Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Merlin sorozat - Mini fórum - 3. évad

Itt lehet kitárgyalni a sorozatban történteket az első résztől az utoljára vetített epizódig bezárólag, szóval csak óvatosan, ha még nem láttad az összes részt, mert belefuthatsz spoiler-ekbe.

( Név - a neved, cím - a téma, amivel kapcsolatban írsz; nem kell megadni az e-mail címedet)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

reklám

Camriana, 2010.11.18 20:23

Köszi, Judy, erre vadászok mióta láttam a reklámot.. :) Ügyes vagy, hogy megtaláltad. Kiváncsi vagyok mikor készült, ebben még nagyon fiatalnak néz ki a színész..

Gawain - Braun reklám

Judy, 2010.11.18 19:57

Camriana: ügyesen kiszúrtad,bizony ő az :)
Jenny: ügyesen kinyomoztad :)
Én is kutakodtam egy kicsit, találtam egy oldalt ahol fent van :)
Kicsit ijesztő, mert az oldal japán vagy kínai nyelvű, de a videó teljes terjedelmében megvan egészen jó minőségben.
Hát igen, Gawain...sármos egy pasi ;)
Itt a link:
http://v.youku.com/v_show/id_XMjE5MzUzOTI0.html

Morgana

Cristine, 2010.11.18 16:09

Hát ige, kicsit feltűnő, hogy mikor elment tök rendes volt meg minden, pl.: mikor alkalma lett voltna megölni Uthert, nem tette. De mikor Morgause elvitte, utána teljesen gonosz lett :S De biztos ki fog derülni mi történt

reklám + 3x10

Jenny, 2010.11.18 15:26

Camriana: haha sztem simán meg lehet h őt láttad a reklámban, mert Eoin Macken, aki Gwaint játszatt, régebben modellkedett :)

...

"Eoin has just shot a big advertising campaign for Braun and has modelled for Ralph Lauren and Abercrombie and Fitch. " :) nah mostmár tuti

a 3x10-es rész pedig egyszerűen szuper volt.. már v 5x megnéztem.. hehe arthur/gwen shipper vagyok XD

Morgana

Judy, 2010.11.17 20:17

Ha a legendát követik, akik nem sok esélyt látok rá, de jó lenne, ha árnyaltabb lenne a karaktere és megtudnánk, mi történt vele azalatt az 1 év alatt, amíg nem volt a kastélyban.

Morgana

Cristine, 2010.11.16 17:17

Hú hát én most néztem pár 3. évados videót youtube-on, bár még nem láttam a 3.évadot eddigi részeit (tudom nem kéne megnéznem mert utána nem lesz érdekes, de nem bírom ki). Szóval visszatérve eléggé elszomorított, hogy Morgana ilyen gonosz lett. De bízom benne hogy aztán átáll a jó oldalra. Már csak azért is, mert így lehetne legjobban szemléltetni, hogy "a sorsunkat mi alakítjuk", annak ellenére, hogy pl.: a sárkány is mit mondott róla. Szurkolok neki!!!:)

3x10 + reklámfilm

Judy, 2010.11.16 07:31

Igen, ez is fura volt, Uther nem hitt volna Arthur-nak bizonyíték nélkül, pláne, hogy előtte mondta neki, hogy nem beszámítható a bűbáj miatt.
Reklámot nem láttam, át szoktam tekerni, mert rendszerint felveszem a műsorokat, de majd figyelem...

3x10 + reklámfilm

Camriana, 2010.11.15 22:25

Igen, az fura volt, hogy miért nem tudta "kivarázsolni" magát a cellából.. Mondjuk nekem elsősorban nem ez tűnt fel, hanem azt nem értettem, hogy miért akarta rögtön visszavarázsolni magát az eredeti alakjára azután hogy Arthur rajtakapta.. Gondolta, hogyha Arthur előáll az apjának a sztorival hogy egy varázslót elkapott a szobájában, azt csak úgy elhiszi neki? Én azt hittem, hogy Merlin legalább meg akarja várni míg a király elé viszik, mint "tárgyi bizonyítékot". :)

Már másodszor láttam hétvégén az m1-en egy Braun borotva reklámot és meg mernék rá esküdni, hogy a pasi akit mutatnak a reklámfilmben az a Gawaint játszó színész, csak rövidebb hajjal.. Az arca legalábbis tökre úgy néz ki. Látta esetleg még valaki ezt a reklámot rajtam kívül? Ugye, nem csak képzelődöm.. :)

5 évad

Judy, 2010.11.15 21:34

Igen, 5 évadra tervezték a sorit - akár itt is olvashattad a bemutatkozás rovatban ;) - a cím pedig valóban változásokra utal, ha bekukkantasz a spoileres fórumba, ott már beszélgettünk róla ;)

3x 12 és 13

Merry, 2010.11.15 19:57

Én valahol úgy olvastam / hallottam hogy 5 évadot terveznek de az ez " Artúr eljövetele" cím eléggé finálé hangulatot kelt bennem. Valami szuper a baki videó:)

3x10

Judy, 2010.11.15 19:16

Nekem is nagyon tetszett! Tegnap este néztem meg, előtte ránéztem a tv.com-ra és akik értékelték, mind 10-es nyomtak rá - gondoltam, ez tutira nem lesz rossz rész - és így is lett.
A romantikus jelenetek nagyon szépek voltak Gwen+Arthur között, Colin is szuper volt mint Öreg-Merlin, és végig izgalmas és feszült volt a történetvezetés. A vége felé az órát lestem, hogy na, akkor hogy szabadul meg szegény Merlin a máglyahaláltól. Nagyon szuper rész volt úgy, ahogy volt.
Egy dolog zavart csak, hogy Öreg-Merlin miért nem tudott varázsolni, amikor elfogták és börtönbe dugták, valamint amikor menekült. Azt hittem, teljesen legyengítette az álca-varázslat, ezért nem tudta visszacsinálni sem. Aztán a máglyát mégis meg tudta gyújtani... ezt nem értettem. Azt hiszem, meg kell majd néznem még egyszer ezt a részt ;)

3x10

Camriana, 2010.11.15 18:34

Neked hogy tetszett ez az epizód, Judy? Engem teljesen magával ragadott, szerintem zseniális volt az első perctől az utolsóig, mind a drámai részek mind a humor tekintetében... Kár, hogy a következő rész feltehetően filler lesz, jó lett volna ha a sorozatnak ez a felfokozott hangulata megmaradna az évadzáróig..

kivágott jelenetek

Merry, 2010.11.15 08:49

Annyira jók!! Igazán lehetne hosszabb egy -egy epizód, mondjuk 60 perc és akkor maradhatnának. Nekem néha hiányérzetem van emiatt. Pl. a Merlin- Morgana jelenet maradhatott volna. Én vártam ide valami ilyesmit nem csak egy sorry- megértelek rövidet.

kivágott jelenetek

Camriana, 2010.11.14 17:11

Szerintem is nagyon jó jelenetek, simán bennthagyhatták volna mindet, legalább nem tűntek volna olyan rövidnek ezek a részek. Főleg az évadnyitó. :)

hírek + kivágott jelenetek

Judy, 2010.11.14 16:17

Köszi, javítottam ;) Sok az időpont, de ez így jó :)
Ezek a törölt jelenetek szenzációsak. Tőlem aztán mind bentmaradhatott volna, főleg az Arthur-Merlin-Morgana-s jelenetek.

Hírek

Camriana, 2010.11.14 12:01

Judy, a Hírek menüpontban a Merlin a tévében felsorolásnál van egy pici elírás: a The Sorcerer's Shadow a 3x11-es rész, nem a 10-es.

Merlin & Arthur

Merry, 2010.11.13 11:10

Alapvetően nagyon kedvelem ezt a karakter párost ahogy lassan alakul valami barátság- hűség féle közöttük, de mint már előttem is többen jelezték Arthur részéről Merlin megalázása már felesleges. Pl a 3x 4-ben mikor a távozó Merlint feleslegesen fejbe dobja egy kupával. Arthur mentségére mindössze azt tudom felhozni amit Gwennek mondott (2x2) hogy nem igazán tud viselkedni azokkal akik fontosak számára. Ez meg teljesen látszik rajta, de a maga esetlen módján próbálkozik. Amit Uthernak mondott (1x9) hogy mindig azt hitte csalódást okoz számára, abból azért mennyire tanulhatott meg korábban bánni az érzelmekkel. De ha Merlin valahogy bajba kerül segít rajta. Már alig várom hogy kiderüljön végre Merlin varázserejének titka!!!
Remélem a mai epizódban Gwen legalább Arthurnak bebizonyítja h Morgana gonosz. Imádom gonosznak és kedvesnek is szerintem zseniális!!

heyesbítés

Judy, 2010.11.09 21:42

Én is helyesbítek, természetesen a Gaius-Merlin közötti barátságra gondoltam az értékelés végén és nem Arthur-ra.
Igen, az a kép sem szép, de legalább nem kopasz vénember feje van ;)

helyesbítés

Camriana, 2010.11.09 19:51

jőpoga=jópofa
Nem tudok írni.:)

3x09

Camriana, 2010.11.09 19:49

Hú, ne is mondd, mikor először megláttam azt a manticore-t én is elborzadtam.. Néha túlzásba viszik ennek a sok szörnyecskének meg mágikus lénynek az ábrázolását.. Nekem már a 7-es részben Grunhilda valódi kinézetétől is forgott a gyomrom.. Nem attól lesz jobb egy fantasy sorozat hogy minél ocsmányabb lényeket raknak bele..

És igen, egyetértek, ez a céltáblás jelenet is már picit sok volt, ez nekem is feltűnt, csak utána jött az a jőpoga Merlin-Arthur jelenet és el is feledkeztem róla.. Nem tudom miért kell ennyiszer megalázni szegény Merlint, főleg annak tükrében furcsa ezt látni hogy Arthur azért már sokszor bizonyította hogy fontos neki Merlin, törődik vele és tiszteli is szóval teljesen fölösleges mostmár a kapcsolatukban folyton ekkorát hátralépni.. Szerintem az írók néha átesnek a ló túlsó oldalára, biztos azt gondolják hogy a Merlinből hülyét csinálós jelenetek annyira népszerűek hogy vég nélkül lehet őket halmozni..

Fú, ez a manticore kép alapján se szép, de a sorozatban sikerült még ezt is túlszárnyalni..:S