Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Merlin sorozat - Mini fórum - 3. évad

Itt lehet kitárgyalni a sorozatban történteket az első résztől az utoljára vetített epizódig bezárólag, szóval csak óvatosan, ha még nem láttad az összes részt, mert belefuthatsz spoiler-ekbe.

( Név - a neved, cím - a téma, amivel kapcsolatban írsz; nem kell megadni az e-mail címedet)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

3x11

Judy, 2010.11.26 20:18

Jó lett volna sokkal-sokkal több ilyen pillanatot látni ebben az évadban, amikor Arthur egyenrangúként kezelte Merlin-t és tanácsot kért tőle.

Mmidrin, üdv a fórumon! És egy tipp: a címbe nem kell beírni az e-mailcímedet, csak a témát, amivel kapcsolatban írsz.

midrin001@gmail.com

Midrin, 2010.11.25 00:45

Gondolkodtam a dolgon, és arra jutottam, hogy a rész az volt, ami, átvezetés.
Két dolog volt, amire Merlin, Arthur, és Uther kapcsolatában rámutatott.
Egyrészt Arthur annyira megbízik Merlinben, hogy elmondja a problémát, és mikor a szolgája tanácsot ad, akkor halgat rá. Nem kiröhögi, nem hozzávág valamit, hanem egyenrangú félként tárgyal vele.
Másrészt Uther Morgana előtt kijelenti, hogy igen, ha vele bármi történik, akkor a fia, Arthur az áldását kapja, hogy kövesse őt a trónon. Morgana is ez után a tisztség után ácsingózik, de ő csak árulással érheti el. Akármennyire is gonosz attól függetlenül még Uther bácsi kicsi kedvence, és élvezi ezt a szerepet.
Bár szó se róla, elegánsabb is lehetett volna a kivitelezés, a a nézőszám megdöntésére tökéletes volt a megoldás.

3x11

Camriana, 2010.11.24 19:51

Hát, én jobban örültem volna ha ebből a sorozatból most kihagyják. Merry fogalmazott jól: mondhatni felesleges volt..

3x11

Judy, 2010.11.24 19:44

Hát a HP-t sokan ismerik... és irónikus volt, hogy Dudley és családja "muglik", nem varázstudók, sőt, gyűlölték és irtóztak a mágiától, itt pedig Dudley-ból varázsló lett.

3x11

Camriana, 2010.11.24 19:35

Ettől függetlenül elég népszerű karakter lehetett a filmben, mert az epizód előzetesénél a YouTube-on 10-ből 9 komment arról szólt, hogy Juhéé, Dudle Dursley a Merlinben!!

3x11

Judy, 2010.11.24 19:22

Az biztos, nagyon szerencsétlen, hogy pont a dupla évadzáró elé tették ezt a részt, mert tényleg nem illett ide. A kinti fórumokon írták, lehet azért volt, mert ezen a hétvégén volt a HP mozifilm bemutatója.
Egyébként a HP-ben a Gilli-t alakító színésznek nem volt nagy szerepe, nem főszereplő.

3x11

Merry, 2010.11.24 18:47

Egyáltalán nem tetszett ez az epizód, teljesen kilógott a sorból, mármint ami a történet eddigi folyamatosságát illeti, és igazából azon kívül hogy Merlin találkozott egy kollégával semmi sem történt, igazából az ő fejlődése szempontjából sem. Meg merném kockáztatni hogy felesleges volt...

Geoffrey of Monmouth

Judy, 2010.11.23 22:33

Igen, ő az és meg is szokott jelenni, ebben az évadban többnyire lent csücsült a könyvtárban és Merlin többször is megtréfálta.

Geoffrey Monmourth

Merry, 2010.11.23 21:12

Ki az a Geoffrey Monmourt? Mármint itt a soriban mert amúgy tudom hogy angol történetíró aki a Le morte de Arthurt-t írta többek között de amúgy ki? Mert szinte minden epizódlistán ott a neve, de igazából sose jelenik meg. Ő lenne az udvari geneológus aki a ceremóniákat is vezérli?

3x11

Camriana, 2010.11.22 22:47

Én is egyébként nagyon alacsony elvárásokkal ültem le megnézni ezt a részt, és az epizód közepéig bizony halálra untam magam. Ez a Gilli számomra annyira érdektelen figura volt hogy azt el sem tudom mondani. Nem tudtam átérezni Merlin dilemmáját, és valóban, a Sárkány megkérdezése teljesen indokolatlan volt. Miért kérdezte ki egyáltalán a véleményét erről a srácról amikor tudta, hogy a Sárkány még Morgana-t is gondolkodás nélkül veszni hagyná, ha úgy hozza az érdek.
A Gillis részeknél már félpercenként néztem az órát, hogy mennyi van még hátra, de most ellenkező okból mint ahogy eddig tettem. És egyetértek, Colin és Bradley játéka mentette meg az epizódot, mint ahogy az összes Arthur-Uther jelenet is.
Én azon is meglepődtem, hogy Uther sem vette észre harc közben hogy a srác mágiát használ.
Kicsit az volt az érzésem Gilli figurájával kapcsolatban, hogy nem a már eleve elgondolt történethez kerestek egy megfelelő személyt hanem egy népszerű Harry Potter szereplő köré kreáltak történetet. "Rakjuk bele ezt a srácot és akkor az összes HP rajongó odáig lesz, a többit meg majd kitaláljuk később.." érzésem volt a résszel kapcsolatban.
Bízzunk benne, hogy majd az elkövetkezendő két rész kárpótol..

3x11

Judy, 2010.11.22 21:28

Talán engem azért nem ért csalódás, mert rendkívül alacsony elvárásaim voltak az epizóddal szemben.

Lovagi torna - ebben már valóban nincs semmi újdonság; sőt, felmerült bennem, ha állandóan valamilyen torna van, akkor igen veszélyes élete van egy hercegnek illetve a királynak, ha minden versenyen indul és mindig elvárják tőle, hogy megnyerje azt.

Ami viszont nagyon tetszett és úgymond meglepetést okozott: Colin, Bradley és Uther jelenetei.

Pozitívumok és negatívumok:

+ Colin alakítása, amikor önmagáról beszélt - árnyékként él, bujkál és tűri, hogy lekezeljék / és a végén a párbeszéd Gilli-vel;
+ Tetszett, hogy Merlin nem félt felfedni Gilli előtt saját varázserejét;
+ A Sárkány szerepeltetése abszolút meglepett - jó, ha szerepel és hogy jön, ha hívják és a párbeszéd közöttük - hogy Merlin bevallja, nem fogadja meg soha a tanácsát és sajnálja, hogy visszaélt a hatalmával;
+ Bradley játéka, amikor hagyja Uther-t győzni és amikor tűri, hogy Uther még szórakozzon is rajta ("a kissrácot még Arthur is le tudná győzni");
+ Uther meglepett a végén, amikor elmondja Arthur-nak, tudta, hogy a fia engedte őt győzni
+ Morgana sértődöttsége
+ Uther közölte, Arthur készen áll az uralkodásra.

- Butaság, hogy senki nem vette észre, hogy Gilli mágiát használ, mikor az egyik ellenfelét csak úgy odébb hajította a levegőben.
- Kicsit gyorsnak éreztem Gilli pálfordulását; hirtelen elege lesz a dicsőségből meg a győzelem mámorából és elfogadja, amit Merlin magyarázott neki.
- A Sárkányt negatívumként is beírom abból a szempontból, hogy nem éreztem indokoltnak, miért kellett idehívni, Merlin miért nem tudott egyedül dönteni.

Összességében abszolút filler rész volt, a történetet leheletnyit vitte előre. Bízzunk benne, hogy Uther szavai - Arthur készen áll az uralkodásra - a hamarosan bekövetkező jövőt vetítették előre. The Coming of Arthur - a cím is erre utal, szóval bizakodjunk.

3x11

Camriana, 2010.11.21 21:28

Egyedül Colin Morgan játéka és az Arthur-Uther közti megható pillanatok miatt nem mondom erre a részre hogy mekkora .... vacak volt. Csak egy újabb lovagi torna, és megint valakit meg kellett akadályozni hogy rosszra használja a mágiát. Ez a HP-s gyerek meg egyszerűen irritáló. 13 részből áll egy évad, luxus, hogy ez már kb a harmadik rész ebben az évadban amelynek nem látom értelmét.. főleg, hogy számomra az első két évadban egyetlen ilyen sem volt. Colin Morgan játéka az ami élvezhetővé tette ezt a részt, Arthur és Uther jelenetei pedig nagyon felemelőek voltak...de amúgy.....
Judy, kérlek mondd, hogy csak rosszul látom a helyzetet.

3x 11

Merry, 2010.11.21 15:15

Találtam közben, köszi.

3x11

Camriana, 2010.11.21 12:37

Konkrét helyet már én sem tudok, célirányosan kell próbálkozni Google-ből..

3x 11

Merry, 2010.11.21 11:27

Valaki tudna tippet adni hol találhatom meg az epizódokat mert ahonnan eddig sikerült ott elérési problémák adódtak.

hajügyek

Jenny, 2010.11.20 21:33

aah köszönööm.. végre.. egyszerűen nem tudtam rájönni mi a fura bradleyben a s3-ben... nah hát mostmár minden világos.. pff ki volt az a barbár!:O

colinnak meg tényleg sokkal jobb ez a frizura :)

hajügy

Judy, 2010.11.20 16:42

Egyetértek, Colin-nak sokkal jobban áll ez a modernebb hajvágás, Bradley-é túl rövid, bár az évadzáró képen már egész jó, már megnőtt neki valamennyire. Gawain pedig úgy tökéletes, ahogy van - hosszú lobonccal és borostával.

hajügyek:)

Camriana, 2010.11.20 15:09

Apropó haj, Colin és Bradley frizurájához is alaposan hozzányúltak ebben az évadban. Colin-é szerintem sokkal jobb mint amilyen volt neki az előző évadokban, az a gombafrizura nekem kifejezetten nem tetszett, viszont Bradley-nek sokkal jobban állt a régebbi haja. Főleg az utóbbi néhány epizódban lett neki nagyon rövid. Az meg, hogy elöl csak a homloka közepéig ér eléggé előnytelen a számára, olyan kisgyerekes így a kinézete.. Engem néha elfog a röhögés ha meglátom.. :) Na mindegy, ez csak részletkérdés..

Eoin

Camriana, 2010.11.18 20:59

Szerintem a Gawain-es fizimiskájával pont úgy jó ahogy van.. :) A hosszú haj mindenképpen jobban áll neki..

reklám

Judy, 2010.11.18 20:48

Eoin Macken wiki-s oldala szerint 2008-ban készült, valóban fiatalabbnak tűnik. Szvsz. ő egy olyan pasi, akinek a borosta is jól áll ;)