szerintem se ez volt az eddigi legjobb rész, de ott a helye a legjobbak között, a következő pedig még szenzációsabb lehet.
Ami ebben az epizódban a legjobban tetszett az, ahogy Arthur és Merlin megbíznak egymásban, segítik egymást ha a másik bajban van, parancsot adnak a másiknak ha a helyzet úgy kívánja. Ezt lehet annyira szeretni a Merlinben - többek között ;)
Gawain nagyon jól eltalált karakter - az a fagyűjtős párbeszéd Merlinnel - hát ott majd meghaltam! :D
Egy biztos - ezután a rész után nem lehet "reset" gombot nyomni!

3x12 röviden

Camriana, 2010.11.28 22:12

Nos, ami engem illet, biztosan nem ez minden idők legjobb Merlin epizódja (de nem marad le sokkal), viszont kiválóan megadta a lehetőségét annak, hogy a jövő heti legyen az. Az utolsó jelenet hatalmas volt, Gawain-t pedig még mindig imádom! :)

3x12

Camriana, 2010.11.28 13:39

Én is csak estefelé nézem majd meg, akkor nem zavarhat meg senki. Ezt a sorozatot teljes nyugalomban kell nézni. :)
Igen, én is olvastam, hogy ezt a részt az eddigi legjobb Merlin epizódnak titulálták, pedig a java még csak ezután jön majd.. Egy biztos: ilyen történettel ami ennek a duplarészes finálénak van, minden adott hozzá, hogy minden eddigi epizódot felülmúljon.

3x12

Judy, 2010.11.28 13:04

Még nem láttam a részt, de bekukkantottam a kinti fórumokra egy kicsit és olvastam, hogy minden idők legjobb epizódjának titulálták, pedig ugye csak egy fél rész.
Ccamriana, úgy tűnik, nem kell majd csalódnod, az olvasottak alapján megfelel a nagy elvárásoknak az epizód :)
Majd csak estefelé tudom megnézni, annyi mára a teendő, de én is alig várom.
Hű, Merlin gyorsan beszél? Akkor valami nagyon fontosat akar nagyon gyorsan elmondani, kíváncsivá tettél ;)

3x12

Lera, 2010.11.28 12:52

Jaj, nekem nagyon tetszett, de így olyan rossz, hogy egy hetet várni kell a folytatásra!
Vicces volt, amikor Merlin ultragyorsan beszélt az elején:D És persze most nagyon izgulok, hogy Arthur mit fog csinálni, mindennek tudatában... Csak lenne már a következő is:D
Nem tudom, hogy fogom kibírni utána több, mint egy évig Merlin nélkül!

3x12

Camriana, 2010.11.28 12:40

Nagyon pozitívak a vélemények erről a részről. Mostmár tűkön ülök. :)

3X11

Midrin, 2010.11.28 11:21

Kösz az ötletet, nem vagyok egy nagy fórumozó:), de utólag azért leesett.